به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از آناج، همین دیروز اعضاء شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان کنار یکدیگر جمع شدند و در نهایت با وحدت کلمه عنوان کردند: «روحانی به دلیل بهرهمندی از آراء اصلاحطلبان باید اصولِ اصلاحطلبی را رعایت کند»
اینکه جریانهای سیاسی در آستانهی انتخابات فعالتر از قبل شدهاند و مدام در حال تشکیل جلسه هستند، چیز عجیبی نیست و همانطور که اصولگرایان در جستوجوی حریفی قدر برای روحانی هستند، جناحهای حامی دولت نیز میخواهند از تمام داشتههایشان برای حفظِ جایگاه ریاستجمهوری استفاده کنند.
اما در این میان آنچه که جایِ بحث دارد، مطرح کردن برخی خواستههای کلی میباشد که در جزئیات آن مسایل بسیاری نهفته است. شاید در دیدگاه عموم مطالبهی «رعایت اصول اصلاحطلبی» مقولهای نهچندان مهم باشد لکن اهلِ سیاست به خوبی میدانند که تحققِ چنین انتظاری خود میتواند بزرگترین امتیاز باشد.
برای همه واضح است که حسن روحانی یکی از منتقدانِ اصلی دولت قبل میباشد و با اینکه شعار اعتدال میدهد اما بیشتر به سمت اصلاحطلبان سوق یافته است و اظهارات آنان را تکرار میکند، با این وجود جناح سیاسی حامیِ رئیسجمهور به این حد اکتفا نمیکند و تنها درصورتی ارضا میشود که روحانی تبدیل به یک اصلاحطلب افراطی گردد و هرآنچه این گروه میخواهد را انجام دهد.
باید قبول داشت رئیسجمهور در پارهای از مواقع برخلاف خواستهی اصلاحطلبان عمل کرده است و بالأخص در عزل و نصبها، به تمام گزینههای پیشنهادی طیفهای سیاسی حامی خویش آری نگفته است. به همین دلیل نیز اصلاحطلبان از رئیس قوه مجریه گلهمندند و با اینکه برای عبور از روحانی رودربایستی ندارند، لکن گزینهای مناسبتر از روحانی را پیدا نمیکنند تا آویزانِ او گردند.
سردمداران این جناح سیاسی درحالی از رئیس دولت تدبیر و امید میخواهند اصول اصلاحطلبی را رعایت کند که عملاً این اصول تاکنون به صورت آشکار مشخص نشده و محدودهای نیز برای آن تعیین نشده است.
سوابق نشان داده است، اصلاحطلبان رئیسجمهوری را که همواره سازِ مخالف با رقیبان آنها بزند را دوست دارند و به جایِ آنکه به شخصیت اشخاص احترام بگذارند، از آنها به عنوان ابزاری برای اعمال تغییرات ساختاری در نظام بهره میبرند. برای تائید این ادعا همین بس است که آنان در برههای مرحوم هاشمی را قاتل و شکنجهگر مینامیدند و هنگامی که آن شخصیت فقید با اصلاحطلبان همراه شد، از او اسطوره و امیرکبیرِ زمان ساختند.
مردم انتظار دارند رئیسجمهورشان در کمال استقلال تصمیمساز باشد و تن به خواستههایی ندهد که خود به مغلوط بودن آنها آگاه است. با این رویهای که اصلاحطلبان در پیش گرفتهاند روحانی تنها درصورتی گزینهی نهاییشان در انتخابات 96 خواهد بود که بیشتر نقشِ سرباز را بازی کند و برنامههای اتاق فرماندهان را پیش ببرد.
در واقع شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان صریحاً به رئیس دولت یازدهم هشدار داد و از او خواست آنی باشد که سردمداران اصلاحات میپسندند. با این وجود تکرار دوبارهی شعار «اعتدال» در انتخابات آتی از سوی رئیسجمهور فعلی بیشتر شبیه طنز خواهد بود تا حقیقت.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما