رايزني هاي وزير محترم امورخارجه در يكسال گذشته با طرفهاي امريكايي و غربي و رسيدن به برنامه اقدام مشترك ژنو توانست اين ذهنيت را در مردم جهان بوجود آورد كه اگر با امت اسلامي ايران با احترام و موازنه اي برابر برخورد شود نظام اسلامي ايران رويكردي متقابل در پيش مي گيرد و اساسا جمهوري اسلامي بدنبال تنش زايي و مخاصمه گرايي نمي باشد همچون كه در توافق سه جانبه تركيه برزيل و ايران در سالهاي گذشته آنرا به نمايش گذاشت.
***مذاكرات توانست براي دولت زمان بخرد/تحريمها ترك برداشته بود!!
از سوي ديگر اين توافق نامه توانست براي دولت تازه نفس ايران "زمان" بخرد تا هر چه سريعتر خود را در ميدان قوه اجرايي كشور پيدا كند.
به اعتقاد نگارنده ايالات متحده در 35 سال گذشته بيشينه ي قدرت خود در بحثهاي نظامي فرهنگي و اقتصادي عليه ملت ايران بكار گرفته است و به هيچ عنوان در هيچ بازه ي زماني تخفيف نداده است و بقول معروف هر آنچه در چنته داشته بكار گرفته است.
بر همين اساس بايد اذعان داشت كه ايالات متحده نمي توانست فشاري بيشتر از سالهاي 91 و 92 بر ملت ما تحميل نمايد به عبارت ديگر قله ي توانايي هاي امريكا در سال 91 رونمايي شد.( اگر نمودار تاثيرگذاري تحريمها و خباثتهاي امريكا را از سال 57 تا كنون در نظر بگيريم يك نمودار نزولي خواد بود چرا كه قدرت جمهوري اسلامي افزايش يافته، يعني ما بزرگ شده ايم و امريكا در موضع انفعال)
برنامه اقدام مشترك توانست اين قله را سرشكن كند و بر كوزه ي تحريمهايي كه قبلا بدليل مقاومت امت اسلامي ايران ترك برداشته بود شكاف بيندازد و به افكار عمومي جهان اين واقعيت را ياداور شود كه ايران از منطق مستدل محكم و منطقي برخوردار است و مسئوليت هر اقدام خرابكارانه بر عهده ي امريكايي هاست.
اما امريكايي ها با تغيير زمين بازي سعي فراواني دارند تا تمام مضراتي را كه به آن اشاره داشتم تا سطح بسيار زيادي براي خودشان تقليل دهند.
بنظر مي رسد در اين زمينه آنها توانسته اند به موفقيت هاي نسبي و گاها بزرگي دست پيدا كنند.
قطبيده كردن جامعه و گروههاي سياسي با بهره گيري از پروژه مذاكره يا عدم مذاكره و به خيايان كشاندن مردم عليه نظام يكي از اهداف شوم آنهاست كه صدالبته با هوشياري رهبر انقلاب اين سناريو در نطفه با شكست روبرو شد.
مسئله بعدي كه امريكايي ها با خباثت از آن بهره مي برند گنجاندن راههاي دررو در مفاد توافق نامه ژنو است.
مواضع آقاي ظريف در قبال تحريمهايي كه پس از عملياتي شدن برنامه اقدام مشترك اتخاذ شده است يك نقد و سوال جدي را متوجه تيم مذاكره كننده ايراني مي كند و آن اينكه آيا شما درزهاي توافق نامه را نديده بوديد؟
وزارت خارجه در قبال تحريمهاي امريكا هيچگاه نتوانسته است اقدام متقال و هم سطح عليه امريكا اتخاذ نمايد و تنها به بيان اين جمله كه تحريمها خلاف "روح" توافق نامه است بسنده كرد.
***توافق نامه اي كه روحش اجازه تجاوز به منافع ايران را مي دهد/توافق جامع شكل نمي گيرد
در واقع ما توافق نامه اي را امضا كرديم كه خواسته هاي طرف مقابل از ايران كاملا شفاف و بدون ابهام است اما خواسته ها و مطالبات ما از 1+5 نامشخص و با ابهام فراوان است.
توافق نامه اي كه روح آن حق هر اقدام تجاوزكارانه و ظالمانه اي را براي امريكا به رسميت مي شناسد و طرف ايراني را در موضع انفعال! قرار مي دهد.
تيم مذاكره كننده و شخص رئيس جمهور بايستي در اين زمينه پاسخگو باشند.
بنظر مي رسد طولاني شدن روند توافق جامع و تحريمهاي يكساله اخير به تيم مذاكره كننده و افكار عمومي ايرن و جهان درزهاي توافق نامه ژنو را نمايانده است.
با اطمينان كامل و شناخت متقابل از ماهيت امريكا و جمهوري اسلامي ايران مي توان تحليل داشت كه توافق جامع هرگز عملياتي نخواهد شد اما بر فرض محال اين نگراني بايستي براي دولتمردان وجود داشته باشد كه اگر درزهاي برنامه ي اقدام مشترك را نبينيم با درهاي توافق جامع ربرو خواهيم شد و منافع ملي را در سطح بسيار بالايي قرباني خواهيم كرد.
بعلاوه خيرخواهي شخص رئيس جمهور بايستي بر همگان روشن باشد و تمام گروهها بايستي به تيم مذاكره كننده كمك نمايند تا نظام اسلامي تجربه ي موفق و گران سنگي را در اين زمينه با كمترين آسيب پشت سر بگذراند.
تحريمهاي جديد جماق دولت است/امريكا مخالفان و دولت را تحريك مي كند
صدالبته امريكا از اين موضوع باخبر است كه برخي از گروههاي مخالف دولت دكتر روحاني از تحريمهاي جديد چماق خواهند ساخت و اين موضوع دولت روحاني را براي رسيدن به توافق با اضطرار هر چه بيشتر روبرو خواهد كرد و غرب مي تواند امتيازات بيشتري را از دولت يازدهم كسب كند.
بنابراين از تيم مذاكره كننده و همه گروههاي كه دلبسته نظام و انقلاب هستند انتظار مي رود با درك اين واقعيت و سناريو از تقابل جناحي و حزبي پرهيز نمايند.
البته خاله خرسهاي اطراف رئيس جمهور هر رزو با اظهارات نابجا و منفعلانه از جمله امكان پذيرش پروتكل الحاقي كار را بر نمايندگان ملت در ميز مذاكره سخت تر خواهند كرد.
اين افراد سعي دارند با پا گذاشتن بر منافع ملت منافع سياسي و حزبي اشان را تامين نمايند.
اكنون اين عده در تلاش هستند تا به دكتر روحاني بقبولانند كه شكست در مذاكرات به معناي ريزش آراء ايشان در دوره ي بعد خواهد بود و اگر دلسوزان انقلاب بتوانند حمايت همه جانبه اي از رئيس جمهور در مقابل اين سناريو داشته باشند منافع ملي قطعا برآورده خواهد شد.
پانويس: از ضعفهاي ديگر اين توافق نامه پيش تر گفته بودم و حاجتي به تكرار آن نمي ديدم چرا كه اين مواضع بعدها به تاييد رهبري انقلاب نيز رسيد....نظير هزينه ي نشست و برخاست با امريكا براي ما...اينكه دولت از "زماني" كه خريد بخوبي بهره نبرد و نگاهش را براي حل مشكلات به خارج دوخته و ....
دیدگاه شما