به گزارش صدای دانشجو، به نقل از خبرگزاری فارس، دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی عمران و صنعت ساختمان کیش در حالی برگزار شد که به گفته دستاندرکاران 109 شرکت و نمایندگی داخلی و خارجی از 19 کشور شامل آلمان، ایتالیا، انگلستان، آمریکا، بلژیک، کانادا، فنلاند، ترکیه، برزیل، سوئیس، فرانسه، مالزی، تایوان، لهستان، چین، سوئد، ژاپن، نروژ و کره جنوبی با آخرین دستاوردهای نوین در اجرای کارهای عمرانی و ساختمانی حضور دارند.
تجهیزات، ابرازآلات، ماشینآلات ساختمانی، پوشش سقف و دیوار در استانداردهای جهانی در معرض دید بازدیدکنندگان
در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی عمران و صنعت ساختمان کیش که از تاریخ 28 لغایت 31 اردیبهشت قرار دارد.
این نمایشگاه که در فضایی بالغ بر 4 هزار و 200 متر مربع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش به مدت چهار روز در حال برگزاری است شامل غرفههای گوناگون محصولات ساختمانی، انواع ابزار آلات، ماشینآلات مدرن و مکانیزه عمرانی و ساختمانی، پوشش سقف و دیوار، انواع قطعات پیشساخته، تجهیزات و لوازم ایمنی در کار، معماری، درب و پنجره، انواع دکوراسیون، شیرآلات بهداشتی، آسانسور، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، تجهیزات الکتریکی و الکترونی و نرمافزارهایی با استانداردهای نوین در معرض دید عموم در آمده است.
مهندسین و کارشناسان از برنامههای جانبی دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی عمران و صنعت ساختمان و برگزاری همایش تخصصی در حوزه صنعت ساختمان با عنوان صنعتیسازی و مدیریت پروژهها و همچنین برپایی کارگاههای آموزشی اشاره کردند که میتواند تجربهای ارزشمند برای برنامهریزان و دانشجویان بشمار آید.
جدیت در کار مسائل فنی و مهندسی کمرنگ شده است
پیمان فلاحتزاده تکنسین پروژههای عمرانی و ساختمانی با ابراز گلایهمندی از وضعیت بازار مسکن، ساخت و ساز و مشکلات زیادی که با آن دسته و پنجه نرم میکنند به خبرنگار فارس در کیش گفت: هنوز بین دولت و بخش خصوصی نکته و نظرات متفاوتی وجود دارد و من اعتقاد دارم برگزاری چنین نمایشگاههایی در کلانشهرها و حتی خارج از کشور برای مسکن در ایران فقط یک دارو و یا مسکن موقت است چراکه بعد از پایان نمایشگاه هر کس که بهسوی کارش میرود با ورود بسیاری از مسائل و مشکلات به سیستم کاری روبرو میشود.
وی افزود: کمتر کسی در خصوص رفع مشکلات و موانع دست و پاگیر صحبت میکند. هنوز به روز بودن ما در عمران و اجرای ساختمان با دیگر کشورهای صاحبنام فاصله زیادی دارد و هنوز به روز نشدهایم. ما هنوز در شهرداریها بهویژه پایتخت با افرادی روبرو میشویم که به اسم، مسؤولیت دارند و بعضی از آنها در بیرون محیط کار، دفتر خصوصی دارند و فقط از خرید و فروش و برآورد هزینههای پروژه، سود و ضرر و زیان حرف میزنند از مسائل فنی و مهندسی و حتی جدیت در کار فاصله میگیرند و خیلیها را در واقع نسبت به کار دچار یاس و ناامیدی میکنند.
بنگاههای اقتصادی وارد پنجمین سال سردی بازار مسکن شدند
تعدادی از صاحبان بنگاههای اقتصادی در حاشیه برگزاری نمایشگاه ابراز کردند: وضعیت بازار و خرید و فروش مسکن در کل کشور سرد و یخزده شده است. دولت ورود خود را برای بهبود و رونق اقتصادی با ساخت 200 هزار مسکن اعلام میکند و این در حالی است که این خبر نهتنها بر رکود بلکه یک شوک بزرگ به بازار مسکن است. آقایان بیایند با کارگروههایی از اقتصاددانان در بخش دولتی و خصوصی نخست وضعیت بازار مسکن را در کشور و بهویژه در همین اوضاع کنونی جزیره کیش ساماندهی کنند تا از رکود خارج شود.
محمد اسفندیاری کارشناس املاک در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارتباط با سردی بازار مسکن در کشور اظهار داشت: بانکها و شاید حتی خود ما هم در این رکود که رفته رفته به بحران نزدیک میشود مقصر باشیم ولی هیچکس به خواستههای مردمی که مسکن ارزان قیمت میخواهند البته با گرفتن وام با بهره کم توجه جدی نمیکند بسیاری از زوجین به ما مراجعه میکنند و میگویند این همه آپارتمان خالی در شهرها چرا شرایط فروش را آسان نمیکنید تا ما صاحبخانه شویم و این عزیزان حق دارند و راست میگویند چه کسانی باید این شرایط آسان را برای این زوجین و مردم که خانه ندارند بوجود بیاورد.
این کارشناس مسکن در ادامه افزود: بیائیم امسال که با شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری مزین شده است همت کنیم و با یک برنامهریزی با حمایت دولت، بانکهای دولتی و خصوصی با فراخوان صاحبخانهشدن، این هزاران آپارتمان خالی را در سراسر کشور با شرایط مناسب به متقاضیان واگذار کنیم تا علاوه بر گرم شدن بازار خرید و فروش، رونق اقتصادی در بازار مسکن کلید بخورد آن وقت برای احداث 200 هزار مسکن برنامهریزی شود. امروز جایز نیست و نباید شرایط سخت جلوی پای خریداران واقعی مسکن بگذاریم.
برگزاری نمایشگاهها و همایشهای نمادین، باری از روی دوش سرمایهگذاران و انبوهسازان مسکن برنمیدارد
صفدر مرادیان از ساخت و ساز مسکن، هتل و بازار به فارس میگوید: ما نباید همیشه یکطرفه قضاوت کنیم چراکه از وصولهای میلیون و میلیارد تومانی برای پروانه ساخت، انشعاب آب و برق تا بیتوجهی بانکهایی که در بخش مسکن، پولشان هنوز بازگشتی نداشته است که البته حق دارند همکاری نکنند و این خود یکی از عوامل رکود است.
این سرمایهگذار مسکن افزود: از گرانی و بیاعتمادی مصالحفروشیها و انشعاب آب و برق و دستمزد کارگران و مهندسین باید حرف بزنیم یا از دور شدن دولت از بازار مسکن و ... من اعتقاد دارم این نمایشگاهها باید تبدیل بشود به محلی برای بیرون رفت از رکود و مسائل و مشکلات بازار مسکن که البته باید بگویم نمایشگاه نیز جایگاه خوبی هم است برای به نمایش گذشتن امکانات و تجهیزات، ابزار آلات، کارگاههای آموزشی و دور هم جمعشدن اساتید، کارشناسان و سرمایهگذاران ولی امروز در کل باید بپذیریم مسائل و مشکلات بازار مسکن هر سال بیشتر از سال قبل میشود و با شعارهای تبلیغاتی نیز نمیتوان بر این رکود غلبه کرد.
سؤالات سخت و پاسخهای درست همراه با گلایهمندی از بخش دولتی در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی عمران و ساختمان کیش
تعدادی از مهندسان و انبوهسازان مسکن با ابراز خوشنودی گفتند از اینکه سؤالات سختی میپرسید خوشحالیم ولی لازم است که گلایههای ما را نیز همراه با مشکلات به گوش مسؤولان ذیربط برسانید.
محمدرضا شاکردوست با بیش از 30 سال تجربه ساخت و ساز در مسکن و بازار و حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی در پاسخ به این سؤال که چه راهکاری برای بیرون رفت از رکود و سردی بازار مسکن دارید به فارس گفت: من با زبان ساده میگویم سه عامل اصلی در این رکود و سردی دخیل هستند 1- بانکها، 2- شهرداریها، 3- ورود نکردن دولت برای حمایت از انبوهسازان. البته موارد دیگری نیز در این قضایا دخالت دارند که بعضی از املاکهای بزرگ و کوچک را میتوان نام برد که شرایط خرید و فروش را سخت کرده است و از سوی دیگر بیاعتمادی بین خریداران با گرفتن وام مسکن که با کمال تاسف حتی کاهش قیمتها هم نتوانست بازار مسکن را به حالت عادی در آورد و همچنان در رکود بسر میبرد.
وی با بیان اینکه همین عوامل باید در قالب کارگروههایی برای خروج از رکود برنامهریزی کنند و خود را با شرایط خرید مردم و بهویژه زوجین وقف بدهند و در واقع بیایند و شرایط خرید را کمی آسانتر کنند و به قول و وعدههایشان عمل کنند و از همه مهمتر شعار و تبلیغات را در قالب اقدام و عمل ارائه بدهند نه روی کاغذ صورتجلسه کنند.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما