به گزارش صدای دانشجو، به نقل از خبرگزاری فارس، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «امانوئل اتولنگی» در زمینه «حضور معنوی ایران در آمریکای لاتین» نوشت: ایران در آمریکای لاتین حضوری موجه و بیضرر چون فعالیت ساخت مراکز فرهنگی و مساجد، مدارس، اعزام ناظران ذبح اسلامی و تبلیغ ادبیات مذهبی، برپایی شبکههای اجتماعی و حتی گسیل مبارزین نبردهای نیابتی دارد. با این وجود و در لوای مباحث مذهبی و پیشبرد ادیان، ایران در واقع از اهرم ارتباط با حکومتها و نهضتهای ضد آمریکایی برای یافتن جایگاهی در این منطقه بهره میبرد و به مسلمانان منطقه نمونهای از اسلام انقلابی را آموزش میدهد. ایران به جای تکیه بر ابزار سنتی سیاستمداری، پیشرفت از طریق مساجد و مبلغان را در دستور کار خود دارد. البته بکارگیری روحانیون شیعه ایرانی و لبنانی به عنوان عوامل غیر رسمی انقلابی ایران موردی جدید نیست.
این نشریه در ادامه این گزارش با اشاره به برخی رویدادهای رخ داده در آمریکای لاتین و از جمله آرژانتین و منتسب نمودن آن به ایران نوشت: نفوذ مقامهای ایرانی در آمریکای لاتین تنها دیدار از پایتختهای منطقه در سطح روسای جمهور نیست بلکه نمایندگان و مبلغان مذهبی ایران در آنجا فعالیت داشته و با نفوذ خود به طور پیوسته پیامهای ضد آمریکایی و نفرت از اسرائیل را به اهالی منطقه انتقال میدهند. در حالیکه در ظاهر روحانیون شیعه ایران رویکرد بردباری و گفتوگو با مذهب کاتولیک که در آمریکای لاتین دین غالب اهالی است را به اجرا میگذارند اما در پشت درهای بسته تلقین مبارزه (ضد آمریکا) صورت میگیرد.
در یک مورد به عنوان مثال، نیروهای وابسته به ایران وارد مساجد شیعیان در برزیل میشوند. این گروهها که ظاهری معصوم و جوان دارند روحیه مسئولیت پذیری و ذینفع بودن در برابر بی عدالتی را به نسلهای جدید انتقال میدهند. آنها در واقع نیروهای «نهضت المهدی» حزبالله لبنان هستند که همراهی با حزبالله را مخفی نکرده و رهبر آنها شخصی به نام «وهب» است که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد.
این افراد در حالیکه در مسجد شیعیان سائوپائولو پیراهنهایی منقش به نشان «حزبالله و عاشورای 2015 » را به تن داشتند، در مراسمی که در 25 ماه مه به مناسبت سالگرد مقاومت لبنان نمایش نظامی را به اجرا گذاشتند.
مسجد شیعیان در سائوپائولوی برزیل
نشنال اینترست نوشت: مکتب شهادت در برزیل نیز رواج یافته است به طوریکه در ژوئن 2014، مسجد «امام علی (ع)» در کورتیبا میزبان یکی از مبارزین حزبالله بود که بعدها (مارس 2014) در عملیات سوریه کشته (شهید) شد. اعضای این جامعه که به طور مرتب عکسهایی از پرچم برزیل با نشان حزبالله همراه با تصاویر مبارزین جوان حزبالله در جنوب لبنان را به دست گرفتهاند، در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند. پرچم حزبالله را اینک حتی میتوان به طور آنلاین و به بهای 30 رئال بریل( کمتر از ده دلار ) خریداری نمود.
نویسنده در خاتمه با اذعان به ناتوانی آمریکا در مقابله با نفوذ ایران در حیات خلوت این کشور مینویسد: دولت آمریکا در مقابله با این فعالیتها چه کار میتواند انجام دهد؟ در نهایت این دولتهای منطقه هستند که باید تهدیدهای نیروهای خارجی در افراطی کردن مردم خود را لحاظ نمایند. این مسئله زمانی اهمیت مییابد که دولت آمریکا نیز اذعان نماید توسعه و نفوذ مذهبی ایران است که اذهان هزاران نفر از اهالی منطقه را به تسخیر درآورده است.
انتهای پیام/ م
دیدگاه شما