به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از «تهران نیوز»،بیش از ۳۸ سال از انقلاب اسلامی میگذرد و مردم خوزستان پس از دفاع مقدس و فرسودگیهای سالهای جنگ و مقاومتهایی که در دفاع مقدس داشتند، این روزها، روزهای سختی را سپری میکنند.پدیده ریزگردها در آسمان استان خوزستان، زندگی مردم این استان را مختل نموده است، چرا که به دنبال تشدید وضعیت ریزگردها در آسمانی های خوزستان، به مروز شاهد قطع اثر این ریزگردها در قطع برق بودیم و به دنبال آن، به دلیل استفاده مردم اهالی این استان از پمپ آب برای دریافت آب، این روند به مشکل خورد و آب بسیاری از مردم این استان نیز قطع شد و در این شرایط، زندگی برای مردم استانی که در دوران دفاع مقدس سختی های زیادی را متحمل شدند، شایسته نیست. از همین رو، روز دوشنبه ۲ اسفند،حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای جلسه درس خارج فقه با اشاره به مشکلات و خسارتهای شدید پدید آمده در اثر سیل و گرد و غبار در مناطق جنوب کشور، تأکید کردند: «این حوادث حقیقتاً دل انسان را میخراشد و مسئولان موظفند که با فکر و کار و تلاش و همدلی با مردم، به این مشکلات رسیدگی و برای علاج قطعی آنها چارهاندیشی و اقدام کنند.»
قطع آب و برق و وسایل ارتباطی در هوای سرد نمونه دیگری از مشکلات دلخراش و بسیار سخت مردم خوزستان
ایشان مسائل اینروزهای خوزستان و قطع آب و برق و وسایل ارتباطی در هوای سرد را نمونه دیگری از مشکلات دلخراش و بسیار سخت مردم برشمردند و گفتند »مسئولان وظیفه دارند که به این مشکلات رسیدگی کنند و اگر کسی به فکر مردم باشد، نمیتواند در مقابل مسائل دشوار خوزستان راحت بماند و این وظیفه قطعی، فوری و همیشگی حکومتهاست که به فکر مردم باشند.»
درپی انتشار بیانات رهبری درباره موضوع ریزگردها و مشکلات مردم خوزستان و همچنین ضرورت رسیدگی مسئولان به این مشکلات، نماینده ولیفقیه در خوزستان در پیامی از ایشان تشکر کرد.
در این پیام آیتالله موسویجزایری با اشاره به محبت رهبر انقلاب به مردم خوزستان بیان کرده؛ بدیهی است اوامر مقام معظم رهبری به مثابه تکلیف شرعی و وظیفه الهی تلقی شده و بر همه افراد فرض و لازم الاطاعه است.
علل گرد و غبار و ریزگرد ها و راه حل مقابه با آن
طبق گزارش های سازمان محیط زیست و کارشناسان،در ایران علل گرد و غبار و ریزگرد ها می تواند نسبت به هر شهر متفاوت باشد اما یکی از اصلی ترین اینها، زمین و دشت های رها شده و خشکی باتلاق ها می باشد. همچنین وجود خشکسالی در منطقه، می تواند پیش زمینه ای برای ایجاد زمین های رها شده و در نتیجه پیدایش گرد و غبار شود.می توان به طور کلی گفت که بخشی از مشکل ریزگردها مربوط به کشور عراق و بخش دیگر مربوط به کاهش بارش و خشک شدن تالاب های هورالعظیم و مناطق جنوب شرقی استان خوزستان است.
هژیر کیانی مدیرعامل شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیست خوزستان با بیان این که مسائل امروز خوزستان محصول نگاه یک جانبه گرایانه و بهره کشی همه دولت ها از گذشته تاکنون است، گفت: استان خوزستان نیازمند یک برنامه جامع ملی نجات بخشی است و نه با وعده نه با شعار و نه با تغییر رویکرد مسائل آن حل نمی شود.
وی تصریح کرد: ما خواهان توقف بدون قید و شرط عملیات اجرایی طرحهای انتقال آب و سدسازی بر سرشاخه های کارون و سایر رودخانههای استان به عنوان مثال طرح انتقال آب بهشت آباد، کوهرنگ ۳ و سد بختیاری بر روی رودخانه دز و سد کارون ۲ هستیم. دوم خواستار رهاسازی حقآبه طبیعی تالاب ها، رودخانهها و دشتهای خوزستان از تالاب میانگران در جوار کارون ۳ در ایذه تا هورالعظیم وتعیین تکلیف فاجعه بزرگ سد گتوند هستیم.
عدم اراده دولت برای پایان دادن به عذاب ۱۷ ساله خوزستانی ها
غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان و عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «تهران نیوز»، با اشاره به مشکل ریزگردها و عدم اراده دولت برای رفع آن، اظهار داشت: منشا آلودگی ریز گردها در استان های جنوب و جنوب غربی کشور به خصوص در استان خوزستان که مردم از این وضعیت بحرانی رنج می برند، منشا داخلی و خارجی دارد که دلیل خارجی این مشکل نیاز به اراده بین المللی دارد و به دلیل وجود تروریست ها در منطقه و جنگ در کشورهایی همچون عراق، رفع این مشکل، الویتی برای کشور عراق ندارد، چرا که در حال حاضر الویت دولت عراق، تامین غذا و امنیت برای مردمش است.
وی ادامه داد: بخشی از این مشکل، ریشه داخلی دارد که نیاز به عزم اراده و جزم ملی دارد و اگر ممکن بود، مشکل ریزگردها را با ساز و کارهای استانی رفع می کردیم اما ما هر سال شاهد افزایش تعداد دفعات و حجم آلایندگی،آلودگی هوا و وجود ریزگردها در استان خوزستان هستیم و متاسفانه در طول ۱۷ سال گذشته، هیچ اراده ملی را برای بهبود شرایط آب و هوایی استانمان شاهد نبودیم و و حرکت منسجمی را ندیدیم که بتواند این وضعیت را به کنترل در بیاورد.
نماینده مردم آبادان در ادامه تاکید کرد: در طول سال شاهد رنج مردم استان خوزستان به دلیل مشکل ریزگردها هستیم و اهالی این استان واقعا بلاتکلیف و سر در گم شده اند که چه کاری باید انجام دهند و بنده به عنوان نماینده مجلس، بارها اعلام کردم که این مشکل را باید از ریشه حل کرد و نگرانی ام از هفته های آینده است، یعنی زمانی که هوا گرم تر شد، قطعا زمین خشک می شود و رطوبتی ندارد و وزش یک باد می تواند ریزگردهای بیشتری را در آسمان رها کند.
مسئولان محیط زیست باید جوابگوی بحران هوای خوزستان باشند
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «تهران نیوز» با اشاره به ضعف دولتی ها در مدیریت کردن بحران ریزگردها در استان های جنوب، جنوب غرب اذعان داشت: ما در خصوص مدیریت بحران هایی همچن ریزگردها و آلودگی هوا، قوانین خوبی در مجلس داریم که متاسفانه سازمان های مربوطه مثل سازمان محیط زیست باید در این خصوص به بهترین نحو ممکن آن را اجرایی کند و اگر ضعفی دیده می شود، به دلیل عدم قانون نیست بلکه مشکل اصلی بر سر عدم اراده در اجرای این قوانین است.
وی اظهار داشت: فکرنمی کنم که مشکل ریزگردها به قانون مربوط باشد و قطعا عدم رعایت قوانین باعث به وجود آمدن چنین معضلی شده است و نیاز است که دستگاه های اجرایی مربوطه، به بهترین نحو ممکن به این قوانین توجه کنند و آن را به مرحله اجرا برسانند و باید گفت که مسئولان محیط زیست باید جوابگوی بحران هوای خوزستان باشند
قاضی زاده هاشمی در پایان در جواب این سوال که عملکرد دولت را در مقابله با بحران هایی همچون ریزگردها، چگونه ارزیابی می کند، گفت: شما از کدام عملکرد دولت صحبت می کنید؟ دولت عملکردی نداشته است.
همدردی رهبر عزیز انقلاب با خوزستانی ها،تسکینی بر دردها بود
هدایت الله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس و نماینده مرد ایذه و باغملک در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «تهران نیوز» با اشاره به مشکلات ریزگردها و قطعی برق استان خوزستان و مشکلات به وجود آمده برای مردم این استان گفت: باور کردنی نیست اما ظرف ۱۵ روز، آب، برق و گاز در برخی از شهرهای این استان قطع شده بود و با اینکه چندین سال متوالی است که چنین مشکلاتی را به دولت مطرح می کنیم و این اتفاقات را پیش بینی می کردیم، اما هنوز راه حلی برای مشکل ریزگردها اتخاذ نشده است.
وی تاکید کرد: مشکلی که در استان خوزستان برای مردمش پیش آمده، کمتر از حادثه پلاسکو نیست و نیاز است که مسئولان برای استان نفت خیز خوزستان تدابیری بیندیشند که موجب حل مشکل ریز گردها شود، چرا که مردم به سختی نفس می کشند و شرایط عادی زندگی برای مردم واقعا سخت و دشوار شده است و یقینا تعداد زیادی از این مردم در میان این ریز گردها، بیماری های قلبی و ریوی می گیرند.
وی در پایان اظهار داشت: سخنان امام خامنه ای درباره لزوم رفع مشکل ریزگردها،تسکینی بر درد خوزستانی ها بود و واقعا از رهبرانقلاب برای همدردی شان با مردم خوزستان تشکر می کنم.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما