مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 23. ارديبهشت 1396 - 14:00   |   کد مطلب: 20665
تعطیل شد! واژه ای که در طول عمر دولت یازدهم تیتر اول بسیاری از رسانه ها بوده است، در طول عمر دولت یازدهم بسیاری از کارخانه ها و بنگاه های بنام افتصادی کشور به دلیل مشکلات مالی و اداری به تعطیلی کشیده شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ "تعطیل شد!" واژه ای است که در طول عمر دولت یازدهم تیتر اول بسیاری از رسانه ها بود و در طول عمر دولت یازدهم بسیاری از کارخانه ها و بنگاه های بنام افتصادی کشور به دلیل مشکلات مالی و اداری به تعطیلی کشیده شدند.

 

به بیان دقیق تر در دولت یازدهم بیش از نیمی از کارخانه ها در حالت تعطیل ، نیمه تعطیل و یا با حداقل ظرفیت در حال ادامه فعالیت خود هستند و به نوعی نفس های آخر خود را می کشند؛ کارخانه هایی که با سابقه ترین کارخانه های کشور در طول این سال ها می باشند و بسیاری از انها بیش از نیم قرن سابفه فعالیتی در کشور داشته اند.

 

شرکت ارج، آزمایش، داروگر، قند ورامین، 17 کارخانه کاشی و سرامیک، کارخانجات نساجی، روغن نباتی ، پارس الکتریک نام شرکت هایی است که در طول ده بیست سال گذشته در رسانه ها به گوش می رسیده ولی امروز شاهد جولان کالاهای خارجی در رسانه ها و تبلیغات سطح شهر ها هستیم و دیگر نام و نشانی از تولیدات ملی و داخلی در رسانه و تبلیغات سطح شهرها مشاهده نمی کنیم.

 

به تبع تعطیلی این کارخانه ها بسیاری از نیروهای کار مورد نیاز این کارخانه ها که قبلا مشغول بکار بوده اند بیکار شده اند و این بیکاری بر امار لشکر افزوده است ، بر اساس امار و ارقام ارائه شده در سال 96 ، یک میلیون و سی صد هزار نفر به آمار بیکاران کشور اضافه شده است که این امار اضافه شده بی تاثیر از دومینوی تعطیلی کارخانه ها نیست.

 

 

بنا بر ادعای دولت یازدهم، بعد از روی کار آمدن این دولت 3500واحد صنعتی تعطیل بازگشایی شده است، رضا رحمانی، قائم مقام وزیر صنعت،معدن و تجارت در امور تولید در همین زمینه گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم توجه به بخش های صنعتی برای خروج از رکود در دستور کار دولت قرار گرفت و حاصلش این بودکه در طول 3.5 سال گذشته تنها در شهرک های صنعتی حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی که تعطیل بوده اند با برنامه ریزی صحیح اقتصادی دولت دوباره احیا و به چرخه تولید بازگشتند.

وی با اشاره به اینکه وقتی دولت یازدهم سر کار آمد اوضاع  اقتصادی کشور از جمله تولید،  صنعت، کارخانجات و گارگاه های تولیدی رو به نابودی بود افزود: امروز به برکت تلاش های دولت رشد منفی ۷ درصد و تورم بالای ۴۰ درصد که  شرایط خوبی برای ادامه حیات تولید و صنعت نبود تغییر کرده است.آمار سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی تنها مربوط به داخل شهرک هاست در حالی که واحدهای زیادی در کل کشور و خارج از شهرک ها هم احیا شده اند.

 
این مقام مسوول تصریح کرد:علاوه بر این آمار ایجاد رونق تولید در بیش از ۲۴ هزار واحد تولیدی با پرداخت تسهیلات را نیز باید به فهرست اقدامات خوب دولت برای حمایت از مردم و اشتغال اضافه کرد.اخیرا نیز مجوز ۶۰ هزار طرح صنعتی در کشور صادر شده است‌ که ‌زمینه‌ اشتغال جدید برای ۴۵۴ هزار نفر را فراهم می‌کند.  

 

این مقام دولتی در حالی این ادعا دارد که به گفته بسیاری از کارشناسان در دولت یازدهم بیش ترین کارخانه ها با بیش از نیم قرن سابقه کار به تعطیلی کشیده شدند ، بسیاری از بنگاه های اقتصادی در حالت نیمه فعال و تعطیل به سر می برند؛ بسیاری از کارگران این کارخانه ها از کار بیکار شده اند؛ اینکه یک مقام مسئول در وزارت صنعت و معدن چنین ادعایی دارند در این برهه از زمان جای تعجب دارد!

 

برای اینکه کارنامه اقتصادی دولت در زمینه تولید و اشتغال را ارزیابی کنیم کافی است تا نگاهی به سایت گمرک داشته باشیم ، از واردات کالاهای غیر ضروری تا واردات خودروهای لوکس در این سایت مشاهده می کنیم که کاملا مخالف سیاست های کلی و بندهای اقتصاد مقاومتی است.

 

کارشناسان معتقدند که دولت یازدهم بجای باز کردن دروازه های صادرات کشور، دروازه های واردات را به کشور گشوده اند و به همین جهت است که بسیاری از کارخانه های تولیدی کشور در این دولت به تعطیلی کشیده شده اند و در پی این تعطیلی ها بر نرخ بیکاری در کشور نیز افزوده شده است.

 

سلمان خدادادی ، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت وگو با خبرنگار شبکه  اطلاع رسانی راه دانا؛ در این باره گفته است: باید به صراحت بگویم دولت در زمینه اشتغال و تولید کارنامه قابل قبولی نداشته و مردود شده است، در زمینه جذل سرمایه گذار و فاینانس دولت نتوانسته است عملکرد قابل قبولی داشته باشد، امروز بیش از 80 در صد سرمایه گذاران ما به خارج از کشور سوق پیدا کرده اند و رغبتی به سرمایه گذاری در داخل ندارند.

 

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار