به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از سینا، مامک هاشمی، دبیرعلمی دوره آموزش طب سنتی استان همدان در گفتوگو با خبرنگار سینا درباره برگزاری دوره کوتاه مدت آموزش طب سنتی برای پزشکان گفت: در سال 91 دستورالعمل اجرایی شدن دوره ارائه خدمات طب سنتی از وزارت بهداشت به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد تا ارائه خدمات طب سنتی توسط پزشکان در مطبها ساماندهی شود و ما به دنبال اجرایی شدن این دوره برآمدیم.
وی ادامه داد: در سال 92 نیز دستورالعمل دوره کوتاه مدت طب سنتی ارائه شد و انجمن علمی طب سنتی ایران به عنوان متولی که میتواند این دوره را برگزار کند، معرفی شد.
هاشمی، درباره جزئیات برپایی دوره کوتاه مدت طب سنتی بیان کرد: این دوره حدودا 200 ساعت است که 6 مرحله دارد و در آن مباحث طب سنتی از جمله دروس تئوری و عملی آموزش داده میشود.
وی در ادامه افزود: پزشکان باید پس از گذراندن این دوره حد نصاب قابل قبول حضور در کلاس را داشته باشند، آزمون پایانی دوره را با موفقیت طی کنند و طبق دستورالعمل اجرایی مشخص میشود که چه خدماتی را میتوانند در مطب ارائه دهند و به این شکل راه برای نظارت باز میشود.
این متخصص طب سنتی درباره مباحث موجود در دوره طب سنتی گفت: کلیات و مبانی، حفظ و صحه، مبانی علاج، داروشناسی، اعمال یداوی و معالجات سرفصلهای اصلی هستند که هر کدام جزئیاتی دارند.
وی با تاکید بر اینکه ما اولین گروهی در کشور هستیم که پزشکان آزاد را ثبت نام کردیم، ابراز کرد: پیش از ما در خود وزارتخانه این دوره برگزار شده بود که هم اکنون نیز در حال برگزاری است اما برای پزشکانی که جزو کارکنان وزارتخانه و یا کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران هستند این دوره در جریان است.
هاشمی، ادامه داد: همدان اولین استانی بود که دوره طب سنتی را در آن شروع کردیم و به دلیل تقاضای زیاد از استانهایی غیر از همدان نیز در این دوره ثبت نام کردیم که تقریبا از تمامی استانهای کشور شرکت کننده داریم.
وی درباره شیوه برگزاری کلاسهای دوره طب سنتی بیان کرد: افراد از استانهای دیگر در روزهای تعطیل و نیمه تعطیل در این کلاس حضور دارند و ما به شکل یک هفته در میان پنجشنبه و جمعه تقریبا روزی 8 ساعت کلاس را ارائه میدهیم.
دبیر علمی دوره آموزش طب سنتی در ادامه با بیان اینکه در آذر ماه فعالیتمان را شروع کردیم و آزمون پایان مرحله اول را نیز برگزار کردیم، ابراز کرد: مرحله دوم را نیز شروع کردیم و در نیمه برگزاری آن قرار داریم که تا پایان دی ماه مرحله دوم نیز تمام خواهد شد.
وی گفت: پیش بینی ما این است که تا پایان امسال مرحله سوم را نیز تمام کنیم یعنی تقریبا نصف دوره را به اتمام برسانیم و بقیه سه مرحله برای سال بعد اجرایی خواهد شد.
هاشمی، در پاسخ به این سوال که آیا گذراندن یک دوره برای فعالیت پزشکان در حوزه طب سنتی کافی است، خاطرنشان کرد: معاونت درمان دانشگاه همدان از معاونت درمان وزارت بهداشت استعلام کرده است که بعد از برگزاری دوره این افراد مجاز به ارائه خدمات طب سنتی هستند یا خیر و معاونت درمان وزارتخانه جواب مثبت داده است اما مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که استان همدان در جریان این موضوع است و استانهای دیگر لزوما از این مکاتبه انجام شده خبر ندارند.
وی تاکید کرد: در ابتدا اسامی افراد مذکور به عنوان افراد مجاز معرفی میشود اما از این به بعد در بازآموزیهای سالیانه باید مقداری از امتیازهایی که به دست میآورند امتیازهای بازآموزی اختصاصی طب سنتی باشد که برای سالهای بعد اعتبار داشته باشد و اعتبار این دوره با بازآموزیهای طب سنتی بعدا تمدید شود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما