مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 8. بهمن 1395 - 14:52   |   کد مطلب: 19215
بارندگی های هفته اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان سبب بی خانمانی صدها خانواده ، تخریب جاده ها و مرگ یک زن شد.
از انکار خرابی های سیل توسط استاندار تا غافلگیری مدیریت بحران سیستان و بلوچستان/ بی خانمان شدن 1000 خانواده و امداد رسانی به 5000 نفر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از  عصرهامون در حالی بارندگی در اکثر شهرهای کشور سبب خوشحالی مردم است که بارش باران در سایه عدم آماده سازی زیر ساخت ها همه ساله باعث مرگ و میر و بی خانمانی بسیاری ازشهروندان سیستان وبلوچستان می شود.

اوایل هفته قبل هواشناسی استان در خصوص بارش باران ،آبگرفتگی معابر،طغیان رودخانه ها و سیلاب هشدار داد و علی رغم هشدار ها اما بارندگی هفته اخیر سیستان و بلوچستان  باعث بی خانمانی نزدیک به  1000 خانواده، مرگ یک نفر، تخلیه 4 روستا و امداد رسانی به نزدیک به 5 هزار شهروند و اسکان بیش از سه هزار نفر شد.
با این وجود، این وقایع در حالی ست که استاندار سیستان و بلوچستان در گفتگو با میزان عنوان کرد که سیل در استان سیستان و بلوچستان خسارت زیادی نداشته است.
هر چند بارندگی اخیر استان تنها باعث این حوادث نشد و وقایع دیگری را نیز شهروندان در هفته اخیر شاهد بودند.
علی رغم هشدار کارشناسان هواشناسی برای وقوع بارندگی سهل انگاری شرکت آب و فاضلاب شهری زهدان مبنی بر "کنده کاری های خیابانی" سبب خسارت های فراوانی به شهروندان شد.
خانجانی فرماندار زاهدان در این خصوص به خبرنگار زاهدانه عدم دقت دستگاه های خدماتی در انجام وظایف را عامل این حوادث دانست و گفت: کنده کاری ها موجود خسارت بارندگی محسوب نمی شود زیرا این مهم اختلاف اجرایی بین شهرداری و اداره آب و فاضلاب است!
با این حال افتادن خودرو ها در گودال های جامانده از آب و فاضلاب تنها مشکل شهروندان این کلانشهر نبود بلکه آبگرفتگی معابر و جاری شدن آب در برخی مغازه ها وخانه ها از دیگر دستاورد های خواب زمستانی مسئولین بود.
از مشکلات کلانشهر زاهدان که بگذریم نگاهی اجمالی به پایتخت اقتصادی استان نشان می دهد که وضعیت چابهار نیز چندان روبرواه نیست نه تنها آبگرفتگی معابر را شهروندان این شهرستان تجربه کردند بلکه ۱۰ منزل مسکونی نیز دچار آبگرفتگی شد و به بیش از ۱۵ نفر که بر اثر بارندگی دچار حادثه شده بودند امداد رسانی شد.
از آبگرفتگی هم که بگذریم عدم مناسب سازی زیر ساخت ها سبب حریق در ۵ واحد مسکونی این شهرستان شد به طوری که به گفته ابوالحسن سراوانی مدیرعامل آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری بندر چابهار در بارندگی اخیر ۵ حریق واحدمسکونی براثر اتصالات ناشی از بارش امداد رسانی شد.
هر چند روستاهای این شهرستان نیز از غافله عدم توجه مسئولین جا نمانده و دربسیاری از روستاهای شهرستان چابهار سیل جاری شد.
شهرستان دلگان نیز رکوردار حوادث ناشی از بارندگی های هفته اخیر استان شد به طوری که جاری شدن سیل در این شهرستان سبب خسارت زیادی به منازل روستاییان و محلات دلگان که عمده آن کپری و خانه گلی است وارد شد.
از سوی دیگر قطعی های مکرر برق . تلفن و اینترنت نیز سبب کلافگی و خفگی صدای مردم این شهرستان در شبکه های اجتماعی شد.
حسین بامری یکی از شهروندان دلگان در گفتگو با دلگان پرس با اظهار گلایه مندی از قطعی برق در مرکز این شهر، اظهار کرد: از زمان آغاز بارش ها، برق در مرکز این شهرستان قطع شده است.
وی بیان کرد: از همان آغاز صبح، برق در مرکز دلگان قطع بوده و شماره اتفاقات برق این شهرستان هم پاسخگو نبوده است.
حسین بامری تصریح کرد: متاسفانه عدم اطلاع رسانی درباره قطعی های مکرر برق در شهرستان دلگان  و عدم پاسخگویی هم باعث شده تا مردم بلاتکلیف باشند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به مشکلات قطعی برق که در زمان بارش باران و یا طوفان رخ می دهد، خاطرنشان کرد: این قطعی های مکرر خسارت های زیادی به لوازم برقی شهروندان وارد کرده است.
علی ای حال این بارندگی سبب مسدودی ۶ محور روستایی و فرعی به این شهرستان شد دادمحمد بامری رئیس اداره راه شهرستان دلگان در این خصوص به دلگان پرس اظهار کرد: به دلیل بارندگی و طغیان رودخانه‌های دلگان، 6 محور فرعی و روستایی در این شهرستان مسدود شده است.
از سوی دیگر بسیاری از روستاهای این شهرستان در سیلاب گرفتار که با کمک امدادگران هلال احمرو گروه های جهادی بسیج امداد رسانی و چادر، موکت،پتو و کنسرو میان آنان توزیع شد.
خانه های روستایی این شهرستان تنها گرفتاران سیلاب اخیر نبودند بلکه بسیاری ازخودرو ها نیز در این سیلاب گرفتار شدند به طوری که امداد گران جان بسیاری از شهروندان را از خطر مرگ نجات دادند.
مهران امینی فرد معاون درمان دانشکده علوم پزشکی شهرستان ایرانشهر از نجات جان یک مادر باردار در پشت رودخانه این شهرستان خبر داد و گفت که  همراهان این بیمار طی تماس با مرکز فوریتهای پزشکی شهرستان دلگان درخواست کمک و انتقال آن به مرکز مجهزتر درمانی داشتند و باتوجه به گرفتاری آنها پشت رودخانه و سماجت و شجاعت پرسنل فوریتهای پزشکی و بهره گیری از تجربه عبور از رودخانه مادر باردار را به داخل آمبولانس انتقال دادند که پس از ارائه اقدامات اولیه درمانی نسبت به اعزام آن به بیمارستان ایران. هم اکنون حال عمومی مادر و نوزاد دلگانی مطلوب می باشد.
این حوادث در حالی روی داد که هوشنگ بامری فرماندار این شهرستان، در تماس های مکرری که خبرنگار دلگان پرس با وی داشت پاسخگوی این خبرنگار نبودگویی بحران مدیریت مسئولین این شهرستان نیز در سیلاب اخیر دلگان غرق شده بود .
با این حال تنها خبرنگاران این شهرستان سبب حضور امداد گران به مناطق آسیب دیده بودند به طوری که مرادی یکی از اهالی محله حسن آباد در گفتگو با دلگان پرس گفته بود که تمام شب گذشته را در سرما گذرانده و برای بیرون کردن آب از داخل محله به شهرداری و ادارات دیگر درخواست کمک داده اند ولی هیچ خبری نشد.
پس از انتشار این خبر بسیاری از گروه های امدادی جهت کمک به مردم این محله حضور یافتند.
بارندگی های اخیر سبب خسارات زیادی به روستای هندل آباد، محله حسن آباد و محله چاه کمال شهرستان دلگان شد.
بنا بر گفته حسین مصفا معاون جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در حوزه شهرستان دلگان 20ماشین گرفتار در سیلاب به همراه 80نفر ازسرنشینان آنها نجات داده شدند و 4خانه نیز در این شهرستان تخریب شده اند که پس از نجات یافتن آنان، مواد اولیه زیستن و مواد غذایی بین آنها توزیع شده است.
شهرستان خاش نیز همچون سایر شهرها آبگرفتگی معابر، گرفتاری خودرو هاو سرنشینان، بسته شدن راه ها ،قطعی برق و تلفن را تجربه کرد که مرگ یک نفر بر اثر ریزش سقف منزل در خاش کام مردم این شهرستان را تلخ تر کرد.
محمدامین حسین زهی رییس جمعیت هلال احمر شهرستان خاش در گفت و گو با تفتان ما در این خصوص گفته بود که بامداد چهارشنبه در پی بارش شدید باران و ریزش سقف یک منزل مسکونی در خاش یک خانم 60 ساله با هویت "م-ش" جان خود را از دست داد.
همچنین بارندگی های اخیر در این شهرستان سبب ریزش سقف یک کلاس در روستای اکبرآباد خاش شدکه این حادثه تلفات جانی نداشت اما سبب شد تا ۸۳۷ مدرسه در استان تعطیل شوند.
از سوی دیگر با تلاش نیروهای امدادی هلال احمرکودک خردسال گرفتار شده در برف دامنه تفتان نجات یافت.
امین حسین زهی رئیس جمعیت هلال احمر این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما در این خصوص گفت: این دختربچه و مادرش در پی نامساعد بودن شرایط جوی و عدم توانایی در تردد و بیماربودن دختربچه در دامنه قله تفتان گرفتار شدند.
وی تصریح کرد: با اقدام به موقع نیروهای امداد و نجات هلال احمر شهرستان خاش و اعزام این دختر بچه به بیمارستان امام خمینی(ره)، هم اکنون این دختربچه در سلامت کامل به سر می برند.
از سوی دیگر بارندگی و لغزندگی سطح جاده باعث برخورد شدید دو خودرو در محور خاش به ایرانشهر شد و ۷ نفر را راهی بیمارستان کرد.
علیرضا سرگزی مسئول فوریت های پزشکی شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما در این خصوص اظهار کرد: بر اثر برخورد دو دستگاه پژو پارس و 405 در کیلومتر 70  محور خاش به  ایرانشهر(حوالی دهستان کارواندر ایرندگان) 7 نفر مجروح شدند.
وی بیان کرد: در این حادثه فوراً 2 دستگاه آمبولانس دو راهی بخش ایرندگان و دهستان کارواندر به محل حادثه اعزام و مجروحین را به بیمارستان امام خمینی(ره) خاش منتقل کردند.
شهرستان های سراوان و ایرانشهر نیز از غافله جا نمانده و بارندگی های اخیر سبب شد تا ۲۰ خانوار در سراوان گرفتار و  ۲۰منزل مسکونی در ایرانشهر فرو ریزد.
همچنین بارندگی اخیر سبب ریزش کوه حوالی روستای کشیک در نیکشهر و انسداد این جاده شد.
علی ای حال این بارندگی ها سبب شد در هفته اخیر ۱۰ محور در سیستان و بلوچستان مسدود شود.
اربابی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز ار خسارت به ۳۰۰ خانه و تخلیه ۳ روستا خبر داده و گفته بود که این خانه ها در معرض خطر قرار داشت و ما مجبور شدیم 3 روستا که در حاشیه رودخانه بودند تخلیه و به نقاط ایمن، اسکان اضطراری دادیم که تعداد این ها 395 خانوار است و چادر امدادی و لوازم اولیه معیشت در بین آن ها توزیع شده است.
اربابی ادامه داد: 9خانم باردار داشتیم که از مناطق روستایی به مراکز درمانی منتقل شدند، یکی از نوزادان در آمبولانس به اسم دنیا و اسم یکی دیگر از نوزادان به دنیا آمده را هم باران گذاشتند.
در این بین بازار داغ شایعات نیز سرد نبود و هر بار خبری در خصوص یک حادثه سبب نگرانی بیشتر شهروندان می شد یکی از شایعات تخریب گدار ناهوک سراوان بود به طوری که در تماسی که خبرنگار شستون با عبدالحکیم شاهمیری بخشدار جالق داشتْ وی این خبر را کذب عنوان کرد.( شایان ذکر است گدار ناهوک از ارتفاعات کوه سیاهان در شمال سراوان است و تنها نقطه اتصال و محور تردد است که شهرستان سراوان و بخش جالق را به یکدیگر متصل می کند.)
این وقایع و حوادث در حالی بود که استاندار سیستان و بلوچستان نه تنها به همراه وزیر راه و معاون رئیس جمهور برای بازدید از نمایشگاهی در منطقه ازاد چابهار حضور داشتند بلکه در گفتگو با میزان عنوان کرد که سیل در استان سیستان و بلوچستان خسارت زیادی نداشته است.
از سوی دیگر کانال تلگرامی رسمی روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان نیز نه تنها خبری از وقوع سیلاب و خسارت های آن در شهرستان دلگان کار نکرده بود که از کوچکترین فرصتی برای معرفی دستاوردهای نامعلوم و نامشخص برجام  استفاده می کرد.
گویا وقوع سیلاب از چشم مسوول روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان دور مانده است و یا اینکه تخریب خانه های گلی و کپری روستاییان در شهرستان دلگان و جنوب این استان از اهمیت چندانی برای مسئولین برخوردار نبوده است.
با این حال عبدالعزیز بلوچزهی رئیس شورای اسلامی استان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با انتقاد از مسئولان در  خدمات رسانی به آسیب دیدگان در سیلاب های استان، افزود: هیچ گونه خدمات رسانی به آسیب دیدگان نشده و تنها جمعیت هلال احمر استان تعدادی چادر و مقداری اقلام دیگر را که در انبارهای خود داشته اند را بین آسیب دیدگان توزیع کرده اند.
وی ادامه داد: مسئولان کشوری که به مثل وزیر راه و معاون رئیس جمهور و دیگر مسئولانی که برای شرکت در همایش توسعه سواحل مکران به چابهار آمده بودند، باید به بررسی مشکلات آسیب دیدگان می پرداختند.
این مسئول اظهار کرد: در چابهار فرمانداری با سرپرستی اداره می شود، در کنارک فرمانداری فاقد معاون بوده و زرآباد نیز از نبود بخشدار ماه ها است که رنج می برد و با این حال بیشترین خسارت مربوط به این مناطق است و خسارت های قابل توجهی نیز به زیرساخت ها وارد آمده است و نیازمند رسیدگی از سوی مسئولان است.
خوشبختانه این بارندگی علی رغم همه خسارت هایی که داشت باعث خوشحالی کشاورزان منطقه شده است و با پر شدن سدهای مهم، نوید سال زراعی پر محصولی را به آن ها می دهد.
این بارندگی باعث شد که استان سیستان و بلوچستان از کم بارش ترین استان به پر بارش ترین ها تبدیل و نرخ رشد 10 در صدی بارش باران نسبت به سال گذشته را در این یک هفته داشته باشد.
 
 
انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار