مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 8. شهريور 1394 - 20:06   |   کد مطلب: 15788
از شاخصه های بارز آنها اخلاص درعمل و دل نبستن به قدرت بود. شهیدان بزرگواری که تمام سعی و توان خود را صرف خدمت به انقلاب و مردم ستمدیده ایران کردند و در این راه دچار لحظه ای تردید و عافیت طلبی و مقام خواهی نشدند

به گزارش شبکه اطلاع رسانی صدای دانشجو ،اوایل انقلاب بود ، انقلاب اسلامی با تلاش مستمر رزمندگان اسلام و رهبری الهی و هدایتگرانه امام خمینی (ره) و مجاهدت مردم عزیزمان به پیروزی رسیده بود . دشمنان که از شکست رژیم شاهنشاهی و از بین رفتن پایگاه خود در ایران بسیار متاثر بودند تلاش داشتند به هر نحوی که شده به انقلاب و شخصیت های انقلابی آسیب بزنند تا شاید با تضعیف نظام باعث سقوط جمهوری اسلامی شده و به ایران باز گردند در این راستا دست به ترور های شخصی و شخصیتی زیادی زدند که از جمله آنها ترور دو شخصیت ارزشمند و بزرگ به نام های محمد علی رجائی و محمد جواد باهنر بود . شخصیت هایی که از شاخصه های بارز آنها اخلاص درعمل و دل نبستن به قدرت بود. شهیدان بزرگواری که تمام سعی و توان خود را صرف خدمت به انقلاب و مردم ستمدیده و مظلوم ایران کردند و در این راه دچار لحظه ای تردید و عافیت طلبی و مقام خواهی نشدند . و امروز در بزرگداشت این بزرگمردان فرصتی دوباره دست داده است که تمام کسانی که در ارگانهای مختلف به مردم خدمت می کنند نگاه دوباره ای به عملکرد ، اهداف و خواسته های خود بیاندازند و ببینند چقدر به اهداف و آرمانهای انقلاب نزدیک هستند ؟ چقد توانسته اند در برابر ظواهر دلفریب قدرت مقاومت کرده و اسیر هوای نفس نشوند ؟ چقدر توانسته اند خواسته های مردم و رضایت خداوند را به خواسته های خودشان ترجیح بدهند؟

هفته دولت و سالروز گرامیداشت شهیدان رجائی و باهنر فرصتی دوباره است که خانه دلمان را از خاکروبه های مقام خواهی و ثروت پرستی پاک کنیم و رضایت خداوند را در همه کارها در نظر بگیریم و به مردم به عنوان ولی نعمت خود نگاه کنیم . از رفتار و عملکرد آن بزرگواران درس گرفته و عملکردمان را در مسیر آرمانها واهداف الهی این بزرگواران قرار بدهیم. باید با بازخوانی شخصیت این بزرگان منش و رفتار وآرمانهایشان را مطالعه کنیم و با رفتار و عملمان یاد آن بزرگوران را برای همیشه زنده نگه داریم.

نگاهی کوتاه به سیره شهید رجائی :

شهید رجایی فردی امین و مطمئن بودند، تمام موفقیت هایی كه در زندگی به دست آوردند حاصل تلاش ایشان بود، آزاد اندیش بودند و در برخورد با دیگران جدیت به خرج می داد، ولی هیچ گاه به دیگران بی احترامی نمی كرد، در عین جدیت شوخ طبع بود و دیگران را بدون این كه بخندند به خنده می آوردند. به راحتی به زبان انگلیسی تكلم می كرد. ادب و متانت ایشان كاملاً بر همه مشخص بود و با این وجود همیشه مراقب اعمال و رفتار خود بودند. از ویژگی های بارز ایشان استقلال رأی، عزت نفس، اخلاص، صداقت، آرامش و وقار، انتقاد پذیری، صراحت لهجه، تقید به نماز اول وقت و روزه، توجه به دوستان و اطرافیان و انس با قرآن بود. از برنامه های منظم ایشان خواندن روزی نیم ساعت قرآن بود و هر پنج شنبه روزه مستحبی می گرفتند و در دعای كمیل نیز شركت مستمر داشتند.

شهید رجایی در همه شئونات خود سادگی را رعایت می کردند. زمانی که به نخست وزیری رسیدند حتی از قبول اتاق نخست وزیری که میز بزرگ و تجملاتی بود امتناع کرد و به یک اتاق کوچک اکتفا کرد. ایشان تشکیلات اتاق های مجلل را مربوط به دوران کاخ نشینی می‌دانست. نحوه لباس پوشیدن او نیز بسیار ساده بود تا حدی که دیگران به او انتقاد می کردند تا به عنوان مقام مملکتی لباس نو بپوشد. همیشه با دیگر اعضای دولت غذامی خورد و در جلسات نخست وزیری و حتی ریاست جمهوری نیز کمال سادگی را رعایت می کرد. البته این سادگی را در جلسات خانوادگی نیز رعایت می کرد. زندگی شخصی ایشان نیز سرشار از سادگی بود ایشان در دوران نخست وزیری حقوق معلمی را دریافت می کرد و در هیچ شغلی، وضعیت زندگی شان تغییری نکرد. در ترددها و رفت و آمد از بلیت و تاکسی سواری استفاده می کرد و پیاده از نماز جمعه به خانه می رفت. از ماشین هایی که در نخست وزیری به او تعلق می گرفت استفاده نمی کرد و گاهی با موتور محافظان خود به نخست وزیری می رفتند.

شهید رجایی به قدری ساده در بین مردم حاضر می شد که حتی بعضی باور نمی کردند که ایشان رئیس جمهور باشند. در برخورد با دیگران مقام خود و مقام شخص مقابل برایشان مطرح نبود و همیشه دعا می کردند که خدا او را به میز و منصب وابسته نکند. با وجود گذشت بیست سال از معلمی در مدرسه کمال تا زمان نخست وزیری هیچ تغییری در رفتار ایشان ایجاد نشده بود.مردم گرا بودند و حل مشکلات مردم را بر خود واجب می دانستند و دفتر پی گیری مشکلات مردم را تشکیل داده بودند. در مورد گذشته خود صادقانه صحبت می کردند و با مرور آن از خودبینی و کبر جلوگیری می‌کردند و معمولاً مانع تشریفات می‌شدند. به محرومین عشق می ورزید و برنامه دولت را مبارزه با فقر قرار داده بودند. در حفظ اموال بیت المال حساس بودند و در این مورد حتی نسبت به خانواده نیز تفاوتی قائل نبودند.

شهید باهنر:

شهید باهنر در سال 1341 همکاری خود را با نهضت اسلامی و سیاسی روحانیت به رهبری امام خمینی ( ره ) اغاز کرد و در اسفند ماه 1342 پس از ایراد سخنرانی هایی در مساجد هدایت ، الجواد ، و حسینیه ارشاد به مناسبت سالگرد حادثه فیضیه دستگیر شد و پس از آن متناوبا شش بار به زندانهای کوتاه مدت محکوم شد و از سال 1350 ممنوع المنبر گردید و بالاجبار در جلساتی که به عنوان کلاس درس بر پا می شد سخنرانی و به بیان نقطه نظرات اسلامی و انقلابی خود می پرداخت .

وی در سال 1357 به فرمان امام ( ره ) و به همراه چند تن از یاران مأمور تنظیم اعتصابات شد و در همان سال نیز با فرمان امام ( ره ) به عضویت شورای انقلاب در آمد .

دیگر مسؤلیتهای شهید باهنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی عبارتند از : مسؤلیت نهضت سواد آموزی ، نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان ، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش و پرورش ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی .

شهید باهنر که به سرنوشت آموزش کشور و آینده نونهالان انقلاب اسلامی بی اندازه توجه داشت و مدام به فکر بهبود و پیشرفت آن بود سرانجام در کابینه محمد علی رجایی به سمت وزیر آموزش و پرورش منصوب شد . پس از فاجعه شوم بمب گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی ، شهید باهنر به عنوان دبیر کل حزب جمهوری اسلامی انتخاب شد و به دنبال انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری به عنوان نخست وزیر جمهوری اسلامی به مجلس معرفی شد که با رای قاطع مجلس به تشکیل کابینه خود پرداخت .

دیدگاه شما

آخرین اخبار