به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از چهاربهاران، صادرات غیرنفتی ایران تحت تأثیر نفت، اقتصاد دولتی و سیاست است که در هر سه مورد دولت عامل اصلی تاثیر گذاری این قضیه می باشد، دولت می تواند با جهت گیری ها و استراتژی ها و برنامه های خود تأثیر گذارترین عامل در توسعه صادرات غیر نفتی باشد و مهم ترین استراتژی دولت برای توسعه صادرات غیرنفتی می تواند تقویت بخش خصوصی واقعی در اقتصاد و کمک به آنها در ایجاد و تقویت صنعت و تولید برون گرا و رقابتی باشد.
هفته گذشته مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان به منظور صادرات کالاهای غیر نفتی از ساخت ترمینال کالای معدنی با ظرفیت صاردات سالانه 2میلیون تن سنگ معدن در بندر شهید بهشتی چابهار خبر داد.
بهروز آقایی با اشاره به شناسایی 143 محدوده اکتسافی امید بخش معدنی در سیستان وبلوچستان اظهار کرد: سیستان وبلوچستان رنگین کمان معادن ایران است چراکه بیش از یک میلیارد تن ذخایر معدنی در این استان شناسایی شده که معادن آنتیموان سفیدآبه،مس چهل کوره،تیتانیوم،طلا و سنگ های ارزشمند معدنی از جمله آن هاست.
وی افزود: بیش از 15میلیون تن کالای معدنی سالانه از ایران به چین صادر می شود و از آنجایی که اکثر معادن در شرق کشور واقع هستند و بهترین و کوتاه ترین مسیر برای ترانزیت آن ها چابهار است،تنها بندر اقیانوسی ایران می تواند به مرکز صادرات معدنی کشور تبدیل شود.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، ساخت ترمینال کالاهای معدنی برای صادرات 2میلیون تن سنگ معدن درسال باسرمایهگذاری بیش از 280میلیارد تومانی بخش خصوصی در کمتر از دوسال آینده از راهبرد های اصلی مجتمع بندری چابهار است.
آقایی بابیان اینکه بندر چابهار آمادگی لازم جهت بارگیری مواد معدنی شرق و شمال شرق کشور را نیز دارد گفت: براساس برآورد های انجام شده ترمینال مواد معدنی بندر شهید بهشتی پس از احداث ظرفیت بارگیری روزانه حداقل 10تا 12هزار تن سنگ معدن را دارد.
محمد رضا گنجی به مناسبت روز ملی صادرات در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران، اظهار کرد: ما باید سعی کنیم از صادرات کالاهای خام و مواد اولیه که با قیمت خیلی پایین صادرمی شود جلوگیری و مواد اولیه را به صورت کالاهای مصرفی مردم تولید و به بازار تقاضا عرضه کنیم.
وی افزود: کالاهایی هستند که فقط با یک بسته بندی زیبا میتوان به قیمتی بیشتر به خارج از کشور صادر کرد و سود و ارز بیشتری از آن کالا به دست آورد که متاسفانه چنین برنامه هایی به نحو احسن اجرا نمی شود.
وی ادامه داد: چون از چین به ایران واردات زیاد است متقابلا باید صادرات را به چنین کشورهایی افزایش داده تا اقتصاد کشور گامی به سمت جلو بردارد.
کارشناس امور اقتصادی عنوان کرد: از ورود اجناسی که در خود کشور تولید میشوند جلوگیری شود تا تولید کننده داخلی نیز تشویق و ارز کمتری از کشور خارج شود و این رویه اقتصاد مقاومتی می باشد.
وی خاطرنشان کرد: باغداری در اردبیل به خاطر فروش نرفتن محصول سیب خود همه درختان سیب را قطع کرد، این یعنی بازار صادرات میوه در کشور برای تولیدکنندگان توسط کارشناسان دولت مشخص نشده است.
وی تصریح کرد: واردات چه بی اساس و چه کاربردی هر دو باعث خروج ارز از کشور میشوند پس بهتر است از واردات محصولات تولید داخل و بی اساس جلوگیری کرده تا ارز کمتری از کشور خارج شود.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما