به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از عصرهامون، این روز ها بیش از هزار روستا در سیستان و دو هزار و 850 روستا در منطقه بلوچستان دچار بی آبی هستند و آب شرب مصرفی خود را از طریق چشمهها، قنات ها و رودخانههای محلی رفع میکنند و در این بین کسی پاسخگوی رفع نیازهای مردم این روستاها نیست.
چندی پیش بود که تصویری از گور خواب ها در فضای مجازی منتشر شد و همگان بر آن شدند تا مشکل رفع شود اما مردم سیستان و بلوچستان 20 سال است که با مشکلات بی آبی و کم آبی روبرو هستند و علی رغم انتشار تصاویر متعدد دستی برای یاری نیست و عدم توجه به این بخش سبب شده تا تعداد زیادی از مردم این منطقه بار سفر بسته و از سیستان و بلوچستان مهاجرت کنند.
به طوری که به گفته دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی 25 درصد مردم سیستان در سه سال اخیر مهاجرت و به حاشیه نشینی در دیگر شهرها روی آوردهاند.
وی گفته بود که مهاجرت مردم سیستان به شهرهای دیگر که به دلایل مرتبط با کم آبی و مشکلات اقتصادی است، هم برای مناطق مهاجرپذیر مشکلآفرین است و هم برای خود مردم سیستان که بسیار شریف و باعزت هستند، دردسرساز است.
طرح سوال نماینده سیستان از رئیس دولت یازدهم
نماینده مردم سیستان با طرح این سوال از دولت یازدهم چه طرح و برنامهای برای رفع معضل کم آبی و مشکلات اقتصادی مردم سیستان داشته است؟ بیان داشت: زمینهها و ظرفیتهای اقتصادی برای توسعه و آبادانی منطقه سیستان در ابعاد مختلفی اعم از کشاورزی، دامپروری، گردشگری، تجارت و ترانزیت کالا بسیار مهیا و فراهم است اما باید از دولت محترم سوال کرد که برای ایجاد زیرساخت جهت بالفعل شدن استعدادهای فوق الذکر در منطقه سیستان چه طرح و برنامهای در دستور کار دارند؟
دهمرده با اشاره به طرح سوال از وزیر امور خارجه در بهارستان پیرامون تعیین تکلیف آب رودخانه هیرمند و رفع مشکلات آبی مردم سیستان، اظهار کرد: آقای ظریف در پاسخ به سوال نمایندگان سیستان پیرامون تعیین تکلیف آب رودخانه هیرمند و رفع مشکلات آبی مردم این منطقه، جواب قانع کنندهای ارائه نداد.
وی تاکید کرد: همه حرف من به آقای ظریف این است که با وجود اینکه چند میلیون افغانستانی در داخل خاک ایران زندگی میکنند و ما به اقتضای فرهنگ مهمان نوازانه خود، آنها را تکریم میکنیم اما آیا وزارتخانه متبوع آقای ظریف توانسته یک مترمکعب قرارداد حق آبه با دولت افغانستان برای رفاه حال مردم منطقه سیستان منعقد کند؟
دهمرده افزود: آیا آقای ظریف و دستگاه تحت تکفلش توانسته به همین میزان از آب شربی که مهاجران عزیز و گرامی افغانستان در داخل خاک ایران استفاده میکنند، برای مردم منطقه سیستان ایران حق آبه از کابل بگیرد؟
سوء مدیریت عامل بروز اتفاقات سیستان و بلوچستان است
علی ای حال کمبود آب شرب یکی از مهمترین مشکلات و چالش های مردم سیستان و بلوچستان است که طی سال ها بارها از طریق رسانه های مختلف و نمایندگان استان به آن پرداخته شده اما تا کنون اقدامی عملی جز چند تانکر آب اندیشیده نشده است که همان تانکرها نیز گاه گاهی دیر به مقصد می رسند و یا نمی رسند و رنج مردم روستاها را چند برابر کرده است.
حال با این وضع کنونی که پیش می رود و مردم دچار چنین مشکلی شده اند آیا مسئولین در این خصوص تدابیری برای یاری مردم روستاها اندیشیده اند؟
علی گل مرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی سوء مدیریت را دومین معضل بروز اتفاقات مربوط به استان سیستان و بلوچستان دانست و افزود: برنامه جامعی در ارتباط با مدیریت منابع آبی کشور وجود ندارد و این امر باعث تشدید نارضایی مردم شده، همچنین وجود پدیده های طبیعی از جمله مسئله ریزگردها بروز مشکلاتی برای این استان به همراه داشته است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود محدودیتهایی در بخش تأمین آب آشامیدنی برخی از استانهای کشور اما همواره اخباری حاکی از صادرات آب به کشورهای همسایه به گوش می خورد، افزود: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز همواره خواهان ارائه برنامه مدونی از سوی وزارت نیرو است و تا زمانی که مردم کشور از معضل کم آبی رنج می برند، صادرات مفهومی نخواهد داشت.
گل مرادی در پایان با ارائه راهکاری جهت بهبود وضعیت مردم سیستان و بلوچستان افزود: می توان از طریق استفاده از ظرفیت خلیج فارس و مسئله شیرین سازی آب دریاها، تا اندازه ای مشکلات این استان را مرتفع ساخت.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما