به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
مطبوعات همدان
تاریخ : 11. خرداد 1395 - 11:44   |   کد مطلب: 18104
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:‌پس از دستبرد آمریکایی‌ها به دارایی 2 میلیاردی ایران از همکارانم خواستم از ارسال محموله آب سنگین به آمریکا خودداری کنند و جلوی آن را بگیرند تا تکلیف روشن شود.

به گزارش صدای دانشجو، به نقل از خبرگزاری فارس، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان دیروز در حاشیه امضای قرارداد همکاری این سازمان با پژوهشکده صنعت نفت در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: همانطور که قول داده بودیم زمینه تولید ایزوتوپ‌های پایدار را فراهم کردیم و با همکاری روس‌ها برای ارتقای سانتریفیوژهای مخصوص تولید این نوع ایزوتوپ‌ها در حال همکاری هستیم. 

وی افزود: بر این اساس سانتریفیوژهای IR1 را ارتقا می‌دهیم تا بتوانند ایزوتوپ‌های پایدار تولید کنند. 

صالحی گفت: بحث سانتریفیوژها که در بخش‌های سلامت و صنعت از آن استفاده می‌شود، بسیار جالب است، زیرا با سرعت بالا تا حد 80 هزار دور فعالیت می‌کنند که البته هنوز سانتریفیوژهای 80 هزار دور تولید نکرده‌ایم اما تا 20 هزار دور تولید شده است، 50 هزار دور آن نیز تولید می‌شود و تا 80 هزار دور آن نیز طراحی و برنامه ریزی شده است. 

معاون رئیس جمهور افزود: براین اساس در بخش سانتریفیوژها نه تنها متوقف نشده‌ایم بلکه در زمینه‌های دیگری نیز که قبلاً در برنامه‌های ما نبود وارد شدیم و اطلاعات و دامنه فهم فنی خود را هر روز توسعه می‌دهیم به ویژه در زمینه ایزوتوپ‌های پایدار. 

وی گفت: این نوع ایزوتوپ‌ها از ایزوتوپ‌هایی آغاز می‌شوند که تقریباً همسنگ اورانیوم هستند یعنی به سنگینی اورانیوم تا به ایزوتوپ‌های سبک‌تر می‌رسند و ما در حال تمرین در این زمینه هستیم. 

صالحی افزود: ما فعالیت‌های مربوط به ایزوتوپ‌های سنگین اورانیوم 235 و 238 را انجام می‌دهیم و غنی سازی می‌کنیم و اکنون روی ایزوتوپ‌های دیگر هم کار می‌کنیم که اینها وقتی وزنشان تغییر می‌کند باید در طراحی سانتریفیوژ ها نیز تغییر ایجاد شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: فرصتی پیش آمده است که به طراحی سانتریفیوژهای متنوع‌تر نیز وارد شویم و بتوانیم از تخصص و تجربیات دیگران نیز استفاده کنیم که اکنون از تجربیات روس‌ها استفاده می‌کنیم. 

* هنوز قرارداد نهایی با روس‌ها امضا نشده

وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار درباره نتیجه مذاکرات با روس‌ها برای فروش مازاد آب سنگین گفت: این مذاکرات به خوبی پیش می‌رود و روس‌ها نیز برای خرید 40 تن آب سنگین ما اعلام آمادگی کردند، اما چون هنوز مذاکرات ادامه دارد و نهایی نشده است اطلاع رسانی پیشاپیش مناسب نیست. 

صالحی افزود: هنوز قرارداد نهایی را امضا نکرده‌ایم چون جزئیات آن باید روشن شود؛ آقای کمالوندی و دیگر همکاران هفته پیش در روسیه با همتایانشان دراین باره صحبت کردند و فعلاً به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم، اما مذاکرات مسیر خودش را طی می‌کند و در آینده اطلاع رسانی می کنیم.

*از همکارانم خواستم که از ارسال محموله آب سنگین به آمریکا خودداری کنند

معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگر درباره زمان تحویل محموله آب سنگین به آمریکایی‌ها گفت: پس از دستبرد آمریکایی‌ها به دارایی 2 میلیاردی کشورمان از همکارانم خواستم که از ارسال محموله آب سنگین به آمریکا خودداری کنند و جلوی آن را بگیرند تا تکلیف روشن شود. 

وی افزود: ممکن بود محموله آب سنگین به آمریکا برود و هم محموله را مصادره کنند و هم پولش داده نشود و این می‌توانست مشکلی را به ویژه برای افکار عمومی ایجاد کند. 

صالحی تصریح کرد: به علت بی اعتمادی که به آمریکایی‌ها بود و پس از دستبرد آنان به دارایی 2 میلیارد دلاری ما این بی اعتمادی بیشتر شد گفتیم تا تکلیف واریز شدن این محموله و بقیه امور روشن نشود محموله را ارسال نخواهیم کرد. 

*اگر کسی آب سنگین را نخواست تولید و ذخیره می‌کنیم

وی گفت: ما طبق برجام تعهد داریم که مازاد بر 130 تن آب سنگین تولیدی خود را برای فروش پیشنهاد دهیم و اگر کشوری آماده است بخرد، اما این بدان معنی نیست که اگر کسی نخرد دیگر چاره‌ای نداریم بلکه مانند سابق فرض می‌کنیم که خریداری نیست و آب سنگین را تولید و ذخیره می‌کنیم . 

صالحی افزود: خودشان می‌دانند اگر می‌خواهند ما آمادگی داریم مازاد بر 130 تن آب سنگین تولیدی خود را بفروشیم و اگر هم نخواستند ما مانند قبل آب سنگین را تولید و ذخیره می‌کنیم. 

*مقرر شد سانتریفیوژ‌های لازم در صنعت نفت را تامین کنیم

معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسش دیگر درباره محتوای قرارداد همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت گفت: از چند ماه پیش گفتگوها با مسئولان این وزارتخانه درباره تامین تجهیزاتشان که ما قابلیت تامین آن را دارم آغاز شد که امروز به سرانجام رسید و به امضای قرارداد منجر شد. 

وی افزود: بر اساس این قرارداد مقرر شده است که ما سانتریفیوژ‌های لازم در صنعت نفت را تامین کنیم که برای جداسازی نفت از سنگ کاربرد دارد و بعد می‌توانند برای مطالعات و تحقیقاتشان کارهای مدنظرشان را انجام دهند. 

به گزارش فا‌رس صالحی اضافه کرد: مسائل و موضوعات دیگری هست که ما می‌توانیم در آن زمینه ها نیز به صنعت نفت کمک کنیم مانند به‌کارگیری مواد رادیواکتیو برای شناسایی چاه‌های نفت و ارزیابی آن، همچنین موارد دیگری مانند سطح سنج که با استفاده از رادیو اکتیو می توان آن را تامین کرد که در سنجش سطح و اندازه گیری تانکرها و مخازن بزرگ نفت کاربرد دارد. 

وی گفت: 11 بند همکاری در قرارداد همکاری دو جانبه درج شده است که البته فقط منحصر به این بندها نیز نخواهند ماند و ما در آینده نیز همکاری‌های بسیار روشنی خواهیم داشت. 

صالحی تامین تجهیزات استاندارد برای صنعت نفت را ضروری دانست و افزود: مسئولان این صنعت تجهیزاتی می‌خواهند که استانداردهای مد نظرشان را تامین کند وگرنه چنانچه تجهیزات عرضه شده به آنان کارآیی لازم را نداشته باشد اهدافشان را تامین نمی کند . 

وی گفت: ما توانستیم با چند ماه گفت‌وگوهای کارشناسی زمینه‌های همکاری را روشن کنیم و اکنون می‌توانیم تجهیزاتی با استانداردهای صنعت نفت تولید وبه آنها عرضه کنیم.

انتهای پیام/م

دیدگاه شما

آخرین اخبار