مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 25. شهريور 1396 - 23:14   |   کد مطلب: 22432
معاملات هفته‌ گذشت بازار سرمایه هفته‌ای بدون هیجان را رقم زد و این موضوع سبب نوسان قابل توجه در شرایط بازار نبود، هر چند در این هفته شاهد عقبگرد کوتاه شاخص بودیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ هفته گذشته در حالی گذشت که روز شنبه مصادف با عید غدیر و تعطیل رسمی بود از همین جهت شاهد ۴ روز معاملاتی تالار شیشه‌ای بودیم که با کاهش ۱۵۲ واحدی شاخص کل نسبت به هفته قبل از آن همراه بود.
لازم به ذکر است ارزش کل معاملات هفته سوم شهریور ماه در بورس تهران ۸ هزار و ۷۹۴ میلیارد ریال بود که نسبت به هفته قبل از آن ۹.۶ درصد کاهش را به ثبت رسانده است.
از سویی دیگر حجم کل معاملات با ۳۷۶ هزار و ۳۷۶ دفعه معامله به ۲۳۸۵ میلیون سهم رسید که این دو متغیر نیز نسبت به هفته قبل با کاهش حدود ۲۰ درصدی همراه بودند.
بر همین اساس اولین روز معاملاتی هفته گذشته با افت ۴۲۰ واحدی شاخص همراه بود که این میزان از افت از خرداد ماه به بعد رخ نداده بود. لازم به ذکر است که در این روز شاخص کل به ۸۳ هزار و ۲۵۶ واحد رسید.
افزون بر این از روز دوشنبه دومین روز معاملاتی بورس تهران دوباره به روند صعودی برگشت و با رشد ۱۱۳ واحدی شاخص به ۸۳ هزار و ۳۶۹ واحد رسید.
همچنین روز سه شنبه نیز شاخص کل، رشد ۱۰۰ واحدی را به ثبت رساند که بر همین اساس این متغیر نیز به ۸۳ هزار و ۴۶۹ واحد رسید.
در همین حال آخرین روز معاملاتی هفته گذشته نیز شاهد سبزپوش بودن شاخص کل بودیم، اما این متغیر با رشد اندک ۵۵ واحدی همراه شد که سبب پایه گذاشتن شاخص به ۸۳ هزار و ۵۲۴ واحدی شد.
شاخص کل معیار سنجش نیست
بر همین اساس حسین اسدی‌نیا فعال بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، عنوان کرده بود: بحث روی شاخص و پیش بینی آن برای بازار خیلی مهم نیست. شاخصی که در بازار سرمایه به عنوان شاخص کل می‌شناسیم بالا رفتنش به معنای سود سهامداران و نزولی بودن آن نیز به معنای ضرر و زیان سهامداران نیست.
وی در ادامه افزود: هرچند نکته مهم در خصوص بازار سرمایه این است که هرچه به نیمه دوم سال نزدیکتر می‌شویم فضای بورس برای سرمایه‌گذار قابل اطمینان‌تر می‌شود.
اسدی‌نیا در ادامه گفت: به طور مثال اگر قبلا با تحلیل، سهم خوبی پیدا می‌کردیم محیط، محیط مطمئنی برای سرمایه‌گذاری نبود. اما چیزی که الان وجود دارد این است که محفل بورس مطمئن‌تر از گذشته است، مطمئن‌تر نه به آن معنا که شاخص مثبت خواهد بود، بلکه به این معنا که اگر به عنوان فعال بازار سرمایه تحلیل کنیم و به شرکت خوبی برسیم اطمینان بیشتری برای خرید آن داریم.
این فعال بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر بورس شاخص‌های خوب و تاثیرگذاری دارد که میتواند فضای بازار سرمایه را بهبود ببخشد. از سویی دیگر، ثبات سیاسی و اقتصادی ایجاد شده در فضای کشور نیز به روند مثبت این بازار کمک خواهد کرد.
وی درخصوص دیگر عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه گفت: افزایش قیمت دلار برای بسیاری از شرکت‌هایی که در بازار سرمایه حضور دارند ایده‌آل و مناسب است.
همچنین قیمت جهانی محصولات، قیمت‌های مناسبی است. برای مثال، قیمت مس در بیش از ۶۰۰۰ دلار تثبیت شده و این در حال است که سال گذشته این قیمت در حدود ۵۰۰۰ دلار بوده است.
از سویی دیگر، قیمت روی نیز در حال حاضر با رقمی بیش از ۳۰۰۰ دلار تثبیت شده، در حالی که در چند ماه گذشته روی جهانی حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار معامله می‌شد.
اسدی نیا افزود: این موضوع افزاش قیمت فلزات اساسی برای شرکت‌های بورسی که در زیرمجموعه فولادی‌ها، سنگ‌آهنی‌ها، روی و مس قرار دارند، بسیار حائز اهمیت و مفید است.
وی درمورد دیگر متغیر اثرگذار بر بازار سرمایه اظهار داشت: کاهش سود ابزار درآمد ثابت مانند اخزاها، سخاب‌ها، همچنین کاهش نرخ سود سپرده بانکی و صندوق‌های با درآمد ثابت (ETF) دیگر متغیرهایی هستند که برای بورس تاثیر مثبت خواهند داشت.
بر همین اساس، منحنی نزولی بازدهی ابزارهای درآمد ثابت در نهایت به نفع فعالان بازار سرمایه است،، زیرا در این شرایط وجه نقد مردم به سمت بازار سرمایه متمایل خواهد شد.
این فعال بازار سرمایه عنوان کرد: بنابراین فضای سرمایه‌گذاری در بورس رفته رفته مطمئن‌تر می‌شود و این موضوع به شاخص کل ارتباطی ندارد، کمااینکه ممکن است در هفته آینده و یا بعد از آن این شاخص نزولی باشد، ولی فعال بازار سرمایه بتواند شرکت مورد نظر خود را بررسی کند و زمانی که به مورد مطمئن و دلخواهی رسید، با خیالی آسوده سرمایه‌گذاری کند. در حالی که در گذشته اگر میخواستیم این کار را انجام دهیم، ریسک بالایی برای آن وجود داشت.
وی در انتها گفت: بر همین اساس شاخص کل فاکتور خیلی مهمی برای نشان سودآوری فضای بورس نیست.

 

 

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار