به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ همزمان با آغاز هفته دولت و همچنین آغاز نخستین روزهای فعالیت دولت دوازدهم، هیئت دولت دوازدهم با رهبر انقلاب دیدار و گفتگو کردند که در این دیدار 12 توصیه از سوی ایشان خطاب به دولت مطرح شد.
بازخوانی توصیه هشتم رهبر انقلاب به دولت دوازدهم
«در نظر گرفتن کارآمدی، تدین، انقلابی بودن، پرکاری و جهادی عمل کردن در انتخاب همکاران و مدیران زیرمجموعه» هشتمین توصیهی رهبر انقلاب اسلامی بود و ایشان در همین خصوص گفتند: اگر همکاران و مدیران شما افرادی با این خصوصیات نباشند، اهداف و مقاصد به سرانجام نخواهد رسید همانگونه که طرح تحول آموزش و پرورش و نقشهی جامع علمی کشور بهرغم زحماتی که برای آن کشیده شد، آنگونه که باید، به نتیجه نرسیده است.
طرح تحول آموزش و پرورش سند و چشم اندازی بود که در سال 1389 در جلسه ۸۲۶ شورای عالی آموزش و پرورش جهت پیگیری امر آموزش در راستای آرمان های انقلاب اسلامی تأیید کلی شد و قرار شد مبنای تمامی سیاستگذاریها، برنامهریزیها و تولید اسناد تحولی در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران بگیرد.
7 سال تکرار و عدم اجرای یک سند
با گذشت 7 سال از این طرح در ماه های گذشته شاهد بودیم که وزارت آموزش و پرورش به جای اجرای این طرح که مورد تایید مقام معظم رهبری هم قرار گرفته بود اقدام به اجرای سند 2030 کرد که این سند نسخه ای آماده و ابلاغ شده از سوی یونسکو بود.
با پیگیری های زیادی که از سوی منتقدان این سند صورت گرفت و در نهایت با دستور مستقیم مقام معظم رهبری، اجرای این سند در کشور متوقف شد؛ اما برخی از بندهای این سند در سیستم آموزشی کشور اجرا شده بود.
نکته قابل توجه عزم و اراده آموزش و پرورش برای اجرای یک سیستم آموزشی در کشور بود که در همین راستا به سراغ سند 2030 رفت اما چیزی که هنوز مشخص نیست زیر بار نرفتن دولت برای سند تحول در آموزش و پرورش است.
در هفته های گذشته سیدمحمدبطحایی به عنوان وزیر دولت دوازدهم با پیشنهادها و وعده های پیگیری سند تحول در آموزش و پرورش توانست از مجلس شورای اسلامی رای بگیرد؛ وی در صحن مجلس اعلام کرد که برنامه های خود را بر اساس این سند پیگیری خواهد کرد.
وی همچنین اعلام کرد که مدرسه مورد انتظار ما مدرسهای است که منطبق بر سند تحول بنیادین آموش و پرورش باشد؛ نهادهای فرهنگی جامعه و درگیر با اصحاب تعلیم و تربیت باید در این مسیر با یکدیگر همسو و همجهت شوند تا بتوانیم اقدامات زیربنایی توسعه پایدار اجرای الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، نقشه جامع علمی را به خوبی اجرا کنیم و همه آنها نیازمند آموزش و پرورشی پویا و با انگیزه است.
بطحایی با بیان اینکه رویکرد آینده پژوهانه مورد نیاز امروز کشور در حوزه آموزش و پرورش است گفت: برنامههای خود را با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی منطبق بر سند تحول بنیادین قرار دادهام.
تاکیدات مقام معظم رهبری از یک سو، نیاز سیستم آموزشی کشور به اجرا شدن سریع تر سند تحول در نظام آموزش و پرورش از سوی دیگر و همچنین تمایل وزیر فعلی به اجرای این سند نوید بخش جبران کم کاری های دولت قبل در خصوص اجرای این سند است.
تلاش دولت یازدهم برای اجرای 2030 به جای سند تحول در آموزش و پرورش
دولت قبلی نه تنها اقدام به اجرای این سند نکرد بلکه در جایی تصمیم به اجرای نسخه های بدلی و غیر اصولی مانند 2030 در سیستم آموزشی گرفت، تا جایی که اثرات این تفکر در کشور همچنان باقی مانده است.
پیش از این حجت الاسلام علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در این خصوص گفته بود: میان کارشناسان کشور یک اختلاف رای کوچک وجود دارد و برخی معتقدند در کنار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در کشور لازم است مدل آموزش و پرورش با نگاه الگوی پیشرفت اسلامی هم مطرح شود؛ به عبارت دیگر برای تکمیل سند تحول بنیادین نیازمند الحاق یک پیوست بر اساس مفاهیم الگوی پیشرفت اسلامی به این سند هستیم.
به نظر می رسد پیگیری سند تحول در نظام آموزش و پرورش تنها دغدغه و مسئولیت آموزش و پرورش نیست و علاوه بر وزارت آموزش و پرورش نهادهای دیگری نیز باید به اجرا و رفع کاستی های این سند کمک کنند، شاید عدم اجرای این سند تا کنون به خاطر عدم هماهنگی میان دستگاه های کشور و همچنین نبود دغدغه اجرای این سند در این دستگاه ها باشد.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما