به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،به نقل از خبرگزاری دانشجو، زینب امیدی، خیابان ۱۶ آذر، باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، ساعت ۱۱ صبح، «غرفه تن سنجی»: -قدت چند بود؟ ۱۷۵
در کنار غرفه بینایی سنجی غرفه بعدی که دانشجویان صف عریض و طویلی برایش کشیده اند و پارتیشنهای سفید بیمارستانی قسمت خانمها و آقایان را از هم مجزا کرده است؛ «غرفه دندان پزشکی» است. غرفهای که در آن سطح سلامت دندانهای دانشجویان مورد بررسی قرار میگیرد و اگر نیاز به ارتودنسی، عصب کشی، پر کردن دندان و یا مشکلاتی از این قبیل باشند در پرونده پزشکی آنها ثبت و برای پیگیری ارجاع داده میشوند.
نیلی رئیس دانشگاه هنوز در حال بازدید کردن از غرفههای دیگر است و من در یک فرصت مقتنم یوسف مقدس مدیر کل بهداشت و درمان دانشگاه تهران را پیدا میکنم تا از او در خصوص جزئیات طرح پایش سلامت دانشگاه تهران بپرسم. او کسی است که زیر و بم مسائل بهداشتی و درمانی دانشجویان را میداند و دیروز پس از بریدن ربان قرمز نمایشگاه توسط نیلی و یکی از دانشجویان دوش به دوش او قدم بر میداشت و اطلاعات دقیقی را در مورد هر غرفه میداد.
یوسف مقدس مدیر کل بهداشت و درمان دانشگاه تهران میگوید: در دانشگاه تهران به علت تعدد زیاد دانشجویان و پردیسهای زیادی که دارد سال گذشته حدود ۱۰ هزار و ۵۰ نفر و امسال پیش بینی شده حدود ۱۱ هزار دانشجو در طرح پایش سلامت مورد بررسی قرار گیرند. برای اجرای این طرح حدود ۲ هفته بازه زمانی از ۱۶ لغایت ۲۶ مهر ماه در نظر گرفته شده است و روزانه حدود ۸۰۰ دانشجو ثبت نام و طرح پایش سلامت را طی میکنند.
مدیر کل بهداشت و درمان دانشگاه تهران ضمن تاکید براینکه اجرای این طرح برای تک تک دانشجویان دانشگاه تهران به صورت رایگان است گفت: دانشجویی که از همان مراحل اول ثبت نام در سامانه گلستان اقدام به شرکت در طرح پایش سلامت میکند هیچ هزینهای پرداخت نمیکند و حتی دانشجویانی که این جا پزشک تشخیص بدهد نیاز به مشاوره و معاینه تخصصی دارند برگههای مخصوصی را همان جا در حضور پزشک پر میکنند و از خدمات رایگان از قبیل: آزمایش، نوار قلب، معاینات تخصصی و... برخوردار خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که میانگین سلامت سنجی دانشجویان دانشگاه تهران در پایش سلامت طی سالیان متوالی چگونه بوده است گفت: به صورت کلی عددی که از سال گذشته توسط طرح پایش سلامت با توجه به سوابق خود دانشجو و خانواده اش استخراج شد این بود که حدود ۱۰ درصد دانشجویان دانشگاه تهران نیاز به معاینات بیشتر و آزمایشات تخصصی داشتند و حدودا ۹۰ درصد دانشجویان با هیچ مشکلی مواجه نبودند و همان موقع کارنامه آنها تایید شد. اکثر کسانی که جزو آن ده درصد هستند پس از معاینات تخصصی مشکلشان برطرف میشود به جز کسانی که دچار بیماری هایی نظیر دیابت، مشکلات قلبی و تشنج و... هستند که باید تحت نظر باشند.
پس از شنیدن حرفای یوسف مقدس راهی غرفههای بعدی میشوم. در کنار غرفه هایی که به آنها اشاره شد دو غرفه «مرکز مشاوره دانشگاه» و «مرکز مشاوره دانشجویی» نیز مشغول فعالیت بودند و جدای از ارائه خدمات مشاورهای به دانشجویان؛ در نمایشگاه هایی که کنار غرفههای خود دایر کرده بودند کلکسیونی از خدمات خود در طول سال تحصیلی را عرضه میداشتند.
دانشجویان در «غرفه پزشک» مشغول تکمیل پرونده پزشکی خود بودند و فشار خون و تست قند و ... را انجام می دادند. در کنار این غرفه میشد غرفههای متعدد دیگری را نیز در باشگاه دانشجویان پیدا کرد که نشان میداد مختص سال اولیها و برای جذب وعضو گیری آنجا هستند؛ مثل: بنیاد حامیان دانشگاه، انجمن علمی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی، جنبش عدالتخواه، جامعه اسلامی، کانونهای فرهنگی و اجتماعی، سازمان بین المللی ISIC، مرکز تحقیقات و تحول خانواده.
دانشجویان میتوانند به جزئیات پرونده پزشکی خود دسترسی داشته باشند
سرسنگی افزود: حدود ۱۵ سال است که طرح پایش سلامت در دانشگاه تهران اجرا میشود و همه خدمات ارائه شده به صورت رایگان برای دانشجویان خواهد بود. دانشگاه تهران خوشبختانه در بحث خدمات رفاهی خصوصا در حوزه پزشکی و دندان پزشکی یکی از بهترین سرویسها را در بین دانشگاههای کل کشور دارد.
وی در پاسخ به این سوال که اطلاعات پروندههای پزشکی دانشجویان به آنها داده میشود یا خیر گفت: دانشجویان دانشگاه تهران میتوانند به همه اطلاعات شخصی خود در پرونده پزشکی پایش سلامت دسترسی داشته باشند. البته عدهای بسیاری از دانشجویان دانشگاه تهران دچار مشکل یا بیماری خاصی نیستند به همین خاطر طبیعتا سراغ این پرونده را نمیگیرند. اما قطعا دانشجویانی که با اضافه وزن، بیماریهای قلبی و ... دارند پروندهها برای بررسیهای بیشتر و مراجعه به پزشکان متخصص ارجاع داده میشود.
آخرین غرفهای که دانشجویان با آن سرو کار دارند «غرفه تایید نهایی» است که هر دانشجو پرونده پزشکی خود را با امضا تایید میکند و میرود. تقریبا در تمام طول مدت بازدید از غرفه شاهد بی نظمی خاصی نبودم و همه چیز سر جای خودش و به موقع انجام میشد که این یکی از نکات مثبت اجرای طرح است. شاید برای هر فرد نهایتا نیم ساعت طول میکشید و پس از ان میتوانست از سایر غرفهها بازدید کند و حتی خرید!
دانشجویان باید بدانند طرح پایش سلامت برای جدید الورودها اجباری است و اگر دانشجویی در آن شرکت نکند برای ترم دوم ثبت نام نخواهد شد. این طرح در حال حاضر در بیش از ۳۰ دانشگاه کشور اجرایی شده و جامعه اطلاعاتی دقیقی از سطج سلامت دانشجویان به دست آمده است که برای تصمیم گیریهای مختلف در سطح دانشگاه بسیار کارآمد خواهد بود. پایش سلامت دانشجویان از سوی مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهها پیگیری میشود و طبق گفته مسئولین برای همه دانشجویان کاملا رایگان است؛ فلذا اگر دانشگاهی در این امر تخطی کند انتظار میرود دانشجویان هوشیارانه این امر را اطلاع رسانی کنند.
دیدگاه شما