مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 15. مرداد 1394 - 8:47   |   کد مطلب: 15471
رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد که مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی بایستی به نتیجه مذاکرات رسیدگی کنند.

به گزارش صدای دانشجو به نقل از

تسنیم، آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در آغاز جلسه هیئت رئیسه امروز مجلس خبرگان رهبری در سخنانی گفت: درباره اوضاع داخلی کشور باید بگویم که در درجه اول از تیم مذاکره کننده تقدیر، تجلیل و احترام می‌شود. انصافاً زحمت کشیدند و وقت گذاشتند، شاید طولانی‌ترین مذاکرات دیپلماتیک فقط همین مذاکره بوده که معمولاً جلسات 5 یا 6 ساعته داشتند و واقعاً با زحمت فراوان این کار انجام شده است و به یک سری مطالب و توافقاتی رسیده‌اند.

وی افزود: خوشبختانه درطول ایام مذاکره و با این همه طولانی شدن که حدود 12 سال طول کشید، مقام معظم رهبری مکرراً راهنمایی‌هایی فرمودند و خط قرمز‌های حساس را مورد اشاره قرار دادند که این تیم محترم مراقب باشند و به هر حال تعهداتی که برای جمهوری اسلامی ایران داده می‌شود و ایران می‌خواهد آنها را به‌عهده بگیرد، مراقب باشد به این خطوط قرمز منتهی نشود که همه مردم ما در جریان هستند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه به بازرسی‌ها از شخصیت‌های علمی و تأسیسات هسته‌ای ایران از سوی آژانس اشاره کرد و گفت: همه مردم ما در جریان این موضوعات هستند. از جمله اینکه باید مسائل نظامی و شخصیت‌های علمی و بررسی و بازرسی و اینکه اطلاعاتی در ارتباط با این مسائل مطرح شود، ممنوع تلقی شود که حتی در دو سه جا بعد از مذاکرات نیز این مسئله گفته شده و نظر مقام معظم رهبری این بوده و نه تنها مقام معظم رهبری، معمولاً نخبگان و رؤسای کشور نیز این نکته را مطرح کردند که حتی در صحبت‌های رئیس جمهور نیز این مطلب بوده است و فعلاً هم مسیر قانونی آن دارد طی می‌شود.

آیت‌الله یزدی به بحث حقوقی این توافق اشاره کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی به‌عنوان تفاهم و تعهدات می‌بایست رسیدگی کند، البته با اینکه امضایی در کار نیست اما مفهوم قانون اساسی آن طور که در شورای نگهبان صحبت شده، شامل این قبیل تعهدات می‌شود و هر چیزی که تعهدآور باشد، عنوان تفاهم صدق می‌کند و مجلس این حق را دارد که باید به آن رسیدگی کند.

وی  اضافه کرد: شورای عالی امنیت ملی نیز باید رسیدگی کند و مصوبات این شورا نیز به تصویب مقام معظم رهبری می‌رسد که پس از تصویب ایشان رسمیت و قابلیت اجرا دارد. فعلاً این نتیجه مذاکرات در داخل کشور ما در دست بررسی است، و اظهار نظر در ضعف و کمال آن شاید جایی نداشته باشد. البته دیده و شنیده می‌شود که نویسندگان، گویندگان و نخبگان اظهارنظرهای موافق و مخالفی دارند. اما بنده تصور می‌کنم که قبل از اینکه مسیر قانونی آن طی شود مناسب نیست که ما یک اظهارنظر قطعی در موافقت یا مخالفت آن داشته باشیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه سوژه‌هایی هم در طرف مخالف است و هم امتیازاتی در طرف موافق در این مذاکرات وجود دارد، گفت: در مقابل هم سفارشات اکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جامعه را تقسیم نکنید و دسته بندی به وجود نیاید و اختلاف نظر رسمی در جامعه پیش نیاید باید مورد توجه قرار گیرد تا وقتی که این مسیر پیموده شود.

آیت‌الله یزدی ادامه داد: امیدواریم که این مسیر به‌طور کامل پیموده شود، اما در خارج کشور اختلافاتی که دارند و به‌خصوص آمریکا و آقای اوباما و کنگره، ربطی به ما ندارد، اما هردو‌شان مراقب منافع خودشان هستند و ما نمی‌توانیم روی آن الآن به هیچ نحوی حساب بکنیم، چون منافعی برای خودشان است که امیدواریم آنچه خیر و صلاح نظام جمهوری اسلامی ایران است، پیش بیاید.

وی در همین زمینه تصریح کرد: فعلاً آنچه بنده به ذهنم می‌رسد که باید عرض کنم همین است که به سفارشات مقام معظم رهبری توجه بیشتری شود، وحدت جامعه را حفظ کنیم و مراقب مجلس و شورای امنیت ملی هم باشیم که در مسیر رسیدگی به‌گونه‌ای رسیدگی کنند که جامعه التهاب پیدا نکند. به هر حال تعهداتی که از طرف جمهوری اسلامی ایران است و با تعهداتی که از طرف آنها است باید ببینیم که در عمل به کجا خواهد رسید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه گفته بود: "ما در مذاکرات هسته‌ای سه گل زده‌ایم و دو گل خورده‌‌ایم" گفت: بنده نمی‌خواهم این بحث را زیاد باز کنم، اما می‌توانم راجع به مثالی که رئیس جمهور محترم زده‌اند، یک توضیح مختصری بدهم که بازی‌های فوتبال معمولاً آن کسی که بیشتر گل زده است برنده حساب می‌شود، ولو اینکه چند گل هم خورده باشد، اما وقتی چند گل بیشتر زده باشد برنده است. اما بازی‌های سیاسی با بازی‌های فوتبال یک تفاوت جوهری دارد و آن این است که در بازی‌های فوتبال اثر گلهایی که زده‌اند از بین می‌رود اما در بازی‌های سیاسی اثر گلهایی که خورده شده به‌راحتی از بین نمی‌رود و خواهد ماند و ما امیدواریم که در محاسبه‌ای که مسئولان مجلس و شورای امنیت ملی رسیدگی می‌کنند درباره برنده بودن یا بازنده بودن و اینکه چند گل خورده‌اند و چند گل زده‌اند و تعهداتی که داده‌اند و گرفته‌اند، ان‌شاءالله مجموعاً به‌نفع جمهوری اسلامی و صلاح جمهوری اسلامی رعایت شده باشد.

آیت‌الله  یزدی با تأکید بر "درحال حاضر یک احساس آرامشی در جامعه ما به‌خصوص در مسائل اقتصادی احساس می‌شود" گفت: آمدن گروه‌های مختلف از کشورهای گوناگون، از اروپا و غیر اروپا و شخصیت‌های اصلی و یا شخصیت‌های اقتصادی‌شان که در تهران رفت و آمد دارند ان‌شاءالله با اقتصاد مقاومتی سازگار باشد و دستگاه‌های تولیدی کشور ما هم مطابق سفارش مقام معظم رهبری بیشتر حمایت شوند نه اینکه دیگران بیایند و همین نیمه‌جانی که دستگاه‌های تولیدی کشور در حال حاضر دارند، خدای ناکرده آسیب ببیند.

وی با بیان اینکه در شرایط امروز می‌بایست کلیه مولدینی که در کشور هستند، چه واحدهای تولیدی غذا، لباس و یا وسایل زندگی، وسایل خانه و تجهیزات خانوار مورد حمایت قرار گیرند، گفت: کلیه دستگاه‌هایی که در کشور ما مولد هستند قبل از آمدن دولت فعلی، وضعیت مناسبی نداشتند که امیدوار هستیم که در این شرایط فعلی وضعیت مناسب‌تری پیدا کنند، یا به‌عبارت دیگر آن طور که می‌شود شاید تفسیر کرد، اگر برخی از پول‌های ما هم آزاد شده و به کشور برمی‌گردد، به‌شکل کالاهای بی‌ارزش و یا کالاهایی که در کشور ما تولید می‌شود، برنگردد، بلکه به‌شکل حمایت از دستگاه‌های تولیدکننده کشور برگردد که بتوانیم ان‌شاءالله این آرامشی که الآن احساس می‌شود، رو به رشد باشد و ان‌شاءالله وضعیت اقتصادی مردم نیز دارای وضعیت خوبی باشد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: این دو انتخابات مراحل قانونی خودش را دارد طی می‌کند، بحثهایی وجود دارد که در جراید نیز منتشر شده که وزارت کشور به‌دنبال این است که انتخابات را به‌صورت الکترونیکی انجام دهد که طبعاً ناظرین قانونی و نظارت قانونی که به‌عهده شورای محترم نگهبان است می‌بایست اطمینان کامل پیدا کنند و هماهنگی کامل با وزارت کشور داشته باشند که در این بین مذاکراتی وجود دارد که امیدواریم این کار هم به‌گونه‌ای انجام بگیرد که جای هیچ بگومگویی باقی نماند و ان‌شاءالله بهترین انتخابات را داشته باشیم.

آیت‌الله یزدی در پایان خاطرنشان کرد: اجلاسیه خبرگان رهبری دهم و یازدهم شهریور برگزار می‌شود که آخرین اجلاسیه آن در این دوره در اسفندماه خواهد بود.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار