به گزارش صدای دانشجو، نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم، با بیان اینکه انسان مکلف است هم قدر و اندازه خود را درک کند و هم قدر و اندازه چیزهای دیگر را بداند، گفت: مدار عالم بر روی استوانه «قدر» ایستاده است و ذات اقدس الهی در قرآن اشاره میکند که تمام موجودات عالم در نزد ما خزانه دارند و چیزی نیست در عالم مگر اینکه خزانه آن در دست خداوند است و هر چیز را به اندازه قدر و اندازه آن نازل کردهایم.
آیتا... غیاثالدین طهمحمدی با بیان اینکه اگر قدر و اندازه را از عالم بگیریم جهان نابود میشود، ادامه داد: در قرآن مجید سورهای به نام «قدر» وجود دارد تا ما انسانها بدانیم همه عالم در حساب و کتاب دقیق قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین ضعفهای ما این است که در قدرشناسی خداوند کوتاهی کردهایم، ادامه داد: اگر در برابر پروردگار قدرشناسی خوبی پیدا میکردیم، در اخلاق و رفتار دگرگون میشدیم.
آیتا... محمدی خاطرنشان کرد: بزرگان الهی به همان اندازه که در عرصه قدر الهی شناخت یافتهاند، به پیشگاه خداوند، اظهار عبودیت و بندگی کردهاند.
نماینده ولیفقیه در استان خاطرنشان کرد: یکی از وظایف سنگین طلبهها این است که در عرصه اعتقادات و امامشناسی کار بیشتری در جامعه انجام دهند؛ چراکه این موارد به عنوان زیرساخت، اساس و بنیان دین اسلام است.
وی با بیان اینکه دین اسلام در اوج غربت قرار دارد، تصریح کرد: سنگینترین رسالت روحانیون این است که این دین را با هماندیشی و اتحاد از غربت بیرون آورند.
آیتا... محمدی با بیان اینکه پس از قدرشناسی از دین باید به سراغ قدرشناسی از خود رفت، گفت: ما راجع به بزرگی خود هنوز به شناختی نرسیدهایم که این مشکل باید حل شود.
رئیس دانشگاه نیز با اشاره به دغدغه اسلامی شدن دانشگاه به عنوان یکی از رسالتهای انقلاب و مقام معظم رهبری رهبری، گفت: توسعه همهجانبه بخصوص در زمینه توسعه فرهنگی به طور شایسته انجام نشده که شایسته شاخصهای تکنولوژی نیست.
دکتر سیدحبیباله موسویبهار گفت: همراه کردن اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه برای همسو شدن در اجرای وظایف فرهنگی در کنار انجام وظایف علمی و شغلی باید مورد توجه باشد.
وی، هرگونه رفتار نادرست در جامعه را خسارتزا برای خود افراد دانست و گفت: خطاهای افراد به طور مستقیم و غیر مستقیم بر جامعه تأثیرگذار است.
رئیس دانشگاه یادآور شد که نهادهای مذهبی و اعتقادی به طور ویژه رعایتکننده مسائل هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای مختلف در حوزههای متنوع فعال هستند، گفت: باید در بخشی از مأموریتها تفسیر حرفهای آن در ابعاد تخصصی بهداشت و درمان جاری شود.
دکتر موسویبهار، آمادگی دانشگاه را برای میزبانی برنامههای نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اعلام کرد.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، خدمتگزاری در فضای دانشگاه را فرصتی ارزشمند عنوان کرد و مهندسی برنامههای فرهنگی را از اهداف اصلی دانست.
حجتالاسلام والمسلمین داوود خوشباور با اشاره به اهمیت نقشه مهندسی فرهنگ اظهار کرد: فرهنگ؛ نظامی از ارزشها، باورها و الگوهای رفتاری است که هویت جامعه را میسازد.
وی، فرهنگ را روح جامعه دانست و با بیان اینکه فرهنگ به زندگی فردی و احتماعی انسان، جهت میدهد، گفت: خانواده در فرهنگسازی و انتقال فرهنگ نقش مهمی بر عهده دارد.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه افزود: عمدهترین کارهای انجام شده توسط دشمنان به وسیله رسانهها و با هدف تخریب بنیان خانواده انجام میشود که باید مراقب بود.
وی، مبانی فرهنگسازی مطلوب حاکم بر کشور را برشمرد و گفت: نقش جمهوری اسلامی ایران و روحانیت در گسترش این فرهنگ باید بیش از پیش بررسی شود.
حجتالاسلام خوشباور، مقابله با شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و نفوذ را از مهمترین اهداف دانست و بیان کرد: در نقشه فرهنگی بر اهداف کلان از جمله تمسک به قرآن، نهادینه شدن فرهنگ ظهور مصلح، تعمیق خودباوری، نهادینه شدن شعائر اسلامی و عفت عمومی و حجاب، نهادینه شدن شایستهسالاری و دستیابی به جایگاه برتر تولید تأکید شده است.
وی اضافه کرد: اولویتهای فرهنگی شامل هویت اسلامی و انقلابی، اخلاق و فرهنگ عمومی و سبک زندگی اسلامی _ ایرانی است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان نیز گفت: با توجه به رسالت و محتوای مدیریتی، نماز باید سرلوحه همه امور باشد و به موضوع برپایی نماز بیش از پیش توجه شود.
دیدگاه شما