به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ سرتیپ 2پاسدار نعمان غلامی رییس سازمان بسیج سازندگی ساعتی پیش در نشست خبری با اصحاب رسانه در خوزستان با بیان اینکه براساس فرمایشات مقام معظم رهبری برای تحقق اقتصاد مقاومتی و گره گشایی از کار مردم پیشنهادهایی به دولت ارائه شد، اظهار داشت: طی نشستهایی که با حضور رئیس سازمان بسیج و معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، مقرر شد که بسیج در موضوع آبخیزداری و بیابان زدایی به دولت کمک کند.
وی افزود: برای تحقق این اهداف جلسات مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی برگزار کردیم و با امضای تفاهم نامه ای بین وزارت جهاد کشاورزی، بسیج سازندگی و سازمان برنامه ریزی قرار شد که بسیج سازندگی عملیات آبخیز داری و آبخوان داری در 450 هزار هکتار و عملیات بیابان زدایی را در 50 هزار هکتار انجام دهیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: با توجه به تأکیدات رئیس سازمان بسیج موضوع بیابان زدایی در اولویت قرار گرفت و تاکنون عملیات اجرایی بیابان زدایی در 11 هزار هکتار و عملیات آبخیز داری در 59 هکتار است و برای اجرای مراحل بعدی سازمان جنگلها و مراتع باید مطالعات و طرحهای مقدماتی را آماده کند.
وی با بیان اینکه بسیج سازندگی در 15 سال گذشته عملیات بیابان زدایی و آبخیزداری را در سطح 450 هزار هکتار انجام داده است، بیان کرد: انجام این عملیات در سح 500 هزار هکتار و در مدت زمان یکسال کاری بسیار بزرگ است که برای تحقق آن نیاز به برنامه ریزی دقیق وجود دارد.
غلامی با اشاره به تأثیرات مستقیم ریزگردها بر زندگی مردم، عنوان کرد: برای اجرای سریع این پروژهها باید مردم را وارد عمل کرد تا به سادگی این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. نمونه این موفقیتها در کشورهای مختلف وجود دارد و الگوهای کوچک در کشور ما هم نتیجه داده است.
وی با بیان اینکه از ظرفیت کاروانهای راهیان نور برای بیابان زدایی در خوزستان استفاده میشود، اظهار داشت: همه کارونهای اردویی راهیان نور به اعلام کردهاند که در صورت فراهم شدن مقدمات میتوانند در این کار به ما کمک کنند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به ابلاغ رئیس سازمان بسیج به فرماندههای سپاههای استانی گفت: سپاه استانهای همجوار به ما اعلام کردهاند که به توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری آماده هستند که بخشی از ظرفیت خود را در اختیار ما قرار دهند.
وی با بیان اینکه انتخاب گونههای کشتی برای بیابان زدایی بر عهده سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور است، عنوان کرد: بسیج سازندگی برای انجام عملیات دقیق و جلوگیری از هدررفت منابع مالی اقدام کرده است و به همین دلیل در نظر داریم که نواقص کار را به این سازمان اطلاع دهیم.
سردار غلامی افزود: برخی از گروههای علمی بسیجی به صورت خودجوش مطالعات خود را در اختیار سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور قرار دادهاند تا کارهای بیابان زدایی علاوه بر جلوگیری از ریزگردها برای مردم محلی و بومی این منطقه نیز بهره اقتصادی داشته باشد.
وی با اشاره به کشت نهال در محدود 300 هکتاری هندیجان بیان کرد: سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان سال گذشته این عملیات را در هندیجان انجام داد که با توجه به موفقیت در نگهداری از گونههای کشت شده، این طرح به عنوان الگو قرار گرفت.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور اظهار داشت: عملیات بیابان زدایی خوزستان امسال در مساحت 6 هزار هکتار اجرایی میشود و در حوزه آبخیزداری و احیای چاهها اعلام آمادگی کردیم که اداره کل منابع طبیعی باید مقدمات آن را فراهم کند.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما