مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 6. مهر 1393 - 1:15   |   کد مطلب: 14150
شهرستان نهاوند در حالی برای تبدیل شدن به قطب دانشگاهی غرب کشور تلاش می کند که از دارا بودن ابتدایی ترین ملزومات این اتفاق محروم است بطوری که کمبود خوابگاه دانشجویی به دغدغه اصلی پذیرفته شدگان غیربومی دانشگاههای این شهرستان تبدیل شده است.
خوابگاه

به گزارش صدای دانشجو، یکی از شعارهای به یادماندنی مسئولان گذشته شهرستان نهاوند که هرگز در تئوری هم موفق و همگانی نشد چه برسد به مرحله اجرا و عمل، وعده تبدیل نهاوند به قطب دانشگاهی غرب کشور بود آنهم در شرایطی که با یقین و سند می توان اظهار نظر کرد که از هشت دانشگاه و دانشکده آموزش عالی فعال نهاوند هیچ کدام از لحاظ ساختار فیزیکی و امکانات مناسب وضعیت مطلوب و مناسبی ندارند خصوصا اینکه مشکل کهنه و قدیمی مراکز دانشگاهی نهاوند در حال تبدیل شدن به یک چالش اساسی برای دانشجویان غیر بومی شهرستان نهاوند است.

دانشگاه های شهرستان نهاوند علاوه بر نداشتن ساختمانهای مناسب و امکانات و تجهیزات مناسب یک مشکل مشترک  و قدیمی دیگر نیز دارند و آن هم کمبود خوابگاه است که در این رهگذر دانشجویان ورودی جدید  تعدادی از دانشگاه های نهاوند از این وضعیت اظهار نگرانی می کنند.

آنچه مسلم است خوابگاه از امکانات رفاهی مناسبی است که دانشگاههای مختلف سعی می کنند با ارائه آن دغدغه دانشجویان برای تحصیل را به حداقل برسانند.

اما در سال تحصیلی جدید و آغاز حضور دانشجویان غیر بومی در دانشگاههای نهاوند نگرانیهای جدی برای استقرار دانشجویان در این شهر وجود دارد که همین موضوع بهانه ای شد به دانشکده فنی و حرفه ای حاج حشمت شهبازی نهاوند برویم و در مورد کمبود خوابگاه برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی جدید با رئیس این دانشکده گفتگو کنیم.

مهرداد هوشمند به خبرنگار مهر گفت: تعداد پذیرفته شدگان دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ که از طریق کنکور سراسری کاردانی سازمان سنجش و آموزش کشور از بین هنرستان های فنی و حرفه ای نمره قبولی کسب کرده اند ۳۱۲ نفر است که از این تعداد ۱۵۶ نفر ورودی مهرماه و ۱۵۶ نفر ورودی بهمن هستند.

هوشمند ادامه داد: دانشجویان فوق در دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند در دوره های روزانه و شبانه در چهار رشته برق صنعتی، تأسیسات الکتریکی، کتمپیوتر نرم افزار و فن آوری اطلاعات به تحصیل می پردازند

ظرفیت خوابگاه دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند جوابگوی تمامی پذیرفته شدگان نیست

وی با اشاره به اینکه دانشجویان ورودی سال جدید از استانهای مختلف مانند تهران، اصفهان، البرز، قم، کرمانشاه، کردستان، خوزستان و آذربایجان غربی و شرقی و غیر بومی هستند افزود: ظرفیت خوابگاه دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند جوابگوی تمامی پذیرفته شدگان نیست که برای حل این مشکل همکاری و مساعدت مسئولان ادارات از جمله آموزش و پرورش و بخش خصوصی و خیرین ضروری و لازم است.

رئیس دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند از ظرفیت پذیرش ۷۰ نفری خوابگاهی این مرکز خبر می دهد و ادامه می دهد: طبق دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارتخانه برای رفاه دانشجویان سراسر کشور، فراهم کردن امکانات رفاهی و دانشگاهی برای تحصیل دانشجویان از وظایف مسئولان است.

فرماندار شهرستان نهاوند نیز در این مورد در گفتگو با مهر اظهار داشت: این موضوع را نمی توان نادیده گرفت که توسعه و پیشرفت دانشگاه در ابعاد مختلف آموزشی، علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، ورزشی و عمرانی، در چند سال گذشته در شهرستان نهاوند رشد محسوسی داشته است.

امامعلی عبدالملکی اظهار داشت: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نهاوند اگر در هنگام ثبت نام  نسبت به تأمین خوابگاه تعهدی داده اند و مسئولیتی قبول کرده اند باید به آن عمل کنند.

عبدالملکی با تاکید بر ورود و بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی و خیرین در امر احداث خوابگاه های دانشجویی در شهرستان نهاوند تأکید کرد: برای تحقق این موضوع نیازمند تغییر دیدگاه ها و نگاه مسئولان و بخش خصوصی به این حوزه هستیم بخش خصوصی بدنبال بازگشت سرمایه در بازه زمانی کوتاه است و احداث خوابگاه را به صرفه نمی داند.

وی ایجاد امکانات رفاهی در کنار احداث دانشگاه را از الزامات پیشرفت علمی و پژوهشی و کاهش دغدغه های تحصیلی دانشجویان عنوان کرد و گفت: با توجه به مشکلات سالهای اخیر در حوزه بودجه ریزی و تخصیص اعتبارات می طلبد تا بخش خصوصی را به این عرصه وارد کرد. ایجاد تسهیلات لازم و ارائه امتیاز برای تشویق سرمایه گذار می تواند دانشگاه ها را در امر ایجاد خوابگاه یاری کند.

باتوجه به افزایش روزافزون تعداد دانشجویان در دانشگاه های نهاوند، تامین خوابگاه مناسب اصلی ترین مشکل آن هاست به طوری که تناسب نداشتن میزان جذب دانشجو با ظرفیت خوابگاه های موجود مهم ترین عامل کمبود خوابگاه های دانشجویی در نهاوند است.

به نظر می رسد یکی از اساسی ترین مشکلاتی که طی سال های اخیر دانشجویان با آن دست به گریبان هستند کمبود فضای خوابگاهی است و افزایش بی رویه ظرفیت پذیرش در دانشگاه ها که توسط سازمان سنجش صورت می گیرد به هیچ وجه با ظرفیت و امکانات رفاهی و آموزشی مراکز دانشگاهی هم خوانی ندارد

مهمترین مشکل حال حاضر دانشگاه ملی نهاوند کمبود خوابگاه است

رئیس دانشگاه دولتی شهرستان نهاوند نیز پیگیری و طرح این مشکل توسط خبرگزاری مهر را تأئید و درست بیان کرد و در جملاتی کوتاه اظهار داشت: مهمترین مشکل حال حاضر دانشگاه ملی نهاوند کمبود خوابگاه است و در حالی که با آغاز سال تحصیلی جدید این دانشگاه بیش از ۵۰۰ دانشجو در رشته های مختلف دارد اما فقط یک خوابگاه با ظرفیت ۱۶۰ نفر در اختیار دارد.

عبداله عطایی گفت: مسئولین شهرستان باید با کمک و مساعدت دولت و بخش خصوصی نسبت به احداث مجتمع متمرکز خوابگاه دانشجویی در شهرستان نهاوند اقدام کنند تا دانشجویان و خانواده های آنان با آرامش خاطر و دغدغه کمتری دانشگاه نهاوند را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

نبود امکانات مناسب رفاهی و آموزشی تاثیر مستقیم بر روند تحصیلی دانشجویان دارد به همین علت از مسئولان شهرستان نهاوند انتظار می رود توجه ویژه ای به امور رفاهی دانشجویان به ویژه بحث خوابگاه در این شهرستان داشته باشند.

غلامرضا نوری پدر علیرضا دانشجوی رشته کامپیوتر است که از شهر تهران برای ثبت نام پسرش در دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند به این شهرستان آمده اند.

غلامرضا نوری تأمین خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی که از شهرهای دور آمده اند را کمترین خواسته والدین عنوان کرد و گفت: سلامت و امنیت خوابگاهای دانشجویی که تحت نظارت قرار دارند ازمنازلی که در سطح شهر اجاره می شوند بیشتر است.

نوری ادامه داد: روسای دانشگاههای باید قبل از بازگشایی دانشگاهها شرایط لازم را برای دانشجویان به خصوص دانشجویان جدید را در سال تحصیلی فراهم کنند.

وی افزود: حضور دانشجویان غیر بومی در یک شهرستان وظایف و مسئولیت‌های سنگینی را برای مسئولان ایجاد می‌کند که از جمله مهم‌ترین این مسئولیت‌ها تامین مکانی برای اسکان دانشجویان است.

آوات زاهدی پدر یکی دیگر از  دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای نهاوند است که از شهرستان پاوه برای ثبت نام پسرش آمده است، وی در گفتگو با مهر گفت: متاسفانه امروزه وقتی وارد دانشگاه‌ها می شویم چهره نگران و ناراحت برخی از دانشجویانی که از کمبود خوابگاه دچار استرس و نگرانی شده اند که کاملا عیان است.

زاهدی ادامه داد: حتماً مسئولین نیز واقف بر این موضوع هستند که بیشتر دانشجویان به دلیل توان مالی پایین قادر به تامین مسکن مناسب برای خود نبوده و به همین دلیل با مشکلات بسیار زیادی در این زمینه مواجه می‌شوند.

وی افزود: امروز اگر مسئولان و خیرین سری به برخی از دانشگاه‌های نهاوند بزنند حتماً با چنین چهره‌های سرگردان ‎روبه روبه رو  خواهند شد که برای پیدا کردن هم خانه‌ای که اصلاً او را ندیده و نمی‌شناسد، تلاش می‌کنند متاسفانه دانشجویان برای کاهش هزینه‌های خود مجبور به انتخاب هم خانه‌ها و یا به اصطلاح این قشر هم اتاقی‌هایی می‌شوند که شاید سرنوشت آنها نیز با این دوستی‌ها عوض شود.

با توجه به این موضوع که بسیاری از خود دانشجویان معتقد هستند که دلیل انحراف برخی از دانشجویان زندگی آنها در خانه‌های مستقل و عدم امکانات خوابگاهی است و آنها معتقد هستند حضور در خوابگاه‌ها سبب پایبندی دانشجویان به قوانین خوابگاه شده و دانشجویان فقط فکر خود را به درس و تحصیل متمرکز می‌کنند لذا توجه مسئولان به رفع این دغدغه و دلنگرانی مهم دانشجویان اجتناب ناپذیر است.

بسیاری از دانشجویان جدیدالورود زمانی وارد دنیای جدیدی می‌شوند که هنوز درک کاملی از خود و خواسته‌های خود ندارند و مهم‌تر آنکه آسیب‌های موجود در جامعه را نیز نمی‌شناسند این موضوع بیشتر در زمینه دانشجویانی که از مناطق محروم و کوچک به مناطق بزرگ می‌روند، صادق است.

زهرا  مولوی استاد دانشگاه ازاد نهاوند در این مورد به مهر گفت: طرح بومی سازی پذیرش دانشجو به منظور حل مشکل کمبود خوابگاه مانع از ورود دانش آموزان مستعد به دانشگاه های ممتاز می شود.

جوانان کشور باید فرصت مساوی برای ورود به دانشگاه های مهم و معتبر کشور را داشته باشند

مولوی گفت: همه جوانان کشور باید فرصت مساوی برای ورود به دانشگاه های مهم و معتبر کشور را داشته باشند و نباید بحث پذیرش بومی را با موضوعاتی همچون مشکلات فرهنگی، اجتماعی و کمبود خوابگاه گره زد.

وی افزود: اگر برای رفع مشکلات مذکور، بومی پذیری را چاره کنیم این مساله به انگیزه داوطلب و آینده تخصصی و شغلی وی لطمه زیاد وارد خواهد کرد و به نفع کشور نیست. بنابراین بهتر است برای رفع مشکلات فرهنگی، اجتماعی و یا رفع کمبود خوابگاه چاره  دیگری اندیشیده شود.

آنچه مسلم است خوابگاه‌های دانشجویی همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده و دانشجویان مدت زیادی را در خوابگاه‌های دانشجویی به سر می‌برند و خوابگاه‌ خانه دوم دانشجویان است و رسیدگی به امور خوابگاه‌ها می‌تواند در آینده درسی دانشجویان تاثیرگذار باشد.

اما در مسائل خوابگاهی علاوه بر دانشجویان، مسئولان نیز دخیل بوده و فضاسازی مناسب یا نامناسب خوابگاه‌ها دست مسئولان را می‌بوسد.

ورود خیران به بحث خوابگاه‌ها و ساخت خوابگاه‌های خیری و عزم جدی خیرین برای کمک به حل کمبود فضای خوابگاهی می تواند رشد مطلوبی در توسعه و پیشرفت مراکز دانشگاهی نهاوند داشته باشد.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار