به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از میزان، تروریستهای القاعده و طالبان روز شنبه در عملیاتی مشترک منطقه راهبردی میرزااولنگ در ولایت سرپل افغانستان را اشغال کردند و یک تراژدی عظیم انسانی را رقم زدند.
عملیات مشترک داعش و طالبان علیه شیعیان میرزااولنگ
به گزارش رسانههای محلی افغانستان عناصر تروریستی طالبان و داعش روز شنبه در اقدامی هماهنگ به روستای میرزااولنگ در شهرستان صیاد ولایت سرپل یورش بردند و در اقدامی وحشیانه شروع به آتشزدن مساجد و تکیهخانههای روستا کردند، 50 تن از اهالی روستا از جمله کودکان و زنان را در دم سر بریدند یا تیرباران کردند و بیش از 150 خانواده را به گروگان گرفتند.
[کشتار میرزااولنگ]
پایگاه «خبرنامه» افغانستان به نقل از مقامات ولایت سرپل درباره جزئیات این حادثه مینویسد: طی سالهای گذشته عناصر تروریستی حملههای زیادی برای اشغال منطقه راهبردی میرزااولنگ انجام داده بودند اما هر بار شکست خورده بودند تا این که روز پنجشنبه گذشته داعش و القاعده با تجمیع نیروها و تجیهزات نظامی گسترده از ولایتهای اطراف عملیات مشترک خود را برای اشغال این روستا آغاز کردند.
[کشتار میرزااولنگ]
بنا به این گزارش پس از مقاومت 48 ساعت نیروهای دولتی افغانستان سرانجام تروریستها وارد روستا شدند و بیرحمانه شروع به کشتار اهالی روستا کردند؛ در طی دو روز درگیری صدها تن از اهالی روستا به سمت شهرهای مجاور فرار کردند و آواره شدند.
تروریستها دختران جوان را به بردگی گرفتند
خبرگزاری «برچینیوز» نیز ضمن گزارش مفصلی از این حادثه دردناک نوشت: افزون بر کشتار و سلاخی بیرحمانه کودکان و زنان و سالخوردگان روستای میرزااولنگ نیروهای طالبان و داعش نزیک به 80 تن از اهالی روستا را در همان ساعتهای اولیه به مکان نامعلومی منتقل کردند که در میان آنها بیش از 30 دختر و زن جوان حضور دارد.
[کشتار میرزااولنگ]
«برچینیوز» به نقل از منابع موثق خود میافزاید: تروریستها زنان و مردان را از هم جدا کرده و به سمت منطقه پستهمزار و از آنجا به «قرهخوال» منتقل کردند اما هماکنون هیچ کس از محل نهایی آنها اطلاعی ندارد.
[کشتار میرزااولنگ]
پس از اینکه ابعاد وحشتناک جنایت ترویستهای طالبان و داعش در میرزااولنگ که بیشتر از سوی اهالی این منطقه که از فاجعه جان سالم به در برند، گزارش شد مقامات محلی ولایت سرپل و کاربران اجتماعی افغانستان دولت اشرف غنی را در وقوع این فاجعه انسانی مقصر دانستند و او را متهم به سکوت و تعلل در خصوص نسلکُشی آشکار شیعیان میرزااولنگ از سوی داعش و طالبان کردند.
شیعیان قربانی پروژه صلح طالبان و اشرف غنی
پایگاه «صدای افغان» با اشاره به واکنش منفعلانه اشرف غنی در برابر این فاجعه نوشت: اشرف غنی با اینکه بر گرفتن انتقام خون شهدای مظلوم میرزا اولنگ تأکید کرده با این حال حاضر نشد ترویستهای طالبان وداعش را به عنوان عامل اصلی معرفی کند تا مبادا لکه این ننگ تاریخی و فراموشنشدنی بر جبین تروریستهای طالبان بخورد و روند به اصطلاح صلح قومی اشرف غنی با آنها آسیبی وارد نشود.
[محمد اشرف غنی]
کشتار و جنایت کور گروهکهای تروریستی طالبان، القاعده و داعش در مناطق مختلف افغانستان رویداد تازهای نیست، دهههاست که مردم افغانستان روزانه قربانی تروریسم هستند اما آنچه که این فاجعه را درناکتر و مظلومیت قربانیان آن را آشکار میکند این است که مقامات محلی بارها به دولت اشرف غنی درباره وقوع این فاجعه انسانی هشدار داده بودند و برای مقابله با تهاجم عناصر طالبان و داعش خواستار اعزام نیروهای نظامی بیشتری شده بودند.
خودداری دولت مرکزی از اعزام نیرو به میرزااولنگ
خشم و اعتراض شدید مردم افغانستان اعم از شیعه و سنی و مقامات محلی ولایت سرپل به دولت مرکزی افغانستان در خصوص این فاجعه وقتی بیشتر شد که دولت افغانستان پس از گذشت سه روز از فاجعه انسانی میرزا اولنگ هیچ نیروی زمینی و هوایی به این منطقه اعزام نکرد و عملا تروریستها هر جنایتی که خواستند علیه مردم مظلوم و بیدفاع میرزااولنگ انجام دادند ، از سلاخی کودکان و زنان گرفته تا ربودن دختران و زنان جوان و همچنین گروگانگرفتن صدها تن از شیعیان میرزا اولنگ.
[کشتار میرزااولنگ]
«ظاهروحدت» والی سرپل و «محمد محقق» معاون ریاست اجراییه دو تن از مقامات دولتی اند که به گفته خودشان پس از آغاز حملات تروریستها به میرزااولنگ، بارها با سران نهادهای امنیتی تماس گرفته و خواهان نجات مردم از این حادثه دردناک شدند.
«ظاهر وحدت» میافزاید: از همان ساعتهای اولیه شروع حمله ترویستها هشدارهای لازم در مورد فجایع احتمالی در میرزااولنگ را من و برخی از همکاران رسانهییام منتشر کردیم. اما متاسفانه مقامات امنیتی و نظامی هیچکدام از این هشدارها را جدی نگرفتند تا اینکه داعشی و طالبان دست به قتل و سلاخی مردم در میرزااولنگ زدند.
فریادهای ظاهر وحدت و سکوت مدعیان حقوق بشر
«ظاهر وحدت» پس از گذشت دو روز و تعلل دولت مرکزی در ارسال نیروی زمینی و هوایی برای نجات صدها تن از اهالی میرزااولنگ که در اسارت تروریستها بودند خطاب به همه فریاد زد: آهای سران حکومت مرکزی ! آهای جامعه ملل ! آهای مردم دنیا ! آهای مدعیان مبارزه با تروریزم که درافغانستان حضوردارید و آهای حامیان حقوق بشر وانسانیت ! داعشیان وطالبان بدنام وسفاک بیش از۱۵۰ خانواده بیدفاع را در روستای میرزااولنگ سرپل در اسارت گرفتند . بدون هیچ هراس وترحمی به کشتار ادامه می دهند . نگذارید میرزاولنگ قتلگاه انسانهای بی دفاع، زنان، و کودکان درقرن۲۱ ثبت تاریخ شود و شما نیز با سکوتتان در این ننگ تاریخی شریک شوید.
[کشتار میرزااولنگ]
اما گویا مخاطبان ظاهر وحدت هیچ ابایی ندارند که یکبار دیگر نامشان در یک جنایت دیگر ثبت شود چرا که بعد از گذشت چند روز از فریادهای ظاهر وحدت برای کمک به مردم مظلوم میرزااولنگ نهتنها هیچ نیروی دولتی به این منطقه اعزام نشد بلکه هیچ نهاد حقوقبشری و سازمان بینالمللی حتی اشارهای به این فاجعه انسانی نکرد، آن هم در عصر انفجار اطلاعات و همهگیرشدن رسانههای اجتماعی.
[کشتار میرزااولنگ]
کشتار مظلومانه شیعیان در افغانستان پرده از حقیقتی دیگر نیز برداشت؛ این حقیقت که تمام گروهکهای تروریستی در ماهیت وحشیانهشان هیچ تفاوتی با هم ندارند و همه در نهایت پیشبرنده سیاستهای دولتهای متخاصم درمنطقه هستند،حتی اگر لولههای تفنگ را به ظاهر به روی هم بگیرند در برابر مظلومان متحد میشوند.
[کشتار میرزااولنگ]
بسیاری از تحلیلگران بر این عقیدهاند که موج جدید ناآرامیها در افغانستان و جولاندادن طالبان و داعش توجیهکننده افزایش نیروهای نظامی کشورهای بیگانه و نفوذ هر چه بیشتر آنها در افغانستان به بهانه ناتوانی دولت در برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم است .
آزادی گروگانها با تلاش مقامات محلی
«محمد حس شریفی بلخابی» نماینده سرپل درباره عوامل اصلی این رویداد دردناک گفت: با نیروهای اندک نظامی، ضعف حکومت محلی و عدم حمایت بهموقع دولت مرکزی این فاجعه رخ داد و ذبیحالله امانی، سخنگوی والی سرپل نیز در گفتگو با رسانههای افغانستانی گفته است که با وجود درخواستهای مکرر برای اعزام نیروهای تازهنفس، هنوز هیچ نیرویی به سرپل نرسیده است.
[کشتار بیرحمانه شیعیان افغانستان با چراغ سبز دولت اشرف غنی/ تروریستها دههها دختر جوان شیعه را به بردگی گرفتند]
مقامات و بزرگان محلی که از کمکهای دولت مرکزی ناامید شده بودند سرانجام موفق شدند با مذاکره با عناصر داعش و طالبان شامگاه سهشنبه 250 نفر از گروگانها را آزاد کنند؛ براساس اعلام رسانههای محلی دولت مرکزی قرار شد روز چهارشنبه و پس از چهار روز از فاجعه نیروهای نظامی جدیدی را به منطقه اعزم و روند پاکسازی میرزااولنگ را آغاز کنند.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما