به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
مطبوعات همدان
تاریخ : 22. مرداد 1396 - 23:12   |   کد مطلب: 21938
نماینده اصلاح طلب مجلس ششم شورای اسلامی گفت: به نظر می رسد که کابینه جدید روحانی هم، همان کابینه کهنه دوره قبل است و چون این کابینه کهنه و فرسوده است گمان می کنم نمی تواند مشکلات کشور را از جمله مشکلات اقتصادی، معیشتی و رفاهی مردم را حل کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، مهدی آیتی رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در سال 1392 در خراسان جنوبی و نماینده مردم بیرجند در مجلس ششم شورای اسلامی در خصوص کابینه پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس برای تشکیل دولت دوازدهم در گفتگو با خاورستان؛ اظهارکرد: آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی قول ها و وعده هایی داد که طبق آن باید کابینه ای را معرفی می کرد و آرایشی را در هیئت وزیران به وجود می آورد که منطبق با قول ها و وعده های تبلیغات انتخاباتی می بود.

 

وی با اشاره به اینکه چون اکنون این قولها و وعده های انتخاباتی محقق نشده است، اعتراضاتی از سوی جبهه اصلاحات، فراکسیون امید در مجلس و ... به وجود آمده است افزود: از جمله قول ها و شاخص هایی که رئیس جمهور در زمان تبلیغات خود مطرح کرد؛ بحث شایسته سالاری، جوان گرایی، فراجناحی بودن، گزینش جنسیتی و استفاده از حضور بانوان در کابینه، و همچنین توجه به اقوام و قومیت های مختلف در کابینه بود.

 

رئیس ستاد انتخاباتی روحانی با اشاره به اینکه رئیس جمهور پس از پیروزی در انتخابات اعلام کرد که من رئیس جمهور 24 میلیون نفر نیستم بلکه رئیس جمهور همه ملت ایران هستم، گفت: اگر وی رئیس جمهور همه ملت ایران است پس باید از همه احزاب، گروه ها و افرادی که در گروه های سیاسی مختلف هستند و شایسته، میانه رو و معتدل اند؛ حالا چه اصولگرا و اصلاح طلب، پس باید از همه جناح ها و گروه ها افراد را انتخاب کند.

 

آیتی بیان کرد: وقتی رئیس جمهور بر  شایسته سالاری تاکید می کند؛  پس باید شایستگان را بدون در نظر گرفتن جناح ها و بینش های سیاسی در نظر بگیرد و وقتی هم جوان گرایی را مطرح می کند، باید کابینه پیر و سالخورده سال 92، در سال 96 نوگرایی، بازسازی و جوان گرایی شود که این کار هم نشده و به جز وزیر پیشنهادی ارتباطات، سایر وزرا از نظر سن و سال شبیه کابینه قبلی هستند.

 

وی ادامه داد: قرار بود رئیس جمهور در کابینه به جنسیت هم بها بدهد و از وزرای زن هم استفغاده کند، ولی متاسفانه این وعده انتخاباتی هم تحقق پیدا نکرده است.

 

نماینده اصلاح طلب مجلس ششم اظهارکرد:  روحانی وعده داده بود از اهل سنت یا سایر اقلیت های مذهبی در کابینه استفاده شود، اما وعده استفاده از قومیت ها و اقلیت های مذهبی هم عملیاتی نشد.

 

آیتی با اشاره به اینکه برای ترکیب و چینش کابینه بهتر است که وزرا از تمام استان های مختلف انتخاب شوند و نباید طوری باشد که تعدادی از افراد به صورت محدود در تمام کابینه ها وزیر باشند گفت: حتما باید وزار از استان ها و شهرستان های مختلف، قومیت ها و نژادهای مختلف ایرانی و همچنین از مذاهب مختلف باشند، چه اشکالی دارد در کابینه از اقلیت های دینی و نه تنها اهل سنت، بلکه اقلیت های دینی که در مجلس شورای اسلامی نماینده مردم هستند، در کابینه دولت هم حضور داشته باشند؛ چه اشکالی دارد از زرتشتی ها، مسیحی ها و کلیمی های ایرانی که شایسته هستند و پیشتیبانی خود از نظام جمهوری اسلامی را اثبات کرده اند، در کابینه حضور داشته باشند؟

 

وی افزود:این وعده های محقق نشده رئیس جمهور در زمان تبلیغات، اعتراضاتی را به دنبال داشته که فقط از طرف جبهه اصلاحات یا فراکسیون امید مجلس نبوده، بلکه از طرف همه مردم و اصولگراها هم مطرح شده است و برای همین انتظار بود که یک آرایش جدیدتری را در معرفی کابینه جدید مشاهده می کردیم، اما تقریبا می توان گفت که کابینه همان کابینه سابق است.

 

رئیس ستاد انتخاباتی روحانی با بیان اینکه معتقدم اگر 5-6 شاخصی را که رئیس جمهور در زمان تبلیغات وعده بود را عملی می کرد، خودبه خود شخصیت های جدیدی به کابینه می آمدند گفت: این درست نیست که یک وزیر، به مدت 20-30 سال وزیر باشد، وقتی که افرادی بیش از 10-20 سال در کشور وزیر یا نماینده مجلس هستند، باعث می شود گردش نخبگان در کشور اتفاق نیفتد و نوبت به افراد دیگر و جوانان خلاق و نخبه نرسد.

 

آیتی با تاکید بر اینکه، بسیار اشتباه است که در کشور ما نه تنها وزار و نمایندگان مجلس، بلکه تعدادی از مدیران ارشد، استانداران و مدیران کل چهره های تکراری هستند که باعث خسته شدن و ناامیدی مردم می شوند افزود: حتما نابغه های زیادی در رشته های مختلف داریم که می توانند وارد صحنه شوند و کشور را خوب اداره کنند، چرا باید یک نفر 20-30 سال وزیر، استاندار، نماینده مجلس یا مدیرکل باشد؟ این یک اشکال است که نه تنها در دولت روحانی بلکه در دولت های گذشته هم وجود داشته است.

 

وی ادامه داد: اینکه اجازه نمی دهیم چهره های جدید و جوان که ناشناخته اند به عرصه های سیاسی و مدیریتی کشور وارد شوند، یک نوع نخبه کشی در کشور است و استعدادها کشته و ناامیدی در چهره های جوان و ناشناخته ایجاد می شود.

 

رئیس ستاد انتخاباتی روحانی تاکید کرد: باید هر مسئولی بعد از یکی دو دوره کنار برود، میدان را خالی و کرسی ها را به افراد دیگر واگذار کند.

 

آیتی اظهارکرد: افرادی که امروز وزیر و مدیر هستند روزی جوان و ناشناخته بوده اند و جمهوری اسلامی آنها را چهره های مشهور و شناخته ای کرده است و اکنون هم جمهوری اسلامی می تواند چهره های ناشناخته اما شایسته و نخبه را به صحنه بیاورد.

 

وی افزود: اما متاسفانه هم در دولت روحانی و هم در دولت های گذشته، قدرت سیاسی و صندلی ها و کرسی های قدرت دست به دست شده و اجازه ندادند گردش نخبگان در کشور اتفاق بیفتد.

 

نماینده اصلاح طلب مجلس ششم تصریح کرد: اگر روزی گردش نخبگان در کشور اتفاق بیفتد آنگاه خواهیم دید چقدر افراد شایسته و نخبه ای مثل مرحوم پرفسور مریم میرزاخانی داریم، میرزاخانی تنها یک نمونه از افراد نخبه و با استعداد کشور بود که در جهان درخشید و مثل او هم در داخل و خارج کشور و هم در بین زنان و مردان فراوان وجود دارد که اگر در قوای سه گانه و پست های کلیدی و حساس کشور استفاده شوند، حتما کشور متحول و مدرن می شود و از کهنگی و فرسودگی درمی آید.

 

آیتی با اشاره به اینکه متاسفانه اکثر مدیران کشور کهنه و فرسوده هستند و این کهنگی و فرسودگی سبب خستگی، دلزدگی و دلسردی مردم می شود گفت: به نظر می رسد که کابینه جدید روحانی هم، همان کابینه کهنه دوره قبل است و چون این کابینه کهنه و فرسوده است گمان می کنم نمی تواند مشکلات کشور را از جمله مشکلات اقتصادی، معیشتی و رفاهی مردم را حل کند.

 

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار