به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از فارس، مهرداد بذرپاش که امروز در جمع دانشجویان دانشگاه اراک اظهار داشت: نام اراک از دیرباز با صنعت کشور عجین شده و پیوند خورده است و ماشین سازی اراک از مشهورترین نمادهای صنعتی کشور است که در این شهر قرار دارد.
وی ادامه داد: شرکت آلومینیوم نماد تولید ملی و خودکفایی است و استان مرکزی مهد و زادگاه بزرگانی همچون امام خمینی رهبر کبیر انقلاب و آیت الله اراکی، میرزا تقی خان امیرکبیر و مشاهیری همچون پروفسور حسابی، دکتر قریب و چریک فداکاری همچون شهید دکتر مصطفی چمران است که موجب مباهات استان مرکزی شده است
وی در ادامه بیان داشت: خوشحالم که در شهری حضور دارم که دارای مشاهیر و نخبگان زیادی می باشد که سرآمد آنها امام راحل عظیم الشان است. یاد و خاطره شهدای مدافع حرم استان شهید اسداله قربانی،شهید محمد براتی، شهید محمد محسنی و شهید هاشم شریفی و آتش نشان شهید رضا نظری را هم گرامی می داریم که در حادثه پلاسکو تهران جان خود را فدا کرد.
معاون سابق رئیس جمهور گفت: اینجا مکانی است که کاملا با تحولات صنعتی ارتباط مستقیم دارد پس نشان از آن دارد که اینجا یک مرکز استراتژیک برای کشورمان است.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین مسائل امروز کشور با وجود دانشجویان نخبه مساله پیوند علم و صنعت، دانشگاه و صنعت، مراکز تحقیقی و صنعت است و ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از حلقههای تولید علم در کشور است.
بذرپاش با اشاره به موضوع سرریزهای دانشی گفت: کلید موفقیت صنعت کشور این است که حاکمیت به عنوان مصرف کننده اصلی تولیدات های تک در بعد نظامی چرخه صنعت را به راه بیندازد و سپس با دست یابی به محصولات جدیدتر، محصولات پیشین را در زنجیره صنعتی کشور تا حلقه نهایی تجاری سازی به جریان بیندازد. ما در این زمینه تجارب در قوای دفاعی و نظامی فعلیمان داریم که اگر آن در حوزه های دیگر جدی بگیریم کلید تحول صنعت کشور است.
وی ادامه داد: آنها که انتقاد می کنند که چرا ما در حوزه دفاعی و نظامی سرمایه گذاری های حرفهای داریم از چنین پیامدهای مطلوب آن برای صنعت کشور و ابعاد عمومی و تجاری آن بی اطلاع هستند و هر چه ما در حوزه نظامی
پیشرفت کنیم در ادامه زنجیره صنعت دیگر صنایع تجاری ما نیز پیشرفت خواهند کرد.
بذرپاش با اشاره به سابقه پیشرفت در کشورهای گوناگون گفت: شرکت جنرال موتور شرکتی بود که در جنگ جهانی دوم از یک طرف از طریق شرکت کرایسلر تجهیزات نظامی آمریکا را پشتیبانی می کرد و از طرف دیگر از طریق شرکت اوپل آلمان و متحدانش را پشتیبانی می کرد.
وی تاکید داشت: یکی از راهکارهای برون رفت برای اوضاع آشفته صنعت استفاده از توانمندیها و سرریز فناورانه بخش نظامی در حوزه های غیرنظامی است. راهکار دیگر احیاء زنجیره تامین قطعه سازی در کشور می باشد که می تواند GDP کشور را بیش از سه و نیم درصد افزایش دهد.
وی همچنین در ادامه صحبتهای خود با اشاره به موضوع حوادث اخیر سیاسی در عرصه بین الملل گفت: آمریکا دیگر با "چه زبانی" دشمنی خود را اعلام کند؟ ما تاسیسات هستهای اراک را تعطیل کردیم ؛ در قلب راکتور بتن ریختیم و قلبهای زیادی را جریحه دار کردیم ولی قلب امریکایی ها نرم شد اما کاخ سفید با منع ورود هموطنان ما گستاخ تر شد. کودک پنج ساله را در آمریکا بازداشت می کنند، دولتمردان ما یک حقوق شهروندی هم برای دولتمردان آمریکا هم بنویسند
بذرپاش که خود سابقه حضور در صنعت را دارد گفت: امروز دولت صنعت را رها کرده و به دلالی می پردازد و صنعتی های دیروز دلالان امروز شده اند.
وی تاکید داشت: با وام های کمرشکن و بهره های غیرمنطقی و از آن طرف صورتهای مالیاتی نجومی نمی توان صنعت قدرتمندی ایجاد کرد. اگر به صنعت برنگردیم دیر یا زود پشیمان خواهیم شد.
عضو هیئت رئیسه سابق مجلس با بیان وضعیت مدیریت صنعت کشور بیان داشت: فضای محیطی و کسب و کار صنعت به هیچ عنوان مساعد نیست و روحیه دلالی بر غالب دست اندرکاران صنعت سایه افکنده است و دلالان صنعتی بهتر است دست از ارز دولتی و نفتی بردارند و خلاقانه به دنبال تولید داخلی باشند.
وی ادامه داد: تا کی میخواهیم با ارز نفتی صنعت را اداره کنیم و اسم آن را تدبیر بنامیم و به آن امید داشته باشیم؟
معاون سابق رییس جمهور بیان کرد: سیل بی تدبیری کشور را بحران زده کرد و هر کس که نتواند ساده ترین امور مردم را اداره کند یا باید برود یا مردم او را حذف خواهند کرد. مردمی که گله مند هستند را بیش از این عصبانی نکنید.
وی تاکید کرد: این افتضاحی که در مدیریت بحران کشور به بار آمد در هرکجایی از دنیا بود دولت استعفا می داد.
بذرپاش در ادامه گفت: آنقدر سرگرم مسائل سیاسی هستند که در مدیریت نزولات آسمانی عاجز هستند.
وی تاکید کرد: امروز با هیچ عینکی خوزستان دیده نمی شود و بخش ناچیزی از پول درآمد نفتی خوزستان برای حل مشکلات از جمله گرد و خاک آن کافی است.
بذرپاش در پایان گفت: بی تدبیری در مدیریت کشور ناشی از تحریم ها نیست ناشی از خود محوری و خود متشکری آقایان است. خاک خوزستان و سیل فارس و بوشهر دامان مدیران منفعت گرا و خسته را خواهد گرفت.
وی در پایان ابزار امیدواری کرد که استان مرکزی یکی از استان های بسیار مهم برای پروژه های بزرگ اقتصادی کشور همچنان باقی بماند و کشور با به کارگیری نخبگان اعم از دانشجویان و اساتید پیشرفت کند.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما