به گزارش صدای دانشجو، به نقل از فارس، سردار مهدی فرجی در اولین همایش «شلمچه تا شام» که در مسجد النبی(ص) واقع در خیابان هنرستان همدان برگزار شد، از رشادتهای رزمندگان دفاع مقدس در عملیاتهای مختلف جنگ تحمیلی سخن راند و اظهار کرد: نقش بیبدیل رزمندگان همدان در عملیاتهای کربلای 4 و 5 فراموش نشدنی است.
وی با بیان اینکه روزهای سختی در این دو عملیات داشتیم، افزود: رزمندگان همدان برای عملیات کربلای 4، 9 ماه تمام به صورت شبانهروزی کار کردند لحظه به لحظه و نقطه به نقطه عملیات را شناسایی کرده بودیم و کاملاً حفاظتی رفتار میکردیم.
فرمانده تیپ 32 انصارالحسین(ع) استان همدان ادامه داد: همه جوانب عملیات را سنجیده بودیم اما شب عملیات تمام اسناد عملیات توسط یک نفوذی ربوده شده بود و عملیات با آن نتیجه که همه میدانیم رو به رو شد.
وی با اشاره به نقش غواصان تیپ 32 انصارالحسین(ع) در آن مقطع خاطرنشان کرد: غواصان ما با این همه فشار در عملیات به وظیفه خود عمل کردند و به خط زدند و به عمق هم رفتند، با توجه به مشکلاتی که در جناحین عملیات رخ داد مجبور به عقبنشینی شدند و آن شب تنها شبی بود که جتهای صدام شبانه نیز بمباران میکرد.
فرجی بیان داشت: عملیات کربلای 5 با اندک فاصلهای از عملیات کربلای 4 انجام گرفت و نیاز به نیروهای زیادی داشت؛ ولی موقع استراحت و مرخصی رزمندگان پس از سه ماه رسیده بود اما رزمندگان ماندن و در عملیات کربلای 5 هم شرکت کردند.
وی گفت: اندکی از عملیات کربلای 5 گذشته بود که با موج عظیمی از تلفات و شهدا مواجه شدیم راهی به جز مقابله نداشتیم؛ گردانها قبل از رسیدن به منطقه رهایی و تماس با دشمن 50 درصد از نیروهایشان شهید و مجروح میشدند.
فرمانده تیپ 32 انصارالحسین(ع) استان همدان خاطرنشان کرد: کم کم با کمبود مهمات مواجه شدیم و به جایی رسید که مهمات تمام شد، 24 ساعت رزمندگان را دست به سر کرده بودیم تا از تهران تماس گرفته شد که به دزفول بروید تا مهمات جنگی برسد.
وی اظهار کرد: با چندین کامیون به دزفول رفتیم و پس از چند دقیقه پنج هواپیمای باری از کشور «سوریه» برای ما مهمات آورده بود آن روزی که «سوریه» به ما کمک کرد حتی یک متر پیشروی رزمندگان در شلمچه همه را خوشحال میکرد.
فرجی افزود: سوریه تنها کشوری که آن روزها ما را حمایت میکرد و در سازمان ملل حامی ما بود؛ ما نیز امروز به این کشور کمک میکنیم که این کمکهای ما نشان از مردانگی ماست.
وی خاطرنشان کرد: ما در کربلای 5 فقط از استان همدان یکهزار و 117 شهید دادهایم حال اگر آن کمکهای «سوریه» نبود چه پیش میآمد؟
فرمانده تیپ 32 انصارالحسین(ع) استان همدان با اشاره به کمکهای دیگر «سوریه» در هشت سال دفاع مقدس خاطرنشان کرد: موشکهای که آن روز به بغداد اصابت میکرد از آن «سوریه» بود و قدرت بازدارندگی بالایی را برای ما همراه داشت.
وی با بیان اینکه هر 6 شهید مدافع حرم همدان به صورت داوطلبانه به سوریه رفتهاند و برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) جنگیدهاند، به خاطراتی از شهدای مدافع حرم اشاره کرد و گفت: شهید صانعی یک ورزشکار حرفه و یک جوانمرد بیبدیل و بااخلاق بود، با توجه به متاهل بودنش از اعزام او امتناع میکردیم ولی به جایی رسید که گفت «من حاضرم با 10 نفر از نیروهای حرفهای شما مبارزه کنم، اگر شکست خوردم از برای همیشه فکر اعزام را از ذهنم خارج میکنم».
فرجی گفت: شهید کرمی یک تکاور چابک بود که تیراندازیاش عالی بود و دورههای حرفهای در شرایط سخت را آموزش دیده بود؛ در این اواخر 13 ماه در نوار غربی کشور یک مأموریت سخت در خاک خودمان و آن طرف خط را به عهده داشت؛ سختی کار نوار مرزی غرب بالا بود ولی او کار سختتر را قبول کرد و به «سوریه» رفت.
وی اظهار کرد: محسن فانوسی یک مهندس تخریب که از روز اولش سختترین کار را برای خود انتخاب کرده بود و اخیرا در قله شیطان در نوار مرزی مشغول عملیات بود که آن را نیز رها کرد و تکلیف خود را در سوریه دید؛ به آنجا رفت و مدتها در آن جا به حضرت زینب(س) خدمت کرد و در نهایت شهید شد.
فرمانده تیپ 32 انصارالحسین(ع) استان همدان در خصوص شهید ترابی هم گفت: ایشان پس از بازنشسته شدن باز هم شور و شوق دفاع از اسلام را از دست نداده بود، هر چند یک بار میگفت «داغ شهید همدانی من را اذیت میکند، میخواهم برای نجات اسلام از این تخریبی که داعشیها در حال انجام آن هستند به سوریه بروم».
فرجی با تأکید بر لزوم کمک به جبهه مقاومت اظهار کرد: باید نسبت به دفاع از مسیر شهدا همیشه آماده باشیم.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما