به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ رستم قاسمی وزیر سابق نفت ظهر روز چهارشنبه 25 اسفندماه در ادامه سفرهای استانی خود، به دعوت جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی جمنا، مجمع هماهنگی نیروهای انقلاب و جبهه ایستادگی، جبهه پیروان ولایت و... به تبریز سفر کرد.
وی در این سفر با استقبال رسمی حجتالاسلام میرتاج الدینی و اعضای شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در استان آذربایجان شرقی وارد تبریز شد.
قاسمی در این سفر یکروزه در دیدار با اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در تبریز طی سخنانی اظهار داشت: اساس انقلاب اسلامی امری فرهنگی است اما امروز مهمترین چالش کشور مسائل اقتصادی است و دال مرکزی جمنا نیز کارآمدی و اقتصاد است.
وزیر سابق نفت بابیان اینکه ما در ایام جنگ توفیق سربازی انقلاب را داشتیم گفت: بعد جنگ با تعدادی از مهندسین دوران دفاع مقدس وارد بازسازی کشور شدیم چراکه نیروی فراوانی در جنگ داشتیم که از روحیه جهادی برخوردار بودند و کشور هم نیاز به بازسازی داشت.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا تصریح کرد: ما پس از دوران دفاع مقدس ایده قرارگاه خاتمالانبیا را بنا گذاشتیم و موضوع اصلی آن نیز مکتب «ما میتوانیم» بود.
وی بابیان اینکه بعد از جنگ کشورهایی که عامل جنگ بودند و سلاح مخرب به صدام داده بودند میخواستند در بازسازی ایران مشارکت کنند، افزود:
ماقبل از جنگ کارهای عمرانی نکرده و تونل و سد و امثالهم نساخته بودیم، لذا برخی معتقد بودند باید نیروی خارجی بیاید اما بهعنوان سربازان امام ثابت کردیم ما میتوانیم.
وزیر سابق نفت یادآور شد: بعد ساخت سد کرخه 100 سد دیگر ساخته شد و همه ایرانی بودند، بندر شهید رجایی را ساختیم و درواقع سازههای دریایی را هم بومیسازی کردیم.
قاسمی با تأکید بر اینکه هدف اصلی این بود در هر زمینهای خطشکنی کنیم تا ثابت شود ما میتوانیم، گفت: بنده بیست سال از عمر خود را در قرارگاه خاتمالانبیا گذراندم و وقتی آنجا را ترک کردم 80 هزار میلیارد پروژه و طرح ملی دستمان بود.
وزیر سابق نفت ادامه داد: ما روز اول مهندسی بودیم که باید تجربه کسب میکردیم، در صنعت نفت هم در قرارگاه خاتم توانستیم کارهایی که بههیچوجه معتقد نبودند توسط ایرانی انجام شود را به انجام رساندیم و ساختیم.
وی در همین زمینه به ساخت پارس جنوبی اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه دست خارجیها بود و دو فاز را خواستیم به ما بدهند که قبول نکردند و ندادند تا اینکه در دولت نهم دو فاز را گرفتیم و تجهیزات و مهندسی این دو فاز را کاملاً ایرانی کردیم.
وزیر سابق نفت تصریح کرد: اواخر دولت دهم رئیسجمهور سابق میخواست وزارت انرژی تشکیل دهد و این کار را کرد و میخواست سرپرستی آنها را به من بدهد که مجلس با این ادغام موافقت نکرد.
وی بابیان اینکه وقتی به قول خارجیها تحریمهای فلجکننده شکل گرفت بنده در سال 90 و دوسال آخر به دولت رفتم، خاطرنشان کرد: بنده وقتی به وزارت نفت رفتم که تحریمهای وحشتناکی علیه کشور آغازشده و همهجانبه بود.
وی افزود: دو سال پایانی دولت دهم هم به دلیل مسائل سیاسی پرتشنج شده بود، رئیسجمهور آمریکا گفت این تحریمها بیسابقه است و ایران باید تسلیم شود، اما خود او بعداً گفت تحریمها بر ایران تأثیری نداشته است.
وی تصریح کرد: در آن شرایط عدهای بحث شعب ابیطالب را مطرح کردند اما ما به بیست کشور رفته بودیم و موانع سختی داشتیم. چندی پیش آقای روحانی گفت در سال 90، دولت قبل 119 میلیارد دلار نفت فروخت و به داخل کشور آورد، البته او این مسئله را برای زیر سؤال بردن دولت قبل مطرح کرد اما ما در اوج تحریم این کار را کرده بودیم درحالیکه اینها پولهای لوزان را که بسیار کمتر از این مبلغ بود نتوانستند وارد کشور کنند.
قاسمی بابیان اینکه انصافاً غربیها دنبال مذاکره با جمهوری اسلامی بودند نه ما، اظهار داشت: بنده رئیس اوپک بودم و وقتی به کشورها میرفتیم به ما میگفتند نمیتوانید از تحریمها عبور کنید، این در حالی بود که ما داشتیم در صنعت هستهای از غنیسازی 20 درصد عبور میکردیم و غربیها نگران بودند ایران به توانایی غنیسازی 90 درصد برسد.
وزیر سابق نفت دلیل دوم نگرانی غربیها را خودکفایی ایران دانست و ادامه داد: آنها میگفتند ایران تحریم شده تا دچار فروپاشی اقتصادی شود اما ما داشتیم به خودکفایی میرسیدیم.
وی بابیان اینکه از 2 میلیون اقلام نفتی حدود 600 هزار قلم آن ازجمله صنعت حفاری و صنعت بالادستی نفت در داخل ساخته میشد، گفت: وقتی خارجیها در اوج تحریم رها کردند و رفتند فکر میکردند ما دچار فروپاشی میشویم اما با تدابیر مقام معظم رهبری و صبر و تحمل مردم توانستیم عبور کنیم.
وی با یادآوری این نکته که در طی دو سال توانستیم به دلیل تحریم بنزین دو هزار و 500 جایگاه گاز بسازیم، گفت: ما درواقع سبد انرژی کشور را تغییر دادیم.
به گفته قاسمی در حال حاضر احساس میکنیم کشور دچار چالش بزرگ اقتصادی است، برخی میگویند لب پرتگاه اقتصادی هستیم و بنده این را قبول دارم و اگر این شرایط ادامه داشته باشد شرایط اجتماعی نیز دچار مشکل شدید خواهد شد.
*یک تیم اقتصادی و اجرایی میتواند مشکلات را حل کند البته نه 100 روزه
وزیر سابق نفت اضافه کرد: ما برای آینده کشور به یک تیم اجرایی با نگاه اقتصادی نیاز داریم که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند البته نه 100 روزه اما میتوان این کار را انجام داد.
وی تصریح کرد: فرماندهی متعلق به زمانی است که بحران باشد، اعتقاد ما این است که با ظرفیتهای فعلی کشور ازجمله معدن و مسکن میتوانیم از مشکلات عبور کنیم، چرا امروز نرخ ازدواج کاهشیافته، قطعاً 80 درصد منشأ اقتصادی داشته است.
قاسمی بابیان اینکه ماسالی 900 هزار مسکن احتیاج داریم و این یعنی 900 هزار لوازم خانه و تجهیزات و کارآفرینی، خاطرنشان کرد: ما ابتدا مشکلات دولت قبل را بررسی کردیم، در همین صنعت نساجی میتوان دو میلیون شغل ایجاد کرد.
به گفته وی نباید همهچیز را سیاسی کرد، چراکه مجموعه دستگاه اجرایی کشور باید مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم را حل کند این نیازمند یک تیم فنی و اجرایی است تا در کشور رونق ایجاد کند.
قاسمی به وضعیت اقتصادی کشور ترکیه اشاره کرد و ادامه داد: امروز وضع زندگی ترکیه تغییر کرده و 170 هزار میلیارد صادرات داشته است که کم نیست البته ما مدل اقتصادی خود را نیاز داریم، بهطور مثال توریست کانادایی نیازهای خود را دارد و ما نمیتوانید باارزشهای انقلابی نیازهای چنین توریستی را تأمین کنیم.
*باید ویزا بین عراق و سوریه و ایران برداشته شود
وزیر سابق نفت معتقد است: باید ویزا بین عراق و سوریه و ایران برداشته شود، سال گذشته دو و نیم میلیون عراقی وارد ایران شدند اما ما 500 هزار نفر فرستادیم، با برداشتن ویزا تعداد عراقیها به 5 میلیون میرسد و باعث افزایش درآمد کشور میشود.
*برای رفع فقر و مشکلات اقتصادی پاسخ معتبر داریم
وزیر سابق نفت در بخش سؤالات درباره فروش نفت اظهار داشت: در دولت نهم و دهم آمار آن بسیار دقیق است، در هشت سال دولت قبل 625 میلیارد دلار نفت فروخته شد اما فقط در دو سال آخر 170 میلیارد دلار نفت فروخته شد که این امر بیسابقه است.
*استفاده از ظرفیت مصر در دوران تحریم
وی بابیان اینکه ما با مُرسی رئیسجمهور مصر دیدار کردیم و یک انبار را در کانال سوئز به مدت شش ماه اجاره کردیم، گفت: قرار شد ما با پرچم غیر ایران نفت را جابجا کنیم که البته با فشار بعد 4 ماه از ما گرفتند.
* وقتی صنعت موشکی داریم آیا نمیتوانیم خودروی مرغوب داخلی بسازیم
وزیر سابق نفت با اشاره به اینکه صنعت خودرو در کشور ما فاجعه است، خاطرنشان کرد: ما متأسفانه سالی 20 هزار تصادف داریم، چرا مردم ما باقیمت بالا این ماشینها را بخرند، ما صنعت موشک میسازیم آیا نمیتوانیم خودروی مرغوب داخلی بسازیم؟ در صنعت نفت یک تجهیزات پیچیدهای دارد، ابزار کنترل خاصی دارد که ایرانیها بعد از تحریم آن را هم در داخل ساختند.
وی تأکید کرد: اگر نمیتوانیم صنعت خودروسازی را درست کنیم باید آن را تعطیل کنیم تا مردم راحت شوند.
قاسمی درباره بحث بنزینهای آلوده نیز که مورد سؤال قرار گرفت، گفت: در این دولت گفته شد آلودگی هوا مربوط به بنزین آلوده قبل است، سؤال ما این است الآن چرا هرروز کشور را به دلیل آلودگی هوا تعطیل میکنند، چقدر دروغ میگویند.
*شعار ما اقتصاد قدرتمند و اقتدار عزتمند است
وی درباره تیم سیاست خارجی خود تصریح کرد: شعار ما اقتصاد قدرتمند و اقتدار عزتمند است، عزت اسلام و ایرانیها باید حفظ شود، آقا در دوران تحریمها گفتند اینها حیوان درنده هستند و اگر یکقدم عقب بروید، بیست قدم جلو میآیند.
قاسمی اظهار داشت: چه کسی با چه فکری روسیه را در این پازل قرارداد؟ درست است روسها بازسازیشدهاند و باید بدانیم جهان و دنیا فقط همین چند کشور نیستند و ما راه تعامل را پیداکردهایم.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا ادامه داد: دیپلماسی شرایط خاص خود را داشته است، در دوران تحریم بنده مسئول بودم که به کشورها بروم و تهاتر کنم، کشوری نیست که نرفته باشم، باید دیپلماسی ما در جهان، «دیپلماسی اقتصادی» باشد.
قاسمی با تأکید بر اینکه من نمیخواهم از دولت قبل دفاعی کنم چون فقط دو سال با آن دولت کارکردم، درباره مافیای خودرو اظهار داشت: کشور اول باید مهندسی شود و بعد مدیریت آن درست شود، باید ابتدا گلوگاههای فساد را از بین برد و سپس باز مهندسی در صنعت خودروسازی صورت گیرد و درعینحال مدیران خوب بگذاریم.
وزیر سابق نفت در پایان خاطرنشان کرد: اگر کل کشور را بسیج کنیم میتوانیم طی دو ماه مشکلات مربوط به قاچاق را کنترل کنیم نه اینکه در مرز دوربین نصب کنیم.
21 مانع صادرات کشور باید مرتفع شود/ در زمان تحریم علاوه بر نفت وظیفه تهیه اقلام اساسی کشور را بر عهده داشتم/ «دیپلماسی اقتصادی» باید مسبر ما در جهان باشد
در ادامه سفر یکروزه رستم قاسمی به تبریز، وزیر سابق نفت در جمع نخبگان سیاسی، اساتید و نیروهای انقلابی با اشاره به نقش مردم تبریز در دوران دفاع مقدس و شهدای این خطه در زمان جنگ تحمیلی اظهار داشت: اصلیترین هدف ما پس از دفاع مقدس پیادهسازی حرفهای امام طبق مکتب «ما میتوانیم» بود.
قاسمی بابیان اینکه تا پیش از جنگ طرحهای عمرانی و زیربنایی توسط خارجیها ساخته میشد، یادآور شد: ما درزمینهٔهای مختلف ورود کردیم تا ثابت کنیم اگر سازندگی در کشور بر روی ریل باور و ما میتوانیم باشد، میتوان پیش رفت و کشور را ساخت.
وزیر سابق نفت بابیان اینکه دلسوزان انقلاب در زمان جنگ محل خدمت خود را مناطق عملیاتی و جبهه انتخاب کرده بودند، افزود: بنابراین ساختارهای داخلی کشور به دست تکنوکراتها بود؛ بنابراین در آن شرایط ما سد کرخه و طرحهای بزرگی را ساختیم و کسی جرأت نکرد که بگوید ما نمیتوانیم. لذا این باور ایجاد شد که ما به حضور خارجیها نیازی نداریم.
وی با یادآوری این نکته که پس از ساخته شدن سد کرخه حدود 100 سد دیگر نیز ساخته شده و نمونههای این کار بسیار زیاد است، افزود: ما در تهران یک تونل داریم که آب سد کرج را به تهران منتقل میکند، آن زمان ساخت این تونل را برای مناقصه بینالمللی گذاشتند که ما تصمیم گرفتیم آن را به دست بگیریم و نشان دهیم که میتوانیم و توانستیم.
قاسمی بابیان اینکه در صنعت نفت که دست خارجیها بود آنها حتی دستکش کارگران خود را هم از خارج میآوردند، افزود: فاز 15 و 16 پارس جنوبی جزو فازهای بسیار مهم است که وقتی مذاکرات شروع شد تمام آن به دست ایرانیها بود.
وزیر سابق نفت با یادآوری این مسئله که وقتی تحریمها شدت گرفت دستور داده شد که بنده به صنعت نفت کشور که وابستگی کامل به خارج داشت بروم، اظهار داشت: اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا زمانی که مذاکرات در حال شکلگیری بود گفت تحریمها اثری نداشته است درحالیکه ازنظر آنها در ابتدای کار این تحریمها فلجکننده بود و نهفقط در بحث نفتی و پولی بلکه ازلحاظ دارویی و غذایی نیز تحریم شده بودیم و ما چون پیشازاین چنین تجربهای نداشتیم آن دوران تحریم برایمان سخت بود ولی خیلی زود راههای عبور از تحریم یافتیم.
وی با اشاره به مشکلات زمان تحریم به محدودیت پمپاژ گاز از عسلویه به شهرهای مختلف ازجمله تبریز اشاره و تصریح کرد: در آن دوران شرایط سختی پیشروی ما بود و بنده همان زمان بهعنوان وزیر نفتی بودم که رئیس اوپک نیز شده بودم و باید به کشورهای مختلف میرفتم، در این رفتوآمدهای بینالمللی همه به ما میگفتند و انتظار داشتند صنایع نفت ایران با مشکل جدی مواجه شود. چراکه صنعت بالادستی نفت یعنی بخش حفاری دست خارجیها بود و شرکتهای آمریکایی نیز که بانام شرکتهای کانادایی در این صنعت بالادستی حضور داشتند با شروع تحریمها کار را رها کرده و رفتند.
قاسمی با یادآوری این مسئله که رئیسجمهور آمریکا بهصورت روزانه منتظر فروپاشی اقتصاد ایران بود، یادآور شد: در سیستم سوئیفت شما اگر بخواهید پولی جابهجا کنید آمریکاییها متوجه میشوند که پول از کجا به کدام کشور جابهجاشده است لذا کار در آن شرایط بسیار سخت بود.
وزیر سابق نفت با اشاره به جزئیات فرمایشات رهبری معظم انقلاب در جمع فعالان نفتی و اقتصادی یادآور شد: رهبری در آن جمع فرمودند که چرا ما نسبت به قطریها عقبتر هستیم و بحثهای مفصلی درگرفت، ما 60 سال در خلیجفارس نفت تولید میکنیم، چون خارجیها رفتند و تجهیزات خود را هم بردهاند برای ما مشکل ایجادشده است، معظمله فرمودند باید فکری کرد.
وی بر همین اساس ادامه داد: ما در آن 2 سال تحریم 20 دستگاه دکل حفاری توسط شرکتهای ایرانی خریداری کردیم و درواقع وزارت نفت برای این کار به این شرکتها کمک کرد.
قاسمی بابیان اینکه یکی از این دکلها مربوط به شرکت تأسیسات دریایی بود که دکل را خریداری کرده و پول آن را نداده بودند و واسطهها نیز مرتکب خلاف شده بودند، یادآور شد: در این قضیه برای دکل گمشده غوغای سیاسی درست کردند، کسی نمیگوید مابعد از 100 سال صاحب 20 دستگاه حفاری شدیم و اگر نبود با مشکل مواجه میشدیم.
وزیر سابق نفت بابیان اینکه ما به خاطر سیاستهای غلط روزانه 27 میلیون لیتر بنزین وارد میکردیم، بیان داشت: برخی میگفتند که تولید بنزین در داخل اقتصادی نیست این درحالی بود که نفت ما را میخریدند و میبردند تبدیل به بنزین میکردند و دوباره به ما میفروختند و منتظر بودند با تحریم بنزین ما در داخل دچار مشکل شویم. لذا ما 2500 جایگاه گاز که همان 25 میلیون لیتر بنزین را تأمین میکند، ساختیم که البته ارزانتر و پاکتر است.
وی بابیان اینکه در پارس جنوبی همه پیمانکاران آن خارجی بودند در دوران تحریمها رفتند و پیمانکاران داخلی جایگزین شدند، تأکید کرد: پیشرفت پارس جنوبی در چهار مرحله محقق شد که مرحله اول مربوط به حضور توتال و شل، مرحله دوم مربوط به دولت نهم، مرحله سوم مربوط به دولت دهم و زمان تحریمها و مرحله چهارم دولت یازدهم بود.
قاسمی تصریح کرد: در مرحله سوم یا همان دوران تحریم ما حدود 1.49 درصد پیشرفت داشتیم و این رقم در دولت فعلی 0.59 درصد شده است.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ما در جنگ اقتصادی با آمار و ارقام و تحقیقاً ثابت میکنیم که در جنگ اقتصادی پیروز شدیم؛ ما درزمینهٔ راهسازی، مسکن و سدسازی نیازی به خارجیها نداشتیم اما در صنعت نفت وابسته بودیم؛ اما بااینکه اوایل کار برایمان سخت بود اما راهکارهای مناسب را پیدا کردیم.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیاء با طرح این سؤال که مگر ما در دوران دفاع مقدس در کربلای 4 هزینه مالی و جانی نداده و دوباره کربلای 5 را دنبال نکردیم، گفت: جنگ اقتصادی هم هزینه دارد اما ما در این جنگ موفق شدیم هرچند آقایان خوب از این ظرفیت استفاده نکردند.
وی با تأکید براینکه مکتب ما میتوانیم باعث پیشرفت کشور شد، خاطرنشان کرد: کره جنوبی نفت ما را تحریم کرده بود و نمیخرید. بنده با رئیسجمهور این کشور دیدار کردم و گفتم شما نفت را قطع کردهاید درحالیکه سالانه 15 میلیارد دلار سامسونگ و الجی وارد کشور ما میکنید و اگر قرار باشد نفت ما را نخرید ما ورود جنس کرهای را قاچاق اعلام میکنیم بنابراین آنها مجبور شدند که نفت ایران را بخرند.
قاسمی با تأکید براینکه مشکل اول امروز کشور نه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بلکه مشکل اقتصادی است، یادآور شد: باید سالانه 900 هزار ازدواج در کشور صورت بگیرد که از این تعداد 200 هزار ازدواج صورت نگرفته و این مسئله و حتی موضوع طلاق ناشی از مشکلات اقتصادی بوده است، مگر قرار نبود که برجام مشکل ازدواج جوانان را حل کند، بیکاری با شعار حل نمیشود.
وزیر سابق نفت با تأکید براینکه قرار است ما طبق سند چشمانداز به رتبه اول در منطقه برسیم، گفت: با سخنرانی ممکن نیست به شاخصهای موردنظر برسیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بسیار زیاد کشور به موضوع کشاورزی و واردات میوه از خارج اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ما پرتغال و سیب را وارد کشور میکنیم چراکه یکسوم قیمت ایران تمام میشود بنابراین ما بهجای منبعمحوری باید دانشمحور شویم.
وزیر سابق نفت بابیان اینکه سامسونگ سال گذشته 210 میلیارد دلارفروش داشته و اینها مبتنی بر دانشمحوری است، یادآور شد: پیشرفت اقتصادی سه شاخص دارد و اگر کیفیت، سرعت و قیمت مناسب باشد یعنی کار از مؤلفههای لازم برخوردار است.
قاسمی بابیان اینکه ماسالی 22 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم، گفت: تنها گمرک ما 11 مسئول دارد درحالیکه در مدیریت جهانی ما شاهد مدیریت واحد هستیم.
وی تصریح کرد: اگر در کشور نگاه اجرایی و غیرسیاسی به اقتصاد وجود داشته باشد مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم حل خواهد شد.
مشکل امروز مردم معیشتی و ناکارآمدی مسئولان است/ از طریق تعامل با دنیا با تروریسم مبارزه کردیم/ فرمانده عبور از تحریمها وزیر نفت بود
در ادامه سفر یکروزه مهندس رستم قاسمی به شهرستان تبریز وی پس از نماز مغرب و عشا در مسجد میانه این شهر و در جمع مردم سخنرانی کرد.
قاسمی در این دیدار مردمی، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و سال جدید اظهار داشت: خداوند را شاکرم که امروز در خدمت مردم شجاع و ولایتمدار آذربایجان باشم.
وی با اشاره شجاعت و تعصب و دینداری و خصلتهای برجسته مردم تبریز و آذربایجان گفت: مردم در دوران جنگ درصحنه حضور داشتند و له یاری انقلاب شتافتند و اطاعت محض از ولایتفقیه داشتند.
قاسمی با اشاره به ترورهای اول انقلاب و برنامهریزیهای دشمن پس از پیروزی انقلاب اسلامی به استمرار برنامه دشمن از طریق تحریمها پرداخت و گفت: اینکه میگویند میخواست جنگ شود حرف سیاسی است مگر جرأت دارند به ایران نگاه بد کنند، هدف اصلی درگیری و ناآرامیهای منطقه، جمهوری اسلامی بود اما مقاومت مردم و شجاعت رهبر معظم انقلاب مانع از هرگونه تعرضی از سوی دشمن شده است.
وزیر سابق نفت ادامه داد: در جنگ اقتصادی همه ابزارهای خود را برای فشار به مردم بسیج کردند اما موفق نشدند چراکه میخواستند قدرت منطقهای ایران را هم محدود کنند که بازهم نتوانستند.
وی اظهار داشت: امروز ایران باثباتترین کشور دنیاست، بنده بعد از دولت برای کمک به کشورهای محور مقاومت و انجام کارهای پشتیبانی و اقتصادی کشورهای مقاومت ازجمله سوریه و عراق در خدمت سردار سلیمانی هستم، آنها میخواستند ایران را متوقف کنند که موفق نشدند.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا تصریح کرد: امیر قطر آتشبیار معرکه بود، با او در کاخش صحبت کردیم که مباحث تندی هم شد، او گفت ما برنامهریزی کردیم که بشار اسد بیش از 45 روز نماند، حتی اوباما گفت ما از کاخ سفید رفتیم اما بشار اسد هنوز در سوریه پابرجاست.
وی بابیان اینکه قدرت ایران بسیار برای غرب مهم است و ما برای دفاع از کشورمان در سوریه میجنگیم نه برای سرزمین سوریه، گفت: قدرت تسلیحاتی حزبالله لبنان از بسیاری از کشورهای پیشرفته جلوتر است.
قاسمی با تأکید بر اینکه اگر پشتیبانی ایران و حاج قاسم نبود امروز حکومت شیعه در عراق وجود نداشت، افزود: این توانمندی و قدرت ناشی از مدیریت مدبرانه جمهوری اسلامی ایران است، در یمن، عربستان با نگاه مزدوری و تفاهم با اسرائیل چند سال است همه سلاحهای پیشرفته را بر سر مردم مظلوم یمن میریزند اما مردم یمن همچنان ایستادهاند و جنگ فرسایشی به ضرر سعودی است.
وزیر سابق نفت اظهار داشت: ما فقط در کشور یمن یک هدایت کلی داریم و یمنیها خودشان میجنگند، یک روز که هواپیمای ما به یمن رفته و با اخطار سعودی بازگشته بود، گفته شد در شأن جمهوری اسلامی نیست که اینطور شود و قرار شد یک هواپیمای ایران در صنعا به زمین بنشیند چراکه گفتیم یمن متعلق به عربستان نیست.
«وقتی وارد یمن شدیم به ما اخطار دادند، برگردید و هواپیماهای اف 16 سعودی ما را محاصره کردند، گفتیم ما با اخطار شما بازنمیگردیم، آنها شروع به شمردن کردند که ما را بزنند، موشکشان هم آماده بود، وقتی تمام شد خلبان گفت آنها میزنند، ده بار شمردند اما جرأت زدن هواپیمای ایران را نداشتند و این ناشی از قدرت جمهوری اسلامی است، عربستان باند صنعا را بمباران کرد، خلبان گفت من روی 1200 متر هم مینشینیم، اما سعودی همان مقدار باند را هم بمباران کرد اما جرأت زدن هواپیمای ایران را نداشتند و مردم یمن اسم آن پرواز را پرواز غیرت گذاشت.»
وی بابیان اینکه عربستان یمن را خنجر جمهوری اسلامی در پهلوی خود میداند، گفت: باید عزت ایران را حفظ کرد و ما معتقدیم باید با همه کشورهای دنیا بهجز اسرائیل رابطه داشته باشیم.
*امروز از طریق تعامل با دنیا با تروریسم مقابله میکنیم
قاسمی با اشاره به دیپلماسی اقتداری بهجای دیپلماسی التماسی اظهار داشت: روسیه امروز یکی از قدرتهای جهانی است، لذا ما امروز از طریق تعامل با دنیا با تروریسم مقابله میکنیم.
فرمانده اسبق قرارگاه خاتمالانبیا به نقش محوری رهبر معظم انقلاب و همچنین مردم انقلابی کشورمان اشاره کرد و ادامه داد: شهدای مدافع حرم از مؤلفههای مهم قدرت ما هستند، امروز مدافعان حرم برای امنیت جمهوری اسلامی میجنگند، بنابراین هرکس در هر لباسی بخواهد به سکاندار انقلاب تعرضی کند مردم این اقدام را بیپاسخ نمیگذارند.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدام دشمن برای تحتفشار قرار دادن جمهوری اسلامی و فشار به مردم ازلحاظ اقتصادی اشاره کرد و افزود: دشمن به دنبال فلج شدن و نابودی اقتصاد ایران بود، در آن زمان بنده دستور گرفتم وزیر نفت شوم و فرمانده عبور از تحریمها وزیر نفت بود لذا بنده بهجز نفت، باید اقلام اساسی کشور را هم تأمین میکردم اما به لطف خدا در جنگ اقتصادی پیروز شدیم.
وزیر سابق نفت به تدبیر مقام معظم رهبری و صبوری مردم در دوران تحریمها اشاره کرد و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید از پیچ تاریخی عبور کنید و ما از آبروی خود هم هزینه کردیم.
وی بابیان اینکه ایستادگی ایران باعث شد غربیها به دنبال مذاکره با ایران بیایند، اظهار داشت: قرار بود تحریمها ایران را فلج کند اما ما به خودکفایی رسیدیم ولی مشکل امروز مردم اقتصادی، معیشتی و ناکارآمدی مسئولان است.
قاسمی این وضعیت نابه سامان اقتصادی را نتیجه دست دراز کردن به بیرون برای پیشرفت دانست و اظهار داشت: هرجا با نگاه به داخل به صحنه آمدیم، موفق شدیم و مشکل بیکاری با استفاده از ظرفیتهای داخلی قابلحل است نه نگاه به بیرون، چطور صنعت دفاعی کشور جز صنعتهای پیشرفته کشور محسوب میشود، پس این نشان میدهد ما میتوانیم.
وزیر سابق نفت در ادامه این نشست مردمی به اصرار آمریکاییها برای بازپسگیری پهپاد آمریکایی اشاره کرد و ادامه داد: آنها این پیشرفت ما را باور نمیکردند، ما که توانستهایم در پیچیدهترین صنعت یعنی صنعت دفاعی خودکفا شویم و موشکهای دوربرد و نقطه زن را بسازیم آیا نمیتوانیم مشکلات داخلی را حل کنیم؟ این به خاطر تکیه به ظرفیتهای داخلی کشور است، اما متأسفانه برخی اعتقاد ندارند.
وی تأکید کرد: آمارسازی مشکلات اقتصادی مردم را حل نمیکند، آیا مردم در شب عید قدرت خرید لازم رادارند؟ راهحل رفع این مشکلات تکیهبر منابع غنی داخلی و ظرفیتهای درونی است، دنیا هم فقط همین چند کشور اروپایی نیست و ما این را در دوران تحریم درک کردیم.
قاسمی با تأکید بر اینکه نباید اقتصاد کشور را منتظر خارج کشور گذاشت، به طرحهای دانشبنیان و اثرگذاری بالای آنها اشاره کرد و افزود: امیدوارم با عنایت رهبری و تدبیر معظم له و حمایت مردم خوب کشورمان تحول بزرگی در کشور بهویژه در بعد اقتصادی داشته باشیم، چراکه این عرصه نیازمند خدمت بیمنت از طریق همکاری خود مردم است.
وزیر سابق نفت خاطرنشان کرد: بنده جز مسئولانی هستم که میزان درآمد و دارایی خود را هم به قوه قضاییه و هم به رسانهها اعلام کردهام و همه مسئولان باید این کار را بهمنظور شفافسازی اقتصادی انجام دهند.
برپایه این گزارش در ادامه سفر یکروزه مهندس رستم قاسمی به تبریز وی با حضور در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران استانی پاسخ داد.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما