امروز یک سال از تشکیل اولین جلسه شورای شهر همدان میگذرد. شورایی که یکی از مهمترین برنامه هایش به گفته رئیس سابق حرکت مطمئن و حساب شده و دوری از هرگونه آزمون و خطا براي یک سال گذشته بود. با این وجود فعاليت یکساله شورای چهارم همدان نقاط مبهمی از خود بر جای گذاشت. آزمون و خطاهایی که در آخر، کار دست ریاست اين شورا داد و شاید علتی بود بر تغییری اساسي در هیات رئیسه بعد از گذشت یک سال کاری.
یکی از دغدغه هایی که در همان جلسات اول شورا از طرف رئیس شورا مطرح و پیگیری شد نصب شهرداري بود كه بتواند با حرکت انقلابی و انجام کار های بزرگ، یاد مرحوم بهنام جو را در خاطر مردم زنده نماید.
از همان جلسه اول شورا برخی از مسئولین شورا بر دقت گزینش يوسفيان آن هم از بین شصت گزینه مطرح شده در کشور تاكيد داشتند و صرف چندین نفر ساعت کار مداوم برای شناسایی و حصول اطمینان از او را براي مردم و رسانه ها امیدوار كننده ميدانستند. اما تنها بعد از چند ماه زمزمه وجود اختلافات جدی بین شهردار و شورای شهر و احتمال استیضاح یوسفیان به گوش رسید. هر چند این استیضاح توسط سخنگوی شورا تکذیب شد اما همچنان خبر های گاه و بیگاهی كه از اعتراض اعضای شورای شهر به شهرداری منتشر می شد نشان از رویکرد دیگری داشت. تا اینکه سرانجام بعد از گذشت کمتر از یکسال خبر تشکیل جلسات شورا برای تصمیم گیری در موضوع شهردار بیشتر شد و در نهایت هم در هفتم خرداد خبر استعفای شهردار به صورت رسمی اعلام شد. خبری که مردم و رسانه ها همچنان در ابهام آن سردرگم بودند. اما آنچه مهم بود این که شهرداری كه با دقت فراوان اعضا انتخاب شده و قرار بود یاد بزرگان را در خاطر مردم زنده کند تنها بعد از 9 ماه مسئولیتی در شهرداری نداشت و همدان بدون شهردار به استقبال تعطیلات تابستان میرفت.
موضوع دیگری که خبرش بیش از موضوعات و پروژههای مختلف شورای چهارم به گوش مردم رسید پروژه احداث برج ایرانیان بود. خبر تصویب احداث برج ایرانیان همدان در 15 اسفند ماه سال گذشته از رسانه ها اعلام شد. خبری که بعد از چند ماه سکوت خبری در اردیبهشت ماه امسال مورد نقد برخی رسانه های مردمی قرار گرفت و همین پیگیری ها بود که مخالفت ها و موافقتهایی را به همراه داشت. مدافع پر و پا قرص این پروژه رئیس شورا بود آن هم با دو دلیل عمده اول آنکه این پروژه ده سال پيش در شورای دوم مصوب شده بود و بعد اینکه میتوانست حدود 100 میلیار تومان از بودجه شهرداری را تامین کند. در مقابل اما از اعضای شورای شهر تا دیده بان محیط زیست و ... به این طرح معترض بودند و جانمایی نادرست پروژه، آسیب رسانی به محیط زیست و برهم زدن منظر شهری همدان را از ایرادات جدی این طرح میدانستند. سرنوشت این پروژه هم چیزی نبود جز تعطیلی. البته با انتشار این خبر که: سرمایه گذار طرح به دلیل حواشی مختلف از این پروژه منصرف شده است.
در يك سال گذشته مسائلي مانند مبارزه با ويژهخواري و مفاسد اداري، تسريع در حل مشكلات مردم در شهرداريها، مديريت فرهنگي شهر و دهها موضوع ديگر بلاتكليف ماندند تا بازهم چشم مردم به دهان مسئولان خشك شود و خير چنداني از شوراي چهارم هم نبينند.
به هر روي رضا ميرزايي ديگر رئيس شوراي شهر همدان نيست و از این هفته شورای اسلامی شهر به ریاست علی اکبر نظری تشكيل جلسه خواهد داد. چرخش قاطبه آراء اعضای شورای شهر از رئیس قبلی شورا و بازپس گرفتن راي از وي، خود نشان دهنده عدم رضایت اعضا از مدیریت یک ساله رضا ميرزايي دارد. مدیریتی با حرف و حدیثهاي بسيار برای شوراي اسلامي شهر همدان. هرچند برخي تحليلگران معتقدند كنار زدن رئيس سابق شورا بي ارتباط با انتخابات آتي مجلس و سر پرسوداي ميرزايي نبوده است.
دیدگاه شما