مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 7. مهر 1393 - 0:16   |   کد مطلب: 14155

نقد و انتقاد مبحثی است که واقعاً در کشور ما گاها تعاریف نادرستی یا تفاسیر اشتباهی از آن انجام می پذیرد که برخی مواقع نقد تا جایی پیش می رود که حالت تخریب به خود گرفته یا فرد نقد شونده هرگونه انتقاد را مخالفت با خود می پندارد اما آنچه نقد و انتقاد در ذات خود دارد چیزی جز رفع مشکلات و حرکت صحیح در مسیر پیشرفت و اقتدار نیست.

در وادی انتقاد و رفتار منتقدین گاها ادبیاتی در گفتار رئیس جمهور پدیدار گشته که هزینه های گزافی در دست اول مرد دولت تدبیر و امید گذاشته است اما در اخبار اخیر و مشاهده متن گفت و گوی رئیس جمهوری اسلامی ایران با شبکه ان بی سی آمریکا چند نکته قابل توجه بود. در طی سخنان رئیس جمهور و تناقض در عمل آنها هر فرد دغدغه مندی را که بنا به فرموده مقام معظم رهبری همه در پیشرفت این کشور سهیم اند به کنج خفا می برد.

دکتر حسن روحانی رئیس جمهور ایران اسلامی در بخشی از گفت و گوی خود در پاسخ به سوال خبرنگار ان بی سی که مربوط به مسائل داخلی جامعه ایران است اظهار داشته دولت من فراجناحی و فرا حزبی است از همه احزاب و از همه جناح ها در این دولت حضور دارند. فضای امروز دانشگاه های ما از گذشته بهتر است ، وی همچنین در ادامه این چنین بیان کرده که امروز در انتقاد از دولت نه تنها کسی با مانعی مواجه نمی شود بلکه بنده و همه اعضای دولت انتقاد کنندگان را تشویق می کنیم حتی بعضی از سخنانی که منصفانه هم نیست نسبت به آن عکس العملی نشان نمی دهیم ما از هیچ رسانه ای شکایت نکردیم، ما از هیچ سخنرانی شکایت نکردیم و کاملا افتخار می کنیم که در کشور ما همه نظرات خودشان را آزادانه بیان می کنند.

همین سخنان ریاست جمهوری جای تفکر عمیق و بسیاری دارد ؛ پس بهتر است جزئی تر به بررسی جملات این بند بپردازیم؛

دولت من فراجناحی و فراحزبی است و از همه جناح ها در این دولت حضور دارند؛

همانطور که از نام دولت فراجناحی پیداست به این معنا می باشد که هچ جریانی سایه بر جریان دیگر در کابیه و سایر مدیریتهای استانی و کلان نداشته باشد با این حال آن طور که عیان است در کابینه و ارائه سمت های مدیریتی جریان اصلاح طلبی و حزب کارگزاران سایه بر دیگر تفکرات دارند که این خدشه ای بر همین شعار است . قابل تامل است که وزیر کشور در شماره 1376 روزنامه وطن امروز در تاریخ 6 مرداد 93 اعلام کرد که 80 درصد مدیران در دولت تدبیر و امید تغییر یا فته اند و همچنان فشار ها برای تغییر مدیران با خط فکری اصولگرایی از طرف رسانه های اصلاح طلبی و کارگزاران ادامه دارد و روز به روز این تغییرات رو به افزایش است.

فضای امروز دانشگاه های ما از گذشته بهتر است؛

در رابطه با فضای دانشگاه و اتفاقات به وجود آمده در این دوران جای بحث بسیار است مضاف بر آن استیضاح وزیر علوم نیز که خود دلایل متقنی دارد. از معرفی اولین وزیر به مجلس شورای اسلامی تا کنون در دانشگاه ها جو دیگری حاکم شد معرفی جعفر توفیقی که با مخالفت خیل عظیمی از دانشجویان همراه شد (نامه های تشکل های دانشجویی همه دانشگاه ها ) که اکثریت محتوای این مخالفت ها ، بر این اساس بود که دانشگاه جای فتنه گران نخواهد بود که حتی در پی انتصاب وی به عنوان مشاور وزیر علوم و حضور ش در برخی دانشگاه ها درگیری هایی در آن ایجاد شد.سپس معرفی جعفر میلی منفرد که وی نیز در جریان فتنه دست داشته و از کسانی که به تعبیر مقام معظم رهبری کشور را به لبه پرتگاه بردند حمایت کرده بود. با این همه ضمن مخالف مجلس شورای اسلامی با این دو فرد فرجی دانا وزیر سابق علوم میلی منفرد را به عنوان معاون آموزشی و توفیقی را به عنوان مشاور وزیر علوم انتخاب کرد که از عوامل مهم اعتراض دانشجویان و استیضاح وزیر بود.بازگشت دانشجویان ستاره دار نیز یکی از عواملی بود جو دانشگاه را بر هم زد که بازگشت این دانشجوها یعنی بازگشت تشنج به فضای دانشگاه . انتخاب روسای دانشگاه ها که به جز تعداد معدودی بقیه منتصب به کارگزاران و آیتالله هاشمی رفسنجانی هستند. ادعای کذب بورسیه های غیر قانونی که از طرف وزارت علوم تکذیب شد ولی افشاگری های غزالی موضوع دیگری را بیان می کرد. ایجاد تشکل های جدید که حامی دولت باشند؛ این تشکل سازی فضای دانشگاه را بر هم می زدند ؛ مجوز برای انتشار نشریه هایی که به قومیت گرایی دامن می زدند ؛ضمناً قابل ذکر است که به هنگام حضور رئیس جمهور در برخی دانشگاه نه تنها اجازه سوال به تشکل های ارزشی داده نشد بلکه اجازه حضور نیز به آنها تعلق نگرفت و بسیاری سخنان دیگر در رابطه با فضای دانشگاه که این سخن رئیس جمهور را قابل بحث می کند.

امروز در انتقاد از دولت نه تنها کسی با مانعی مواجه نمی شود بلکه بنده و همه اعضای دولت انتقاد کنندگان را تشویق می کنیم حتی بعضی از سخنانی که منصفانه هم نیست نسبت به آن عکس العملی نشان نمی دهیم

بهتر است به این سخن رئیس جمهور ایران اسلامی در رابطه با اینکه همه منتقدین تشویق می شوند و نسبت به انتقادات هیچ عکس العملی انجام نمی گیرد استنادی به سایر سخنان ریاست جمهوری کرد :

-بی سواد خواندن منتقدین توافق ژنو توسط شخص رئیس جمهور ؛ چرا یک عده بی‌سواد که از بخش‌هایی خاص پول می‌گیرند باید حرف بزنند

-بی شناسنامه خواندن منتقدین توسط شخص رئیس جمهور ؛ ما از همه می خواهیم با شناسنامه حرف بزنند و بگویند وابسته به کدام جناح هستند

-برچسب افراطی و تند رو به کسانی که از دولت انتقاد کردند

-بزدل خواندن منتقدین مذاکرات و استفاده از لفظ ((به جهنم))در ادبیات رئیس جمهور ؛ یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.

- به سخره گرفتن و توهین به سخنان اقشار مردم توسط سریع القلم ؛ صدا و سیما هم که چقدر به این جریان کمک می کند، می رود از یک لبو فروش می پرسد نظر شما درباره برنامه هسته ای چیست؟، این خیلی اثر می گذارد. یا یک راننده تاکسی که از 5 صبح تا 12 شب باید در این خیابان ها بدود تا هزینه 3 بچه دانشجویش را درآورد، سر چهارراه از او می پرسند که نظر شما درباره برنامه هسته ای و مذاکرات ژنو چیست؟ او چه دانشی دارد که یک واکنش منطقی به این سوال بدهد

-توهین به 5/49 درصد مردم که به سایر کاندیداهای مورد تایید نظام جموری اسلامی در انتخابات 92 رای دادند توسط اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور ؛ شما فکر نکنید که یک نفر در مملکت وجود دارد که می‌گوید من قانون را قبول ندارم بلکه این یک جریان مشخص بود که می‌گفتند ما قانون را قبول نداریم. اکنون 5/49 درصد آرا را شامل می‌شوند. این 5/49 درصد آرا کسانی بودند که در مقابل جریانی که مقابل قانون ایستاد سکوت کردند. این 5/49 درصد سکوت کردند و نگفتند که تو بی‌جهت فکر کردی که می‌توانی قانون را قبول نداشته باشی

-برچسب زدن و توهین به نیمی از شرکت کنندگان در انتخابات توسط رئیس جمهور ؛ مردم در 24 خرداد به افراط، تفریط، خشونت، خودرایی، تک‌رایی، عدم مشورت و عدم تدبیر رای ندادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رای دادند

-توهین و حسود خواندن منتقدین سیاست خارجی و توافق ژنو توسط جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ؛ مخالفت‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود از روی حسادت است و برخی می‌گویند چرا این کار را ما انجام ندادیم.

این ها تمام ادبیاتی است که در طول یکسال عمر دولت تدبیر و امید بر علیه منتقدین استفاده شده و حال اینکه رئیس جمهور اعلام می کند که منتقدان را تشویق می کنیم و به آنها عکس العملی نشان نمی دهیم تناقض آشکاری با آنچه عمل می شود دارد.

ما از هیچ رسانه ای شکایت نکردیم، ما از هیچ سخنرانی شکایت نکردیم و کاملا افتخار می کنیم که در کشور ما همه نظرات خودشان را آزادانه بیان می کنند.

در اینکه از هیچ رسانه ای شکایتی به عمل نیامده شکی نیست اما عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید چیزی غیر از این را نشان می دهد؛ چندی پیش حرف هایی در رابطه با اقدام خودسرانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر فیلترینگ شبکه خبری تحلیلی دانا انجام گرفت که علیرغم اقدام برای گرفتن مجوز توسط مدیر مسئول این سایت بازهم وزارت فرهنگ دسترسی به این سایت را محدود ساخت این در حالی است که طبق قانون فقط شورای فیلترینگ و دستگاه قضایی مجوز فیلتر کردن یک سایت را دارد که طبق اعلام نظر این دو سیستم هیچ تصمیم و صحبتی مبنی بر فیلترینگ این سایت منتقد دولت وجود ندارد و چنان که قبلاً گفته شد ، رئیس جمهور با حضور در برخی دانشگاه ها اجازه حضور و فرصت برای صحبت به تشکل های ارزشی نداد که این عملکرد متناقض با سخنان دکتر روحانی است.

عملکرد یکساله دولت تدبیر و امید به نحوی بوده که منتقدین بسیاری در پی خود داشته است و برخی از سخنان و حرف ها وعمل متناقض با آن نیز شده این انتقاد ها را دو چندان کرده است با این حال سه سال از دوران کاری ندبیر و امید مانده و باید منتظر بقیه عملکردهای دولت بود امید است که دولت در ادبیات وشعار ها تغییری به خود داده و در راستای منافع کشور با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری گام بردارد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار