مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 2. آذر 1393 - 23:24   |   کد مطلب: 14536
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس
هر ۴ گروه تحریم علیه ایران باید لغو شود
انجام توافقنامه منوط به لغو کامل تحریم‌های ظالمانه‌ای است که علیه ملت ایران وضع شده است.
دکتر کارخانه ای

ابراهیم کارخانه‌ای رئیس کمیته‌ هسته‌ای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با 5+1، پیشنهاداتی در راستای تامین حقوق کامل ملت ایران را مطرح کرد و اظهار داشت: با توجه به موضع شفاف و صریح جمهوری اسلامی ایران در مورد رژیم صهیونیستی، چنانچه آمریکا همچنان درصدد گره زدن مذاکرات با منافع صهیونیسم جهانی باشد، بدون شک مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید و جمهوری اسلامی ایران راهی جز ایستادگی و مقاومت قهرمانانه که طی 35 سال گذشته در مقابله با زیاده‌طلبی آمریکا پیموده، ندارد.

وی افزود:‌ تا زمانی که راه ورود هرنوع ادعای کذب و ساختگی به روی آژانس و 5+1  از سوی توطئه‌گران و مخالفان مذاکرات باز باشد، زمان مشخصی برای پایان مذاکرات متصور نیست. چراکه بارها مذاکرات تا حصول نتیجه نهایی پیش رفته و ولی هربار در آخرین مراحل با طرح اتهامات جدید حاصل مذاکرات از بین رفته است.

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس همچنین ادامه داد: متاسفانه اکنون آژانس خارج از چارچوب‌های حقوقی و تحت فشار صهیونیسم در اقدامی سیاسی‌کارانه چشمان خود را بر روی همه واقعیت‌هایی که در طول بازرسی‌های سخت و فشرده بدست آمده، بسته است و اتهام واهی ارائه اطلاعات جدید از سوی کشور دیگری را مطرح کرده است؛ اطلاعاتی که هیچگاه انتهایی برآن متصور نیست و در هر زمان به بهانه‌های مختلف ساخته و پرداخته می‌شود.

** آژانس به بازرسی‌های خود اطمینان کند

کارخانه‌ای تاکید کرد: براین اساس آژانس و 5+1 باید مبنا و چارچوب تصمیمات خود را معاهدات "ان‌پی‌تی" قرار داده و با محوریت آن به بحث و بررسی برای رسیدن به توافق بپردازند وگرنه با طرح اتهامات واهی که می‌تواند حاصل صدها ساعت مذاکره را برهم بزند، مذاکرات بی‌فایده است.

وی افزود: آژانس باید به بازرسی‌های خود و آنچه که در این بازرسی‌ها به دست آمده، اطمینان و بسنده کند و پایه و اساس مذاکرات منطق باشد نه وهم، خیال و اتهامات دروغین که حدمشخصی بر آن متصور نیست.

** لغو کامل تحریم‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای شرط اصلی توافق است

وی لغو کامل تحریم‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای را شرط اصلی توافق ایران با 5+1 برشمرد و اظهار داشت: انجام توافقنامه منوط به لغو کامل تحریم‌های ظالمانه‌ای است که علیه ملت ایران وضع شده که این تحریم‌ها شامل 4 گروه می‌شود.

وی درباره این تحریم‌ها خاطرنشان کرد: گروه اول تحریم‌های دولت آمریکاست که با مجوز رئیس‌جمهور اعمال می‌شود. این تحریم‌ها شامل 18 تحریم است که تنها در سه مورد آن به عدم اشاعه سلاح‌های بیولوژیکی، شیمیایی و هسته‌ای اشاره شده و 15 مورد آن صرفا به حقوق بشر، تروریسم و سایر موارد برمی‌گردد که اتباع و شرکت‌های آمریکایی را در گستره درون و برون سرزمینی شامل می‌شود. گروه دوم تحریم‌های کنگره آمریکا و شامل 10 تحریم است که علاوه بر عدم اشاعه سلاح‌های بیولوژیکی، شیمیایی و هسته‌ای؛ تحریم‌های حقوق بشر، تروریسم و سایر موارد را نیز شامل می‌شود.

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس ادامه داد: گروه بعدی تحریم‌های شورای امنیت است که در فاصله سال‌های 2006 تا 2010 در چهار مورد علیه ملت ایران وضع شده و آخرین آن قطعنامه 1929 است و گروه چهارم نیز تحریم‌های اتحادیه اروپا و شامل انواع تحریم‌ها است.

کارخانه‌ای، لغو کامل تمام تحریم‌ها، لغو محدودیت دسترسی به اقلام با کاربرد‌های دوگانه غیرهسته‌ای، تضمین لازم و مستحکم برای الزام پایبندی اعضا به انجام تعهداتی که پذیرفته‌اند، تضمین لازم و مستحکم برای عدم تمدید تحریم‌ها در قالب‌های دیگر از قبیل حقوق بشر و سایر موارد و لغو کامل تمام تحریم‌ها (و نه تعلیق) به محض انجام توافق با قید اینکه در صورت عدم لغو هربخش از تحریم‌ها توافقنامه فاقد اعتبار خواهد بود، را راهبردهای پیشنهادی خود برای لغو کامل تحریم‌ها برشمرد.

** هیچ یک از تاسیسات هسته‌ای ایران تعطیل‌ شدنی نیست

 وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در راستای استیفای حقوق هسته‌ای ایران، هیچ یک از تاسیسات هسته‌ای ایران تعطیل‌شدنی نیست، گفت: فعالیت این تاسیسات باید در راستای تامین حقوق هسته‌ای ایران و در چارچوب معاهده npt ادامه یابد چراکه شفاف‌سازی و نظارت در چارچوب معاهدات بین‌المللی و "ان‌پی‌تی" از اصول اساسی پذیرفته شده از سوی جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده مردم همدان در مجلس افزود: تاسیسات غنی‌سازی فردو تعطیل بردار نیست و رآکتور آب سنگین اراک باید با ویژگی‌های خاص خود در حداقل زمان ممکن به بهره‌برداری برسد همچنین تاسیسات هسته‌ای نطنز باید تا سرحد خودکفایی کشور که 190 هزار سو به ازای هر نیروگاه 1000 مگاواتی است، توانمندی تامین سوخت مورد نیاز کشور را داشته باشد.

کارخانه‌ای با بیان اینکه تحقیق و توسعه حق مسلمی است که "ان‌پی‌تی" به همه کشورهای عضو اعطا کرده و این حق محدودیت‌بردار نیست، تصریح کرد: دوره یکساله توافق‌نامه ژنو به پایان رسیده و جمهوری اسلامی ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرده و اکنون این 5+1 است که باید به تعهدات خود که لغو کامل تحریم‌هاست، عمل کند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار