مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 29. فروردين 1396 - 20:17   |   کد مطلب: 20322
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: اصل این موضوع که صادرات و فروش نفت خام افزایش یابد امری معقول و مقبول است ولی نباید با افتخار نسبت به آن صحبت کرد؛ به طور کلی افزایش فروش نقت خام شق‌القمر نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار صبح توس، پیرامون لزوم پیگیری اقتصاد مقاومتی توسط مسئولان، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی سیاست اقتصادی بلندمدتی است که برای اجرایی شدن آن نیاز به زمان داریم و در یک سال و یا مدتی کوتاه تحقق نمی‌یابد.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: دولت در سال گذشته آنچنان که شایسته و بایسته بود به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال 95 در حرم مطهر رضوی طی 10 بند به آن اشاره کردند، پایبند نبود.

 

وی یادآور تصریح کرد: در سال جاری نیز رهبر معظم انقلاب بر دو عنوان که از اولویت برخوردار است تاکید کردند تا در انتهای سال قابل ارزیابی باشد.

 

حجت الاسلام مصباحی‌مقدم در پاسخ به این سؤال که بین کم کاری مسئولان یا بزرگی مسئله اقتصاد مقاومتی کدام‌ یک باعث تأکید مجدد مقام معظم رهبری به این مهم شده است؟، گفت: کم کاری مسئولان موثر است ولی به تنهایی مورد توجه نیست.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: راهبرد اقتصاد مقاومتی بلندمدت تعریف شده است و این راهبرد در تاکتیک‌های کوچک‌تر نظیر تولید و اشتغال تقسیم شده است.

 

وی در خصوص وظیفه دولت آینده در حوزه اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: ظرفیت‌های بزرگی در بخش کشاورزی وجود دارد که در صورت آزاد شدن آن‌ها می‌توان با همین آب و خاک به جای جمعیت 80 میلیونی فعلی 300 میلیون نفر را تأمین کرد و این موضوع بنا به گفته کارشناسان صاحب‌نظر است.

 

حجت الاسلام مصباحی‌مقدم در رابطه با سایر ظرفیت‌های موجود در کشور، ادامه داد: در بخش انرژی با توجه به این‌که ایران ذخایر عظیم فسیلی دارد نباید آن را به صورت خام صادر کرد، بلکه این ذخایر باید تبدیل به فرآورده شود و یکی از بندهای تأکیدی اقتصاد مقاومتی جلوگیری از خام‌فروشی است که چنانچه این مهم اتفاق بیفتد نه تنها باعث آزاد شدن انرژی بسیار زیادی می‌شود، بلکه سبب جذب سرمایه فراوان نیز می‌شود..

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که عدم خام‌فروشی نفت ارزش افزوده  بسیار زیادی را برای کشور فراهم می‌آورد، اضافه کرد: درآمد ناخالص ملی حاصل رشد اقتصادی است و چنانچه نرخ رشد اقتصاد بالا باشد، GDP نیز بزرگ می‌شود.

 

وی در پاسخ به این سؤال که GDP حاصل از فروش بیشتر نفت نشان‌دهنده رشد واقعی است و یا GDP حاصل از رشد بخش‌های تولید غیر از نفتی؟، یادآور شد: اصل این است که بخش‌های تولیدی غیر از نفت باید باعث رشد تولید ناخالص ملی شوند؛ چراکه فروش نفت کار فوق‌العاده‌ای نیست.

 

حجت الاسلام مصباحی‌مقدم تصریح کرد: اصل این موضوع که صادرات و فروش نفت خام افزایش یابد امری معقول و مقبول است ولی نباید افتخارآمیز نسبت به آن صحبت کرد، زیرا این ظرفیت  قبل از تحریم‌ها نیز وجود داشت و با تحریم‌ها کاهش یافت و هم‌اکنون به همان سطح برگشته است، بنابراین افزایش فروش نفت خام  شق‌القمر کردن نیست.

 

انتهای پیام/چ

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار