به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،حقوق بشر مهمترین دستاوردی است که قدرت های بزرگ از آن برای تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر استفاده میکنند تا به اهداف سلطه گرانه خود برسند.
همه این را میدانند که آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است، حمایت از تروریستهای امثال داعش برای کشتار مردم بی دفاع سوریه عراق و... نشان دهنده نقض مکرر ادعای حمایت حقوق بشر آمریکایی است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57، بلافاصله نقشههای متنوع و مختلفی به منظور ضربه زدن به نظام نوپای جمهوری اسلامی از سوی ابرقدرتهای غربی و در راس آنها امریکا طراحی شد که یکی از آن نقشهها، عملیات ترور بود.
ترور سران و افراد شاخص نظام همچون شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی، مطهری، بهشتی، باهنر، رجایی، قرنی، مفتح، هاشمینژاد، قدوسی، مدنی، دستغیب، لاجوردی، اشرفی اصفهانی، صیاد شیرازی، شهدای هستهای و ... همگی در این راستا طراحی شدند.
مقام معظم رهبری همچنین در بیاناتی درباره حقوق بشر آمریکایی، فرمودند: «هر کس دیگری دربارهی حقوق بشر حرف بزند، آمریکاییها حق ندارند دربارهی حقوق بشر حرف بزنند؛ چون دولت آمریکا بزرگترین نقضکنندهی حقوق بشر در دنیا است؛ نه فقط دیروز، بلکه همین امروز».
آمریکایی ها مثل آب خوردن حقوق بشر را نقض می کنند
ریختن بمب اتمی بر سر مردم هیروشیما و ناکازاکی و کشته شدن حدود 24 هزار نفر از مردم بی گناه و عدم عذرخواهی رئوسای جمهور آمریکا از دیگر موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریکایی هاست.
در این زمینه می توان به پشت صحنه جنایات مختلف در کشور خودمان که توسط آمریکایی ها صورت گرفته اشاره کنیم و آن بحث کودتای 28 مرداد سال 1332، قتل عام در جریان انقلاب، وقوع قیام 15 خرداد 57، کمک به منافقین و صدام برای حمله به ایران از دیگر اقدامات ناقضانه حقوق بشری است که آمریکایی ها مثل آب خوردن آنها را مرتکب شده اند و هیچ گاه خودشان را نقض کننده حقوق بشر ندانسته اند.
همچنین حادثه تروریستی و غمانگیز هفتم تیر ماه سال 60 که منجر به شهادت دکتر بهشتی و 72تن از یارانشان شد را سند مظلومیت و حقانیت کشورمان دانست.
ما بیش از 17 هزار شهید ترور داریم اما این آمار بدون احتساب شهدای جنگ تحمیلی است. این ترورها را عمدتا منافقینی که مورد حمایت غرب بودند انجام دادند و این ادعای این ها در زمینه حقوق بشر علیرغم تمام جنایت هایی که انجام داده اند و حتی به ترور شهدای هسته ای دست زده اند، یک ادعای واهی و دروغین است و این مدعی بودن آنها در این زمینه مربوط می شود به قدرت رسانه ای و لابی های صهیونیستی آنها.
مواردی از نقض حقوق بشر توسط آمریکا را در دو سطح داخلی و بین المللی را می توان به شرح زیر تشریح کرد
نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح داخلی
آزادی حمل سلاح و نقض حق حیات شهروندان
قانون حمل آزادانه سلاح از جمله مواردی است که جان و حریم شخصی شهروندان آمریکایی را به مخاطره انداخته و حق حیات و امنیت را از آنها سلب کرده است؛ به طوری که ۸۲ درصد از کشتارهایی که با سلاح گرم صورت میگیرند در ایالات متحده رخ میدهند. ۷۵ درصد کشتارها در آمریکا با سلاح صورت میگیرد که این آمار ظرف دو سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
خشونت پلیس
در آمریکا تعداد زیادی از شهروندان توسط پلیس کشته و یا مصدوم میشوند که در این بین سیاه پوستان به نسبت از سهم بیشتری برخوردارند. آنچه در این رابطه حائز اهمیت است اینکه در این کشور نه تنها برخورد قانونی با پلیس در راستای سوءاستفاده از قدرت و هنجارشکنیهای اخلاقی آن صورت نگرفته، بلکه به منظور توجیه موضوعاتی از این دست، بعضاً به موازین قانونی نیز استناد میشود.
جورج فلوید، مرد سیاهپوستی که روز ششم خرداد پس از آنکه درک شووین با فشار دادن زانو به پشت گردن وی، رو زمین قرار داده بود و در نهایت در بازداشت پلیس جان سپرد.
محکومیتهای شدید قضائی
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارشهای سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در جهان، برخی کشورها را در مورد محکومیتهای قضائی مورد نکوهش قرار داده و رویه آنها را ناقض حقوق بشر معرفی میکند؛ در حالی که در این کشور مواردی از محکومیتهای قضائی وجود دارد که به گزارش مراجع حقوق بشری نقض مسلم حقوق زندانیان محسوب میشود.
نقض حقوق مسلمانان
در آمریکا تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی کاملاً آشکار است و در این میان، تبعیض علیه مسلمانان در رتبه اول قرار دارد. موج تبلیغاتی علیه اسلام سبب تشدید اسلام هراسی و اسلام ستیزی و جرایم ناشی از انزجار بر ضد مسلمانان در آمریکا شده است؛ بسیاری از اقدامات علیه مسلمانان، سازمانها و ادارات اسلامی آمریکا با نام اجرای قانون، بدون اقامه اتهام متقن و محکمه پسند انجام میگیرند. در این زمینه، مسلمانان آمریکایی بارها بدون دلیل، هدف بازرسیهای ضدتروریستی اف. بی. ای قرار گرفتهاند.
تبعیض نژادی
مقامات آمریکایی به رغم تأکید ظاهری بر حقوق مدنی و سیاسی، در عمل توجهی به رفع مشکلات ناشی از تبعیض نژادی در این کشور نداشتهاند. اقلیتهای نژادی پرشمار و متنوعی در آمریکا زیست میکنند که در بین آنها، سیاه پوستان با جمعیتی بالغ بر ۴۰ میلیون نفر یعنی ۱۳ درصد از کل جمعیت آمریکا، بزرگترین اقلیت قومی در این کشور محسوب میشوند.
نقض حقوق زنان
سالیانه میلیونها زن در ایالات متحده از خشونتهای خانگی رنج میبرند. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا، از هر ۵ زن حداقل یک نفر در طول زندگی خود مورد تجاوز قرار گرفته است. همچنین در این کشور ۴۳.۶ درصد از زنان، برخی از انواع خشونت جنسی را در طول زندگی تجربه کردهاند. خشونتها علیه زنان در آمریکا در قالب تعرضات جنسی و خانگی و نیز بهره برداری از زنان در فیلمها و تبلیغات پورنو انجام میشود.
نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح بینالمللی
حمایت آمریکا از تروریسم
حمایت از تروریسم و گروههای تروریستی که در خدمت منافع آمریکا بودهاند سیاست دیرین دولت این کشور بوده است. به ویژه در منطقه غرب آسیا، ایجاد تروریسم از سوی آمریکا در دوره جنگ سرد با بنیان نهادن و تأمین مالی برخی جریانها به منظور ممانعت از نفوذ شوروی در منطقه شکل گرفت که در نتیجه آن القاعده به وجود آمد. همچنین، ظهور داعش در عراق و سوریه با حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفت.
در سال ۱۳۹۷ نیز آمریکا و متحدان غربی و عربی آن در چارچوب حمایت از تروریستها در سوریه اقدامات مختلفی را انجام دادند که از جمله مهمترین آنها میتوان به حمله موشکی آمریکا به مراکز دولتی سوریه در ۲۵ فروردین این سال اشاره کرد.
در این حمله که اقدامی در جهت تجدید روحیه تروریستهای شکست خورده از ارتش سوریه بود بیش از یک صد موشک به شهرهای دمشق و حمص شلیک شد. چنین اقداماتی حاکی از این واقعیت است که سیاست ایالات متحده در منطقه غرب آسیا، دامن زدن به آشوبی همیشگی و دائمی از جمله از طریق حمایت از تروریسم است تا از این مسیر بتواند اهداف منطقهای خویش مانند کسب منابع نفتی و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی را پیگیری نماید.
مداخله در امور داخلی کشورها
موضوع مداخله در امور داخلی کشورها یک سیاست مستمر و دیرین آمریکا بوده است. این سیاست در مورد کشورهای مستقل مقاوم در برابر آمریکا عمدتاً در چارچوب راهبرد «تغییر رژیم» دنبال میشود. در بسیاری موارد سیاست مداخله در امور داخلی یک کشور به طور مستقیم با اقدامات ضد حقوق بشری همراه بوده است. هر چند موضوع دخالتهای غیرقانونی آمریکا در خصوص کشورهای متعددی مصداق دارد، اما در این بخش صرفاً به مداخلات آمریکا در ونزوئلا و نیز جمهوری اسلامی ایران اشاره میگردد.
جمهوری اسلامی ایران در حیات چهل ساله پربرکت خود انواع سیاستهای خصمانه آمریکا را تجربه کرده است که بسیاری از آنها با مبانی و موازین حقوق بشر در تعارض و تناقض بوده است. سیاست اعمال تحریم بر ضد ملت ایران از جمله رایجترین سیاستهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی طی چهل سال اخیر بوده است. این سیاست بار دیگر در سال ۱۳۹۷ و با تصمیم دونالد ترامپ به خروج از برجام و اقدام به بازگرداندن و تشدید تحریمهای ضد ایرانی اجرا شد و بدین ترتیب جنگی اقتصادی با هدف سخت کردن شرایط اقتصادی برای مردم ایران به راه افتاد.
همچنین وزارت خارجه آمریکا مبادرت به تشیکل گروهی به نام «گروه اقدام ایران» به منظور هماهنگ سازی تلاشهای ضد ایرانی واشنگتن و وادار سازی سایر دولتها به تبعیت از این تلاشها کرده است. آمریکا با تهدید کشورها و شرکتهای مختلف تلاش میکند تا سایر کنشگران اقتصادی را از همکاری و تجارت با ایران منصرف سازد و بدین سان شرایط اقتصادی سختتری را بر مردم تحمیل نماید. در این راستا واشنگتن برای ایجاد ائتلافی بین المللی علیه ایران و تشدید فشارها بر کشورمان نیز تلاش میکند که برگزاری کنفرانس ضد ایرانی ورشو در اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۷ نمونهای از این تلاش است.
چنین سیاستی آشکارا حق حیات و حق توسعه ملت ایران را که از مبانی عام و جهان شمول حقوق بشر به شمار میرود، هدف گرفته است. جدا از تحریم اقتصادی، سیاست دخالت در امور داخلی ایران نیز یک دستور کار اصلی دولتمردان آمریکا در قبال ایران در سال ۱۳۹۷ بوده است. در حالی که آمریکا خود از مهمترین ناقضان حقوق بشر در جهان است، در سال گذشته انواع اتهامات حقوق بشری را متوجه ایران ساخته تا ضمن منزوی کردن ایران، مردم را از نظام و انقلابشان دلسرد نماید.
با تورق اسناد و شواهد موجود میتوان پی برد که امریکا پشت پرده ترورهای ایران بوده است و مروری بر عملیات تروریستی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشان میدهد که امریکا چگونه این پروژه را مدیریت میکند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما