به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ «حسین شریعتمداری» در سرمقاله شماره امروز روزنامه «کیهان» نوشت:
دیروز آقای رئیسجمهور بعد از ثبتنام برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، بار دیگر و برای چندمینبار به نمونههایی از دستاوردهای دوران چهارساله ریاستجمهوری خویش اشاره کرده و موفقیتهایی را برشمردند که با عرض پوزش از ایشان باید گفت نه فقط تقریبا هیچیک از آنها واقعیت ندارد بلکه تمامی شواهد و مستندات موجود از نتیجههای معکوس نیز حکایت دارند و تعجبآور است که آقای دکتر روحانی «از دستداده»های دولت خویش را «دستاورد»! معرفی میکنند؟! در این وجیزه به چند نمونه اشارهای گذرا - و صد البته، مستند و غیرقابل تردید - خواهیم داشت و قضاوت را برعهده خوانندگان میگذاریم.
1- آقای روحانی در اظهارات دیروز خود نیز مانند گذشته به جای آن که سخنان خود را با استدلال و شاهد و سند همراه کنند، به استعاره و تشبیه روی آورده و مثلا درباره برجام گفتهاند؛ «هووهایی که بارها به قصد کشتن این فرزند، یعنی برجام تصمیم گرفته بودند نمیتوانند سرپرست خوبی برای آن باشند بلکه همانهایی که تمام تلاش شبانهروزی خود را برای این توافق کردند باید مسیر را تا آخر ادامه دهند»!
اولا؛ میتوان تشبیه آقای روحانی را به این صورت نیز مطرح کرد و آن اینکه برجام برای دولت شبیه کودکی است که عدهای از او برای مظلومنمایی و جلب ترحم عابران در سر چهارراهها استفاده میکنند. این کودکان معمولا اجارهای هستند و برای کسی که او را در آغوش گرفته، جان و سلامت کودک کمترین اهمیتی ندارد، بلکه برای او مبالغی که با این مظلومنمایی از عابران دریافت میکند، حائز اهمیت است. آیا مصلحت اینگونه کودکان در آن نیست که از دست مادرنماها باز گرفته شوند تا سلامت و آینده آنها تضمین شده باشد.
ثانیا؛ کاش جناب روحانی به یکی از دستاوردهای ارزنده و قابل توجه برجام که بارها وعده آن را داده بودند، اشاره میکردند و بعد از ضرورت حفظ آن سخن به میان میآوردند! ایشان به صراحت اعلام کرده بودند؛
«امروز - 23 تیر 94- به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق، تمامی تحریمها، حتی تحریمهای تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق و حتی تحریم تسلیحاتی هم کنار گذاشته میشود.»
اکنون باید پرسید کدامیک از آن وعدهها تحقق یافته است؟ که به قول آقای دکتر روحانی «حفظ آن باید مهمترین مسایل سیاسی، داخلی و اقتصادی باشد»! بدیهی است تشبیهات شعرگونه نمیتواند پاسخ این پرسش اساسی باشد. آقای روحانی چند روز قبل و در جشن هستهای نیز برجام را به ابر بارانزا تشبیه کرده و گفته بودند؛ «باران رحمت برجام بر مردم نازل شده است»! که بهتر بود میفرمودند ابر برجام را با امتیازات فراوانی که دادیم، بارور کردیم ولی به جای آسمان ایران در آسمان آمریکا باریده است!
2- آقای روحانی فرمودهاند؛ «آنچه در سال 92 وعده دادیم که چرخ سانتریفیوژها بچرخد، میبینید که مدرنترین سانتریفیوژها یعنی IR8 میچرخد و چرخ اقتصاد هم میچرخد»!
در این خصوص باید گفت؛ چرخ نزدیک به 20 هزار سانتریفیوژ میچرخید ولی دولت شما بیش از 12 هزار سانتریفیوژ را از چرخش انداخت - متن برجام - و چرخ اقتصاد نیز ماجرای دیگری دارد که به آن اشاره خواهیم کرد و اما آقای رئیسجمهور درباره سانتریفیوژ IR8تمام ماجرا را نگفتهاند و آن، این که
الف: فقط یک دستگاه سانتریفیوژ IR8 در اختیار داریم که ساخت آن نیز به دولت کنونی ربطی ندارد بلکه طراحی و ساخت اولیه آن به دست دانشمندان هستهای کشورمان که برخی از آنها در دولت آقای روحانی کنار گذاشته شدهاند، صورت گرفته بود؛ دانشمندانی که امروزه از سوی برخی کشورهای عربی با حقوقهای کلان به کار دعوت شدهاند که خوشبختانه نپذیرفتهاند.
ب: مطابق برجام تا 8 سال و 6 ماه دیگر فقط میتوانیم 29 عدد سانتریفیوژ IR8 بسازیم و پس از آن اجازه دادهاند تا 30 عدد ساخته شود. اما نکته درخور توجه آن که برای آزمایش کارآمدی سانتریفیوژهای IR8 بایستی حداقل 164 عدد از آن را در اختیار داشته باشیم تا یک خوشه و زنجیره تشکیل داده و تست شوند. بنابراین یک عدد IR8 درحالی که حداقل تا 9 سال دیگر اجازه تولید 164 عدد را نداریم، چه دستاوردی است؟
آقای روحانی در جای دیگری با افتخار گفته بودند که امروزه میتوانیم آبسنگین صادر کنیم! و توضیح نداده بودند که 5+1 ما را مجبور کردهاند آبسنگین تولید شده خود را به خارج از کشور بفرستیم! کجای این دستاورد است؟
3- رئیسجمهور محترم خدا را شکر کردهاند که آنچه را در سال 92 به مردم ایران وعده داده بودند، عمل کردهاند و میفرمایند؛ «در سال 92 آنچه به مردم عزیز ایران در انتخابات اعلام کردیم، نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان بود»! و میفرمایند «از رکود تورمی فاصله گرفتهایم»! که باید پرسید؛ در کدام عرصه اقتصادی از رکود فاصله گرفتهایم؟ تعطیلی نزدیک به 60 درصد کارخانهها و مراکز تولید؟! بیکار شدن انبوهی از کارگران؟! رکود فاجعهآمیز در بخش مسکن؟! و...؟!
گفتهاند، در رشد اقتصادی از منفی 7 درصد به رشد بالای 7 درصد رسیدهایم و توضیح ندادهاند که نزدیکترین اقتصاددانان حامی دولت نیز این رقم را حتی با احتساب نفت، در حد 3 درصد میدانند - بانک جهانی نیز همین رقم را اعلام کرده است - و از این جهت نه فقط رشد نداشتهایم بلکه عقبگرد هم داشتهایم.
فرمودهاند؛ « از تورم 40 درصد به 7 درصد در اسفند سال گذشته رسیدیم»! در این خصوص گفتنی است آقای روحانی تاکنون برای تورم قبل از 92 ارقام متفاوت 40 درصد، 45 درصد و 51 درصد را اعلام کردهاند که به قول یکی از اقتصاددانان حامی دولت، نشان میدهد آمار اعلام شده از سوی ایشان اعتبار چندانی ندارد!
و اما ایشان خود به درستی گفته بودند ملاک تورم جیب مردم است و نه آماری که دولت اعلام میکند. آیا جیب مردم تورم را تک رقمی نشان میدهد یا به قول آقای محمد هاشمی میزان واقعی تورم در دولت آقای روحانی 50 درصد است. این تورم فاجعهآمیز را فقط با مراجعه به گذران معیشتی مردم به وضوح میتوان دید.
4- آقای روحانی، به افتتاح طرحهای مختلف نیز اشاره فرمودهاند که کاش توضیح میدادند؛
اولا؛ آیا برخی از مراکز و به عنوان مثال فلان کارخانه که 6 سال است افتتاح شده و به کار مشغول است نیاز به افتتاح مجدد دارد؟ ثانیا؛ چند درصد از طرحهایی که این روزها در آستانه انتخابات، یکی پس از دیگری افتتاح میشوند، به دولت ایشان مربوط است؟! ثالثا؛ آیا افتتاح پشت سرهم این طرحها که برخی از آنها افتتاح مجدد است به انتخابات ربطی ندارد؟ رابعا؛ اگر صدا و سیما به خاطر آن که آقای روحانی رئیسجمهور مستقر است، خود را ملزم به پوشش سخنرانیهای ایشان - نظیر آنچه دیروز ایراد فرمودند - و یا گزارش افتتاح طرحها میداند، آیا چنانچه موارد یاد شده نظیر افتتاحهای مجدد، و افتتاح طرحهایی که حاصل کار دولت کنونی نیست و... را مشاهده کرد، به عنوان وظیفه و رسالت خبری خود نباید این موارد را هم به اطلاع مردم برساند؟!
5- رئیسجمهور محترم از «احیای اخلاق» و «حقوق شهروندی» به عنوان دستاوردهای دیگر دولت خود یاد کردهاند که باید پرسید آیا ناسزاها و اتهاماتی نظیر آنچه در پی میآید و فقط اندکی از بسیارهاست و در حق منتقدان روا داشتهاند، نشانه «اخلاق»! است؟!
«بیسواد، بیشناسنامه، مزدور، کاسب تحریم، کودکصفت، حسود، بزدل، ترسو، جیببر، بیقانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطهور در فساد، سوءاستفادهگر، خرابکار، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچیباز، منفیباف، یأسآفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند، انقلابیون نفهم، یک مشت لات و...»!
6- آقای دکتر روحانی در اظهارات دیروز خود، «شفافسازی» و «آزادسازی» و «گردش اطلاعات» را نیز از جمله دستاوردهای دولت خود نامیدهاند! که در این خصوص کافی است به این نکته اشاره شود که دولت یازدهم در پنهانکاری و پیشگیری از گزارش عملکرد خود به مردم و حتی گزارش به مراکز رسمی و نظارتی نظیر مجلس شورای اسلامی به اندازهای اصرار داشته است که حتی حامیان دولت از آن با عنوان «دولت محرمانهها»! یاد میکنند. نمونه بارز آن خودداری از اطلاعرسانی درباره مذاکرات بود که به فاجعه برجام منتهی شد و یا جلوگیری از ارائه اطلاعات مربوط به قراردادهای نفتی IPC و...
7- رئیسجمهور کشورمان از «ایجاد اشتغال» در دولت خود یاد کردهاند که مخدوش بودن این ادعا نیز مانند بقیه موارد نیازی به شرح و توضیح ندارد و کافی است به خیل بیکاران، چه آنها که در اثر رکود فاجعهبار شغل خویش از دست دادهاند و چه آنان که در پی اشتغال هستند، توجه شود. گفتنی است دولت رسما اعلام کرده است، کسانی را که فقط یک ساعت در هفته کار میکنند نیز در فهرست افراد شاغل جای داده است! و یا وزیر محترم کار اعلام کرده بود که هر پنج دقیقه یک نفر به خیل بیکاران اضافه میشود و...
8- و بالاخره در اینباره گفتنیهای فراوان دیگری نیز هست، نظیر مدیریت اشرافی دولت، پرداختهای نجومی به مدیران نورچشمی، این ادعا که برجام سایه جنگ را از سر ملت دور کرده است! و یا اینکه قرار است، در دولت از جوانان استفاده شود! و... که به آنها خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما